Știri Constanța Tânăr din Călărași prins cu droguri la Vama Veche

Sursă foto: Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța
  • În weekend-ul 11 - 15 august 2023, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanța au fost la datorie pentru menținerea liniștii și ordinii publice în sistem integrat sau în patrule independente.
 
În weekend-ul 11 - 15 august 2023, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanța au fost la datorie pentru menținerea liniștii și ordinii publice în sistem integrat sau în patrule independente în municipiul Constanța, stațiunile turistice ale Mării Negre, precum și alături de reprezentanții ARBDD (Administrația Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii) în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale pe plajele sălbatice Corbu și Vadu, transmite un comunicat din partea Grupării Mobile de Janrami Constanța.
         
Totodată, jandarmii s-au asigurat și de faptul că participanții la evenimentele desfășurate pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române, în municipiul Constanța, au fost în siguranță.
         
Astfel, pe timpul executării misiunii de menținere a ordinii și siguranței publice în stațiunile litorale, în cele cinci zile, jandarmii au întocmit 26 acte de sesizare a organelor competente, în care se regăsesc 42 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere si consum de substanțe psihotrope, precum și pentru comercializarea de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, și au aplicat un număr de 79 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.600 lei, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.
         
În ziua de 12 august 2023, echipajul de intervenție din Vama Veche a observat un tânăr care la ieșirea dintr-un local s-a întors din drum și a încercat să se îndepărteze grăbit. Urmare a verificărilor efectuate asupra tânărului de 19 ani, din județul Prahova, s-a găsit in interiorul borsetei un cuțit cu dimensiunea de 24 cm, despre care tânărul a susținut că îl folosește la tăiat mâncarea și că a uitat că îl are în borsetă. Tânărul a fost condus la sediul Biroulului de Poliție din Vama Veche unde i-au fost întocmite actele de sesizare.  

Sursă foto: Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța
 
Tot în data 12 august 2023, jandarmii din cadrul echipei de intervenție au observant pe strada Pescăruș din Vama Veche un autoturism care avea ușa din dreapta larg deschisă și care încurca trecerea pietonilor. În urma controlului efectuat asupra tânărului de 25 de ani din Călărași, au gasit trei țigarete confecționate artizanal care conțineau substanța vegetală mărunțită, cu miros înțepător și o folie de material plastic, transparent ce avea in interior o substanța solida de culoare alba. Întrebat fiind despre autoturism, acesta a declarant că este al unui prieten care locuiește tot în Călărași, și care este plecat cu treburi și că va reveni imediat.

La sosirea proprietarului, jandarmii au trecut la verificarea autoturismului și nu mică le a fost uimirea să găsească in portbagajul autoturismului un recipient din sticla, transparent, cu capac de culoare negru, ce avea la interior o substanța vegetală, sub forma de mugure, de culoare verde olive, cu miros înțepător, un dispozitiv de mărunțit, tip grinder, ce avea la interior substanța vegetală mărunțită, de culoare verde olive, cu miros înțepător, un pachet de țigări in înteriorul căruia se afla 7 comprimate, cu forma circulara, de culoare verde, având inscriptionat un logo reprezentând litera „Z” și 3 fragmente, cu forme neregulate, de culoare verde.
         
În data de 15 august 2023, pe una dintre plajale stațiunii Mamaia, un tânăr din județul Prahova, pe fondul nerespectării indicațiilor salvamarilor și a semnificației steagului roșu abordat, care interzicea intrarea în apă, a fost sancționat în conformitate cu Normele de aplicare a H.G. 1136/ 2017, cu suma de 500 lei.

 

„Menționăm că sancțiunea a fost aplicată urmare a sesizării salvamarilor”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Zeci de permise de conducere din Giurgiu, retrase pentru ITP expirat! Rezultatele acțiunii „Blocada“ a poliției

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ordinul prin care colonelul Dima, fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a fost trecut în rezervă nu se suspendă! Colonelul ceruse continuarea activității! (MINUTA)

17 Apr 2024 1206

Bătaie pe plajă! Final de anchetă după scandalul monstru de la Costinești, din august 2023. Patru bărbați, trimiși în judecată (FOTO+VIDEO)

03 Jan 2024 1959

Știri Constanța Mai multe persoane depistate cu substanțe interzise la festivalul de muzică electronică Sunwaves (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 1127

Jandarmul de la Costinești, fost luptător în Legiunea Străină! (FOTO+VIDEO)

18 Aug 2023 3218

Jandarmii din Constanța, prezenți la evenimentele din mini-vacanță. Va fi sărbătorită și „Ziua romilor ialomițeni“

11 Aug 2023 812

Jandarmii din Constanța sunt alături de cetățeni într-un weekend plin de evenimente

04 Aug 2023 991

Zeci de tineri din Constanța, depistați cu droguri asupra lor! Toate descoperirile, făcute doar în ultimul weekend (GALERIE FOTO)

31 Jul 2023 884

Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța A doua zi de desfășurare a Neversea 2023, una fără evenimente negative

08 Jul 2023 1090

Colonelul Dima Constantin, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a ieșit la pensie!

18 Apr 2023 4635

#Dobrogea144 Colonel Dima Constantin, Comandantul Grupării de Jandarmi MobileTomis Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2022 1884

Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța găzduiește trei elevi în practică

08 Jun 2022 1728

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanța angajează muncitor calificat

19 Nov 2021 1579

#Dobrogea143 Colonelul Dima Constantin, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2021 2056

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanța angajează. Iată calendarul concursului

12 Oct 2021 2247

Jandarmi constănţeni avansaţi în grad, la termen

02 Aug 2021 1971