Senatorul PSD, Felix Stroe „Tot mai mulți cetățeni ne trimit facturile la energie electrică. Este un faliment individual generalizat, dacă nu se găsesc soluții“ (video)

La sediul PSD Constanța are loc astăzi conferința de presă lunară a parlamentarilor PSD Constanța. 

La conferință participă senatorul Felix Stroe și deputații Marius Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci. 

Senatorul Felix Stroe a declarat în cadrul conferinței că problema facturilor de utilități este una foarte mare și că se primesc mereu sesizări de la cetățeni cu privire la acest subiect.

„Încep cu o problemă care ne privește pe toți, inclusiv pe cei care suntem astăzi prezenți aici. Este vorba despre problema facturilor la energie,. gaze, energie electrică, la alți combustibili. Și la lemn au exploadat prețurile. Îmi spuneau oameni de la țară că s-au dublat prețurile la lemne . Tot mai mulți cetățeni ne trimit nouă facturile la energie electrică. Este un faliment individual generalizat, dacă nu se găsesc soluții“ - a declarat senatorul Felix Stroe. 

„Această guvernare de dreapta nu guvernează pentru români, în favoarea românilor. Practic, statul prin Guvern are obligația de a-și proteja cetățenii, de a guverna pentru români. Ceea ce se întâmplă de când la guvernare se află această coaliție, nu se guvernează pentru români. Suntem în plină criză de sănătate. Vine iarna, populația este lăsată în voia sorții în fața facturilor la energie, ori acest guvern nu pregătește țara pentru ce urmează. În plină criză au decis să intre în conflict în coaliție“ - a precizat deputatul Lucian Lungoci. 

„Dacă CCR va spune ca este in regula aceasta moțiune, parlamentarii PSD vor vota motiunea. Daca aceastsa motiune va fi invalidata de CCR, PSD va depune propria motiune", a mai precizat Lungoci. 

„Nu putem sa dam un text in care este criticat doar PNL si Guvernul sau. Intreg Guvernul este vinovat, si cei de la USR si cei de la PNL. In concluzie, daca motiunea AUR si USR, PSD o va vota, daca nu vom veni cu propria motiune. Daca isi doresc intr-adevar sa pice acest guvern, vom vedea daca vor fi semnatari, nu promisiuni ca vor vota" - a mai adăugat Lucian Lungoci. 


Felix Stroe, președintele PSD Constața a precizat că a pus un pariu că urmatorul prim-ministru care va fi desemnat de presedintele Klaus Iohannis va fi Vasile Florin Citu.

„Noi vrem alegeri anticipate. De ce nu vor alegeri anticipate? Noi vrem sa plece toți“ - a adăugat Felix Stroe. 

Horia Țuțuianu a declarat că pe 27 septembrie se face un an de când este un haos administrativ generalizat. 

„A fost un proiect pe ordinea de zi cu transportul judetean. Vedeti ca elevii au castigat in instanta. Vreau sa vad masuri, vreau sa vad solutii. Unde sunt proiectele? Cel mai grav este ca DGASPC din octombrie nu mai are bani de salarii. Domnul Chitac a pus un proiect prin care gigacaloria creste cu 47%. Stiti ca le am dat o busola dupa 6 luni. Nici acum nu si-au gasit directia. Domnul primar si domnul președinte trebuie sa isi gaseasca directia. Eu astept. Nu stiu câtă rabdare mai au constantenii ca lucrurile sa se miste“ - a adaugat Horia Marius Tutuianu. 

Felix Stroe a mai spus ca această administratie nu a depus niciun proiect. 

"Hai să înțelegem toți care este menirea primarului. Primarul este un manager care administrează banii din taxe și impozite. Activitatea asta să încaseze la buget și să o cheltui pe diferite servicii - să plătești trasatul de linii - poate să o facă oricine. Nu asta este activitatea lui. Menirea lui este să atragă alți bani din fonduri europene. Banii din taxe și impozite să îl folosească ca și cofinanțare“ - a precizat Lucian Lungoci.

"Citeam în presă că Primăria are bani neutilizați. Nu mi se pare normal să nu duci niște proiecte. Să nu ajungi să cheltui banii pe care îi ai", a adăugat Lungoci.

PSD va susține testarea gratuită a unui număr cât mai mare, a subliniat Stroe. El a spus că dorește testarea masivă a populației:

„Altfel mereu va fi precum în bancul 'O profesoară intreaba elevii câte anotimpuri are un an. Elevul răspunde patru: pandemie, pandemie, vară, pandemie", a adăugat Stroe.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horia Constantinescu, noul președinte al ANPC. Când își va prelua funcția

21 Jan 2022 876

S-a votat în unanimitate numirea a doi vicepreședinți interimari în BPJ al PSD Constanța

19 Jan 2022 397

Marcel Ciolacu Pachetul de măsuri privind preţurile la energia electrică şi gaze naturale, finalizat (VIDEO)

17 Jan 2022 506

Declarații de avere Ce bunuri dețin cei doi subprefecți ai județului Constanța (DOCUMENTE)

13 Jan 2022 1030

UPDATE Constanța. Ali Șenol și Marilena Dragnea, numiți în funcția de subprefecți. Ceremonie de învestire (GALERIE FOTO și VIDEO)

13 Jan 2022 1359

Omul de afaceri Zoltan Gabriel Gorun, chemat la judecată de ANAF, pentru Marseq Consultants SRL (DOCUMENTE)

13 Jan 2022 620

Semnăturile depuse pentru organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea validate de AEP și Direcția de Evidență a Persoanei

13 Jan 2022 4163

Marcel Ciolacu "Putem reduce TVA nu doar la energie, ci şi la gaze naturale şi nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie"

11 Jan 2022 576

Veste proastă pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD (DOCUMENT)

06 Jan 2022 1745

Un consilier local din Năvodari a înființat o nouă firmă. Cu ce se va ocupa

05 Jan 2022 557

ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac - „Nu există voință din partea administrației pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”! (VIDEO)

05 Jan 2022 1291

ZIUA LIVE Florian Stoian. „Forța de muncă în România nu mai există”

04 Jan 2022 720

Retrospectivă 2021. Măsuri nepopulare luate de Primăria și Consiliul Local Constanța în 2021

01 Jan 2022 3458

După trimiterea în judecată, Decebal Făgădău a demisionat din PSD Curtea de Apel a constatat nulitatea rechizitoriului din dosarul Mazăre – Făgădău

30 Dec 2021 4455

Cine răspunde? În ultima ședință a Consiliului Local, Mirabela Călin, secretarul municipiului Constanța a încălcat Codul Administrativ și Regulamentul de funcționare al CLM

29 Dec 2021 1251