Știri din Constanța A fost contestată licitația pentru supervizarea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu

  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie care vizează licitația deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului sectorial având ca obiect „Servicii de supervizare pe perioada de proiectare, execuție și garanție a lucrărilor executate pentru «Dezvoltare terminal, turn control și parcare la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu»"
  • Contestația a fost înregistrată de TPF Inginerie SRL, împotriva rezultatului procedurii și raportului procedurii emise de SN Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA
  • Consiliul a admis în parte, contestația formulată, anulează, în parte, raportul procedurii și actele subsecvente acestuia, respectiv mențiunile cu privire la oferta depusă de Consitrans SRL
  • Autoritatea contractantă are termen de 10 zile să reevalueze oferta depusă de Consitrans SRL, cu respectarea considerentelor prezentei decizii, a documentației de atribuire și a legislației incidente
 

 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie care vizează licitația deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului sectorial având ca obiect „Servicii de supervizare pe perioada de proiectare, execuție și garanție a lucrărilor executate pentru «Dezvoltare terminal, turn control și parcare la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu»", Cod CPV 71247000-1 Supraveghere a lucrărilor de construcții (Rev. 2), potrivit anunțului de participare nr. CN1054388/21.04.2023.

Decizia nr. 1955/C5/2053 a fost adoptată la contestația nr.CNM-OF-MCO-646(0)- 24.07.2023, înregistrată de TPF Inginerie SRL, cu sediul social în municipiul București, reprezentată legal prin administrator Marian Constantinescu, împotriva rezultatului procedurii, consemnat în adresa nr. 10379/13.07.2023 și în raportul procedurii nr. 10377/13.07.2023, emise de SN Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA.

TPF Inginerie SRL a solicitat Consiliului să admită contestația și să dispună următoarele: anularea rezultatului procedurii de atribuire consemnat în comunicarea nr. 10379/13.07.2023; anularea raportului procedurii nr. 10377/13.07.2023, a actelorcare au stat la baza emiterii acestuia, precum și a tuturor actelor subsecvente în ceea ce privește admisibilitatea și evaluarea ofertei depusă de Consitrans SRL; obligarea entității contractante la reevaluarea ofertei depusă de Consitrans SRL pornind de la considerentele expuse în contestație.

Prin cererea de intervenție accesorie în interesul autorității contractante nr. 3275/04.08.2023, înregistrată la CNSC cu nr. 42781/04.08.2023, Consitrans SRL cu sediul în municipiul București, reprezentată legal prin președinte Eduard Hanganu, a solicitat Consiliului să dispună următoarele: admiterea în principiu a cererii de intervenție în favoarea SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA; respingerea în tot a contestației formulate de TPF Inginerie SRL, ca fiind neîntemeiată și menținerea rezultatului procedurii de atribuire și  obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de soluționarea contestației.

Asupra cauzei de față, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită în parte, contestația formulată de TPF Inginerie SRL în contradictoriu cu SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA, anulează, în parte, Raportul procedurii nr. 10377/13.07.2023 și actele subsecvente acestuia, respectiv mențiunile cu privire la oferta depusă de Consitrans SRL, precum și cele referitoare la aplicarea criteriului de atribuire și stabilirea clasamentului și obligă entitatea contractantă ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei, să reevalueze oferta depusă de Consitrans SRL, cu respectarea considerentelor prezentei decizii, a documentației de atribuire și a legislației incidente.

Totodată, Consiliul a respins cererea de intervenție formulată de Consitrans SRL.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.


Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.

 
Despre Consitrans SRL
 
Platforma Confidas.ro informează că societatea Consitrans SRL a fost fondată în anul 1991, are sediul social în București, pe strada Polonă, și se ocupă de inginerie și consultanță tehnică.  
 
Asociați în firmă sunt Eduard Hanganu, care deține 92% și funcția de administrator, și Viorica Hanganu deține diferența de 8%.
 
Consitrans SRL este beneficiara a 60 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 140.809.750,68 lei. În 2021, societatea a încheiat contractul pentru studiile și proiectul tehnic pentru Autostrada București-Brașov, tronson Ploiești-Brașov, contract de peste 46 de milioane de lei. Tot cu CNAIR, a semnat și în 2020, pentru lotul 3 de supervizare a execuției la Centura București, contract de peste 21 de milioane de lei. 
 
Consitrans SRL este asociat și în firma Construct Romstrade Consitrans SRL. Eduard și Viorica  Hanganu mai sunt asociați în Drum Proiect SRL, iar  cea din urmă deține 50% și în Rona Vet Serv SRL.

Consistrans SRL este proiectantul investiției “Alternativa Techirghiol”, al cărui beneficiar este Compania Națională Autostrăzi și Drumuri Naționale. Alternativa Techirghiol, reprezintă o autostradă de aproape 29 de kilometri care se va desprinde din actuala autostradă A4 (Centura Constanței) chiar din zona actualului nod cu Autostrada Soarelui A2, ce va lega Constanța de sudul litoralului.
 
Despre TPF Inginerie SRL
 
SC TPF Inginerie SRL, a fost fondată în anul 2010 și se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
 
TPF Inginerie SRL (cu zeci de contracte publice) este controlată de TPF SA, cu sediul în Belgia, iar administratorii sunt Marian Ion Constantinescu și Spitaels Thomas Francois, din Belgia. 
 
Compania a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 134.599.587,76 lei, iar printre autoritățile contractante se află Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.
 
Printre contractele derulate de TPF Inginerie SRL putem menționa: servicii de consultanță și supervizare execuție lucrări pentru obiectivul „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”, servicii de consultanță pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate „Dezvoltare Port Tulcea - Etapa”, verificarea proiectului tehnic pentru realizarea investiției Constanța - Mangalia și dirigenție de șantier aferentă obiectivelor de investiții - 2016-C/I/RK-404 Buzău, 2016-I-2394 Medgidia, 2016-C/I/RK-525 Focșani.
 
La nivel național, TPF Inginerie SRL are trei puncte de lucru, unul dintre ele fiind la Constanța, pe bulevardul Tomis.
 
Constantinescu Marian Ion este împuternicit al TPF Engenharia LTDA Recife Sucursala București, al TPF Getinsa Euroestudios SL Madrid - Sucursala Bucureşti, al TPF Planege Cenor Consultores de Engenharia E Gestao SA Lisabona - Sucursala București, administrează TPF Inginerie SRL, deține 90% din capitalul social al SC Evolve Cproject SRL, cu sediul social în Bucureşti și este acționat al Constantinescu Marian Ion Persoană Fizică Autorizată.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

Citește și:
 
Știri Constanța Exclusiv. Cum va arată după extindere noul terminal al Aeroportului Internațional de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziţia mobilierului urban inteligent din municipiul Medgidia, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

05 Dec 2023 470

CNAIR a scos la licitație contracte pentru concesionarea de parcări și spații de servicii. Este vizată A4 care traversează județul Constanța

05 Dec 2023 443

Achiziții publice Reamenajarea spațiului din zona Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ scoasă la licitație de Primăria Constanța

05 Dec 2023 388

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 739

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 503

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 1729

Decizii CNSC Compania care a demolat activele aflate pe terenul Săli Polivalente din Constanța a contestat o licitație organizată de Academia „Mircea cel Bătrân"!

02 Dec 2023 732

Ziua de Comemorare a Victimelor SIDA Întârzieri în ceea ce privește îngrijirea complexă a persoanelor care trăiesc cu HIV!

01 Dec 2023 532

Județul Constanța, locul V în topul insolvențelor în primele zece luni din 2023

01 Dec 2023 495

Rezultatul final al fazei de evaluare în cadrul licitației serviciului de salubrizare din județul Constanța, contestat la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

30 Nov 2023 598

Decizia de anulare a licitației de modernizare şi reabilitare a drumurilor comunale și stradale de către primăria Ghindăreşti, contestată la CNSC de compania controlată de Corneliu Dragomir

29 Nov 2023 544

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

29 Nov 2023 627

Monitorul Oficial Acționarii Murfatlar Vinul Romania SA au decis închiderea punctului de lucru din județul Constanța

28 Nov 2023 650

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 554

Licitație organizată de Confort Urban SRL, contestată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. A fost dispusă anularea procedurii de atribuire

23 Nov 2023 622