Stadiul lucrărilor de modernizare și reabilitare, în Constanța. Ce spune primăria

 
  • Încă nu avem trotuare și străzi asfaltate, dar avem bănci inteligente și stații de autobuz high tech 
 
Proiectele de modernizare și reabilitare a marilor bulevarde, respectiv “Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gară CFR și stațiunea Mamaia“, „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardului 1 Mai – Șoseaua Mangaliei“ și „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” sunt tot mai aproape de finalizare, conform declarațiilor Primăriei Constanța.
 

„Pe sectoarele de drum pe care au fost finalizate lucrările de asfaltare, amenajare a trotuarelor și schimbare a stâlpilor de iluminat, echipele de muncitori au început să monteze și mobilierul urban achiziționat în cadrul proiectului. Astfel, atât pe șoseaua Mangaliei, pe bulevardul Ferdinand sau bulevardul Alexandru Lăpușneanu putem vedea băncile inteligente, stațiile de autobuz sau panourile informative”, ne-au asigurat edilii constănțeni.Tot mobilierul smart este alimentat cu energie solară, oferă posibilitatea înmagazinării energiei pe timpul nopții și pentru zilele înnorate, are senzori pentru măsurarea calității aerului, posibilitate de încărcare wireless, funcție WiFi și porturi de încărcare USB. Astfel, cât așteptăm autobuzul ne putem încărca și telefonul ori ne putem folosi de funcția Wi-Fi pentru a naviga pe internet, a specificat sursa citată.
 

„În plus, pe bulevarde vor exista stații de transport public inteligente echipate cu ecran LCD cu touch screen. Acestea sunt construite din materiale care să reziste la condiții nefavorabile, mai ales că în Constanța mediul salin favorizează degradarea mai rapidă a mobilierului urban, mai punctează primăria.
 

„ Atât design-ul stației, cât și materialele utilizate în partea din spate a stației (panouri de sticlă) oferă protecție călătorilor împotriva vântului, ploii sau viscolului. Stația este echipată cu spațiu de ședere pentru călători, panou solar, cameră de supraveghere, router Wi-Fi (internet 3G/4G/5G/LTE), prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, încărcare wireless pentru telefoane, cu posibilitate de încărcare a 10 telefoane mobile simultan”, a mai informat sursa. .Pe lângă acestea, pe bulevarde vor exista sisteme de informare pentru cetățeni, care vor avea ecran cu sticlă antireflexivă, panouri solare, senzori de adaptare a luminozității optime zi/noapte.


Citește și
Au apărut primele bănci smart pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune primarul Vergil Chițac despre o candidatură pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța

29 Feb 2024 669

Justiție Constanța Ce au decis magistrații în procesul deschis de Prefectura Constanța împotriva Stely Metal SRL

29 Feb 2024 398

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 411

Silva Sistems SRL primește un nou contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 504

Cine a câștigat contractul de reamenajare, modernizare și modificare fațadă a Galeriei de Artă de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța?(DOCUMENT)

29 Feb 2024 688

Primăria a emis două autorizații de construire Încep lucrările de reabilitare energetică a Liceul Tehnologic „Tomis“ din Constanța

29 Feb 2024 430

Noi sensuri unice în Tomis Nord Primăria Constanța a montat semnele de circulație pe aleile adiacente străzii Adamclisi

29 Feb 2024 975

ZIUE LIVE Când va avea Constanța un candidat femeie la Primărie? Ce spune Septimiu Bourceanu? (VIDEO)

29 Feb 2024 359

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată la Constanța! Valoarea amenzilor

29 Feb 2024 327

Ședința CLM Constanța Se discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 300

Ședință CLM Constanța Act adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local. Iată ce se modifică (DOCUMENT)

29 Feb 2024 307

Constanța își onorează seniorii. 181 de vârstnici premiați de Primărie

29 Feb 2024 407

Peste 23 de milioane de euro Bulevardul Madrid din Constanța se scumpește înainte de începerea lucrărilor propriu-zise! (DOCUMENT)

28 Feb 2024 853

Noi repartiții de locuințe din patrimoniul Administrația Fondului Imobiliar SRL. Cine sunt beneficiarii? (DOCUMENT)

28 Feb 2024 685

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 467