Senatorul PSD, Felix Stroe „Tot mai mulți cetățeni ne trimit facturile la energie electrică. Este un faliment individual generalizat, dacă nu se găsesc soluții“ (video)

La sediul PSD Constanța are loc astăzi conferința de presă lunară a parlamentarilor PSD Constanța. 

La conferință participă senatorul Felix Stroe și deputații Marius Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci. 

Senatorul Felix Stroe a declarat în cadrul conferinței că problema facturilor de utilități este una foarte mare și că se primesc mereu sesizări de la cetățeni cu privire la acest subiect.

„Încep cu o problemă care ne privește pe toți, inclusiv pe cei care suntem astăzi prezenți aici. Este vorba despre problema facturilor la energie,. gaze, energie electrică, la alți combustibili. Și la lemn au exploadat prețurile. Îmi spuneau oameni de la țară că s-au dublat prețurile la lemne . Tot mai mulți cetățeni ne trimit nouă facturile la energie electrică. Este un faliment individual generalizat, dacă nu se găsesc soluții“ - a declarat senatorul Felix Stroe. 

„Această guvernare de dreapta nu guvernează pentru români, în favoarea românilor. Practic, statul prin Guvern are obligația de a-și proteja cetățenii, de a guverna pentru români. Ceea ce se întâmplă de când la guvernare se află această coaliție, nu se guvernează pentru români. Suntem în plină criză de sănătate. Vine iarna, populația este lăsată în voia sorții în fața facturilor la energie, ori acest guvern nu pregătește țara pentru ce urmează. În plină criză au decis să intre în conflict în coaliție“ - a precizat deputatul Lucian Lungoci. 

„Dacă CCR va spune ca este in regula aceasta moțiune, parlamentarii PSD vor vota motiunea. Daca aceastsa motiune va fi invalidata de CCR, PSD va depune propria motiune", a mai precizat Lungoci. 

„Nu putem sa dam un text in care este criticat doar PNL si Guvernul sau. Intreg Guvernul este vinovat, si cei de la USR si cei de la PNL. In concluzie, daca motiunea AUR si USR, PSD o va vota, daca nu vom veni cu propria motiune. Daca isi doresc intr-adevar sa pice acest guvern, vom vedea daca vor fi semnatari, nu promisiuni ca vor vota" - a mai adăugat Lucian Lungoci. 


Felix Stroe, președintele PSD Constața a precizat că a pus un pariu că urmatorul prim-ministru care va fi desemnat de presedintele Klaus Iohannis va fi Vasile Florin Citu.

„Noi vrem alegeri anticipate. De ce nu vor alegeri anticipate? Noi vrem sa plece toți“ - a adăugat Felix Stroe. 

Horia Țuțuianu a declarat că pe 27 septembrie se face un an de când este un haos administrativ generalizat. 

„A fost un proiect pe ordinea de zi cu transportul judetean. Vedeti ca elevii au castigat in instanta. Vreau sa vad masuri, vreau sa vad solutii. Unde sunt proiectele? Cel mai grav este ca DGASPC din octombrie nu mai are bani de salarii. Domnul Chitac a pus un proiect prin care gigacaloria creste cu 47%. Stiti ca le am dat o busola dupa 6 luni. Nici acum nu si-au gasit directia. Domnul primar si domnul președinte trebuie sa isi gaseasca directia. Eu astept. Nu stiu câtă rabdare mai au constantenii ca lucrurile sa se miste“ - a adaugat Horia Marius Tutuianu. 

Felix Stroe a mai spus ca această administratie nu a depus niciun proiect. 

"Hai să înțelegem toți care este menirea primarului. Primarul este un manager care administrează banii din taxe și impozite. Activitatea asta să încaseze la buget și să o cheltui pe diferite servicii - să plătești trasatul de linii - poate să o facă oricine. Nu asta este activitatea lui. Menirea lui este să atragă alți bani din fonduri europene. Banii din taxe și impozite să îl folosească ca și cofinanțare“ - a precizat Lucian Lungoci.

"Citeam în presă că Primăria are bani neutilizați. Nu mi se pare normal să nu duci niște proiecte. Să nu ajungi să cheltui banii pe care îi ai", a adăugat Lungoci.

PSD va susține testarea gratuită a unui număr cât mai mare, a subliniat Stroe. El a spus că dorește testarea masivă a populației:

„Altfel mereu va fi precum în bancul 'O profesoară intreaba elevii câte anotimpuri are un an. Elevul răspunde patru: pandemie, pandemie, vară, pandemie", a adăugat Stroe.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se modifică legea de administrare a spaţiilor verzi. Primăriile, obligate să angajeze persoane cu studii de specialitate

02 Jun 2023 690

Decizie de ultimă oră a fostului viceprimar al Constanței, Florin Cocargeanu!

31 May 2023 1448

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța despre demisia șefului ANAF

31 May 2023 824

Senatorul Felix Stroe, alături de mai mulți primari din județul Constanța, la Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării

30 May 2023 667

Administrator la Șantierul Naval 2 Mai. Ce indemnizație primește fostul viceprimar de la Medgidia, Luminița Vlădescu?

27 May 2023 720

Consilierii locali au votat pentru revocarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar al municipiului Constanța

26 May 2023 884

Profesorul universitar Marian Alexandru, fostul șef al procurorilor din Dobrogea, alături de profesorii în grevă

25 May 2023 928

Sporul de 25% acordat personalului ANI, neconstituțional. CCR a admis sesizarea USR

24 May 2023 968

Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, achitat la Constanța! Primele nemulțumiri

20 May 2023 935

Ministrul Marius Budăi „Mâine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educație“

20 May 2023 716

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „România face astăzi un pas uriaș spre independența energetică!“

20 May 2023 609

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor și a reformei pensiilor speciale, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată“

20 May 2023 673

Senatorul Felix Stroe critică neinvitarea artiștilor constănțeni la evenimentele dedicate Zilelor Constanței

19 May 2023 1019

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe consideră tardivă și inutilă petiția USR prin care se cere demisia primarului Chițac

18 May 2023 819

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 608