Ședință online Comisia Națională de Arheologie a aprobat lucrările de la Cazino. Ce condiție s-a pus


Un pas înainte pentru renașterea Cazinoului.
  
Epidemia de coronavirus și măsurile de distanțare socială impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului nu au încetinit momentan proiectul de reabilitare a clădirii-simbol a Constanței. Situația în care se află România privind epidemia a făcut însă ca, la nivelul Ministerului Culturii, Comisia Națională de Arheologie, dar și alte compartimente, să se întrunească în ședință online. Așa se face că, și pentru Cazinoul din Constanța, CNA s-a întrunit tot în formula virtuală, pentru a dispune asupra solicitărilor. Din fericire, Comisia și-a exprimat acordul asupra proiectului „Consolidare și restaurare Cazino Constanța – (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)“. Mai exact, rezoluția CNA a fost, potrivit surselor oficiale, „aprobat cu condiția supravegherii arheologice la intervențiile în sol“. Astfel, se înregistrează un nou pas înainte pe drumul Cazinoului spre renașterea pe care o așteaptă de atâția ani.
Amintim că lucrările de reabilitare și consolidare a Cazinoului din Constanța se află în faza de proiectare. Aceasta ar urma să se încheie, dacă totul merge conform programului și nu există întârzieri, în ciuda complexității lucrării, la data de 15 aprilie, fiind urmată de faza de realizare propriu-zisă a lucrărilor.

„Totul a decurs conform programării“


Cu o ocazie anterioară, arhitectul Constanța Carp, proiectantul lucrărilor pentru Cazino, a declarat pentru ZIUA de Constanța: „Până acum, noi ne-am îndeplinit misiunea cu bine. (...) Doresc să îi asigur pe această cale pe toți constănțenii și pe toți cei interesați de mersul lucrurilor la Cazino că am cuprins toate problemele, inclusiv aspectele din documentarul istoric al edificiului. Așa cum am spus, până în acest moment, totul a decurs conform programării, în ciuda faptului că timpul avut la dispoziție și prevăzut prin contract a fost și este foarte scurt“.
Deschiderea oficială a lucrărilor pentru reabilitarea și consolidarea Cazinoului din Constanța a avut loc pe data de 15 ianuarie, de Ziua Culturii, primele trei luni fiind dedicate activității de proiectare.
Contractul „Consolidare și restaurare Cazino Constanța (clădire S+P+1E+M pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)“ a fost adjudecat, în urma licitației publice, de asocierea Aedificia Carpați S.A. (lider de asociere) & Remon Proiect & Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL, valoarea totală a contractului fiind de 56.627.697,09 lei.
Așa cum am menționat deja, conform contractului, lucrările de proiectare durează timp de trei luni, în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, iar faza de execuție va dura 24 de luni. Totuși, în contextul epidemiei de Coronavirus ce a afectat România, încă nu se știe dacă și cum vor fi afectate și lucrările de reabilitare programate să se desfășoare la Cazino.

Citește și:

Vești bune în vremuri grele:
Lucrările la Cazino continuă. S-au depus actele necesare pentru obținerea avizelor. Ce ne-au declarat specialiștii

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reguli pe care un jucător ar trebui să le respecte pentru a juca jocuri de cazinou în siguranță

21 Jan 2022 541

Ziua din care Cazinoul din Constanța a început să își recâștige nemurirea (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 1851

LIVE VIDEO IPS Teodosie, despre Bobotează. Când va fi sfințită apa pentru a fi împărțită enoriașilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jan 2022 1341

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Inedita metodă pentru consolidarea Palatului Victoria. Lucrări realizate de compania ce restaurează Cazinoul (GALERIE FOTO)

31 Dec 2021 804

Detalii mai puțin știute despre Napoleon Bonaparte

02 Dec 2021 1207

Fotoreportaj Constănțenii au ieșit la plimbare pe faleza Cazinoului. Temperatura maximă atinge 17 grade

28 Nov 2021 1483

#DobrogeaDigitală „Cele două terase ale vechiului cazin se umplu de lume aleasă în fața mărei ascunse în noapte“

27 Nov 2021 1325

10 greșeli de evitat atunci când joci la cazinouri online

16 Nov 2021 537

Dobrogea de Patrimoniu Eveniment inedit în Piața Ovidiu din Constanța în acest weekend

12 Nov 2021 733

Zeci de muncitori lucrează zilnic la renovarea și recondiționarea Cazinoului din Constanța

11 Nov 2021 1694

Termenul de finalizare al lucrărilor la Cazinoul din Constanța este martie 2023

29 Oct 2021 2513

Cum se poate salva o mână slabă la Video Poker

18 Oct 2021 885

Accident rutier în Mamaia. Două autoturisme implicate (galerie foto+video)

07 Oct 2021 2113

Fotoreportaj Cazinoul din Constanța va arăta ca în 1910, după finalizarea lucrărilor de restaurare (GALERIE FOTO)

04 Oct 2021 3848

Sechestru la firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare! Se cer lămuriri de la expert. Compania - licitații pentru Cazino și biserica de lemn din Techirghiol!

02 Oct 2021 1481