Știri Constanța Președintele Asociației militarilor veterani- „Ziua Veteranilor din teatrele de operații, o ocazie de a celebra legăturile noastre“ (FOTO)

Astăzi, 11 noiembrie, este Ziua Veteranilor, o sărbătoare de mare importanţă pentru Armata Română. 

Cu această ocazie, Cristian Crăciun, președintele Filialei Constanța a Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități a transmis un mesaj în care a menționat că această zi reprezintă nu doar o ocazie de a comemora curajul și sacrificiul dumneavoastră, ci și un prilej de a reflecta asupra legăturilor puternice care ne unesc ca frați și surori în arme.

Iată mesajul transmis de Cristian Crăciun, președintele Filialei Constanța a Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități. 

11 Noiembrie, Ziua noastră! 

Este o mare onoare să vă adresez cuvinte de recunoaștere și apreciere cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații. Această zi reprezintă nu doar o ocazie de a comemora curajul și sacrificiul dumneavoastră, ci și un prilej de a reflecta asupra legăturilor puternice care ne unesc ca frați și surori în arme.

Înainte de toate, vreau să vă mulțumesc din inimă pentru serviciul vostru dedicat și pentru curajul de neegalat pe care l-ați arătat în timpul operațiunilor.

 Ați demonstrat în mod repetat devotamentul dumneavoastră față de țară și față de valorile pentru care luptăm. Sunteți exemple vii de sacrificiu, loialitate și onoare.

Pe parcursul experiențelor dumneavoastră în teatrele de operații, ați înfruntat provocări și pericole, ați depus eforturi extraordinare pentru a proteja pacea și securitatea, și ați adus speranță în locuri unde era mai presus de necesar. Nu putem uita niciun moment sacrificiul camarazilor noștri căzuți în luptă. Ei rămân eroii noștri și ne amintesc mereu de prețul păcii și libertății.

Ca și președinte al acestei asociații din județul Constanța, sunt mândru că azi vă avem alături de noi. Sunteți o sursă de inspirație pentru generațiile tinere, arătându-le ce înseamnă a servi cu devotament și a lupta pentru un scop mai înalt. Împreună, ne angajăm să sprijinim veteranii noștri, să ne aducem contribuția la reintegrarea lor în societate și să le oferim respectul cuvenit. Sunt convins că împreună cu autoritățile publice locale, vom reuși să găsim soluții pentru diverse beneficii în favoarea dumneavoastră! 


În această zi, să ne reamintim că suntem o comunitate puternică, că suntem uniți de un angajament comun pentru valorile noastre și pentru binele acestei țări. Ziua Veteranilor din teatrele de operații  este o ocazie de a celebra legăturile noastre, de a onora trecutul nostru și de a privi cu optimism către viitor. 

Închei cu urmatoarele cuvintele celebre: 


"Îngrijirea pentru cei care au purtat războiul și pentru văduvele și orfanii lor, nu este doar o datorie națională, ci și un act de credință în virtutea umană."

Stimați veterani, vă mulțumim pentru credința voastră în virtutea umană. Suntem onorați să vă avem alături de noi și să vă sărbătorim astăzi.

Astăzi, la ceremonie au fost acordate Diplome de Excelență veteranilor din Teatrele de Operații din cadrul tuturor structurilor militare  și ale SNOSP! 

Diplomele au fost acordate de către Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro și de Asociaţia militarilor veterani  AMVVD Sucursala Constanţa !- se arată în conținutul mesajului. 


foto: AMVVD 

Citește și: 

Președintele Klaus Iohannis„Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații reprezintă un simbol al triumfului păcii asupra războiului“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Administrator nou la Perfect Garden Professional SRL

27 Apr 2024 194

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 438

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 392

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 612

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 511

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 462

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 855

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 716

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 424

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 528

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia, contract de 77.000 de euro cu Pepiniera Neptun SRL, pentru gazon (DOCUMENT)

21 Apr 2024 406

Volei CSM Constanța, victorie în primul duel cu SCM U Craiova pentru locul 7. „Revenire senzațională!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 470

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 602

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2637

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 592