Ședință online Comisia Națională de Arheologie a aprobat lucrările de la Cazino. Ce condiție s-a pus


Un pas înainte pentru renașterea Cazinoului.
  
Epidemia de coronavirus și măsurile de distanțare socială impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului nu au încetinit momentan proiectul de reabilitare a clădirii-simbol a Constanței. Situația în care se află România privind epidemia a făcut însă ca, la nivelul Ministerului Culturii, Comisia Națională de Arheologie, dar și alte compartimente, să se întrunească în ședință online. Așa se face că, și pentru Cazinoul din Constanța, CNA s-a întrunit tot în formula virtuală, pentru a dispune asupra solicitărilor. Din fericire, Comisia și-a exprimat acordul asupra proiectului „Consolidare și restaurare Cazino Constanța – (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)“. Mai exact, rezoluția CNA a fost, potrivit surselor oficiale, „aprobat cu condiția supravegherii arheologice la intervențiile în sol“. Astfel, se înregistrează un nou pas înainte pe drumul Cazinoului spre renașterea pe care o așteaptă de atâția ani.
Amintim că lucrările de reabilitare și consolidare a Cazinoului din Constanța se află în faza de proiectare. Aceasta ar urma să se încheie, dacă totul merge conform programului și nu există întârzieri, în ciuda complexității lucrării, la data de 15 aprilie, fiind urmată de faza de realizare propriu-zisă a lucrărilor.

„Totul a decurs conform programării“


Cu o ocazie anterioară, arhitectul Constanța Carp, proiectantul lucrărilor pentru Cazino, a declarat pentru ZIUA de Constanța: „Până acum, noi ne-am îndeplinit misiunea cu bine. (...) Doresc să îi asigur pe această cale pe toți constănțenii și pe toți cei interesați de mersul lucrurilor la Cazino că am cuprins toate problemele, inclusiv aspectele din documentarul istoric al edificiului. Așa cum am spus, până în acest moment, totul a decurs conform programării, în ciuda faptului că timpul avut la dispoziție și prevăzut prin contract a fost și este foarte scurt“.
Deschiderea oficială a lucrărilor pentru reabilitarea și consolidarea Cazinoului din Constanța a avut loc pe data de 15 ianuarie, de Ziua Culturii, primele trei luni fiind dedicate activității de proiectare.
Contractul „Consolidare și restaurare Cazino Constanța (clădire S+P+1E+M pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)“ a fost adjudecat, în urma licitației publice, de asocierea Aedificia Carpați S.A. (lider de asociere) & Remon Proiect & Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL, valoarea totală a contractului fiind de 56.627.697,09 lei.
Așa cum am menționat deja, conform contractului, lucrările de proiectare durează timp de trei luni, în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, iar faza de execuție va dura 24 de luni. Totuși, în contextul epidemiei de Coronavirus ce a afectat România, încă nu se știe dacă și cum vor fi afectate și lucrările de reabilitare programate să se desfășoare la Cazino.

Citește și:

Vești bune în vremuri grele:
Lucrările la Cazino continuă. S-au depus actele necesare pentru obținerea avizelor. Ce ne-au declarat specialiștii

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Cazinoul din Constanța – „Reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“

08 May 2023 1106

Nova Company SRL trebuie să facă PUD dacă dorește supraetajarea imobilului din Mamaia

06 May 2023 759

Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

04 May 2023 2203

Vești bune pentru Cazinoul din Constanța! Ministerul Dezvoltării a făcut anunțul

26 Apr 2023 934

Cele mai bune cazinouri cu bonusuri de Book of Ra

18 Apr 2023 732

Apartament construit în urmă cu 90 de ani scos la vânzare în zona Cazinoului din Constanța. Incredibil cât costă acesta

13 Apr 2023 19580

Dosarul societății care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța, ajuns la Curtea de Apel Iași. Se reaudiază martorii!

11 Apr 2023 1052

Vestea renașterii Cazinoului din Constanța a ajuns și peste hotare! „Dacă pereții aceia ar putea vorbi, aș sta treaz toată noaptea să-i ascult“

23 Mar 2023 2748

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 1333

Proiectul de realizare a branșamentului electric aferent Cazinoului a revenit unei companii din Brașov (DOCUMENT)

12 Mar 2023 1168

Senat Modificări în legislația privind reclamele audio-video pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri sportive!

01 Mar 2023 1043

Au fost ridicate băncile de odihnă de pe Faleza Cazino din Constanța! Mobilierul urban, în curs de recondiționare (FOTO)

28 Feb 2023 1849

Două hoteluri vor răsări în stațiunea Mamaia, zona Cazino! Au fost eliberate autorizațiile de construire

09 Feb 2023 2613

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 2169

Trei certificate de urbanism pentru investiția realizată de omul de afaceri Ionuț Nacee, în Constanța

28 Jan 2023 1191