Telegondola, o afacere neprofitabila condusa de oamenii lui Mazare

cap_4.jpg„Anul trecut turismul a mers destul de prost şi cred că anul acesta va merge şi mai prost"

Primarul Radu Mazăre a supus votului consilierilor locali proiectul de hotărâre privind refinanţarea creditului care ţine în viaţă Telegondola Mamaia.

„Se aprobă refinanţarea de către Volksbank România sucursala Constanţa a creditului de investiţii acordat de Unicredit România în valoare de cca. 1.200.222 euro compusă din sold credit, comision de rambursare în avans şi dobânda acumulată la zi în următoarele condiţii: creditul - capital de lucru (overdraft) în valoare de 800.000 de lei, perioada de rambursare de 7 ani pentru creditul de investiţii şi 12 luni pentru capitalul de lucru cu posibilitatea prelungirii cu încă 12 luni, dobânda EURIBOR la 12 luni + marja de dobândă de 3,5% pe an (cca 5%) pentru creditul de investiţii şi VBR PRIME RATE pentru RON plus 2,5% pe an (cca 12%) pentru facilităţile Overdraft, comision de acordare de 0,5% pentru ambele credite, comision de rambursare în avans din surse bancare atrasa de 2% pentru creditul de investiţii, comision de rambursare în avans din surse proprii - 0% pentru creditul de investiţii, rambursare pentru creditul de investiţii în 7 rate", spune proiectul HCLM.

De la Unicredit la VolksBank

Documentul mai arată şi instituirea garanţiilor constând în: ipoteca de rangul II asupra terenului în suprafaţă de 3.225 mp aferent echipamentului Telegondola şi construcţiilor aferente (după rambursarea integrală a facilităţii de credit de la Unicredit Ţiriac Bank, ipoteca va deveni de rang I), gaj asupra echipamentului Telegondola, garanţia reală mobiliară asupra disponibilităţilor existente în conturile societăţii deschise la VolksBank România SA şi cesiunea generală de creanţe (încasările din vânzarea biletelor). Împuternicit să semneze contractele de credit, de ipotecă şi de gaj a fost desemnat directorul general şi preşedintele CA-ului Telegondola Mamaia SRL, Ştefan Marian. Actele ataşate proiectului de hotărâre arată că primul credit pentru Telegondola a fost făcut în 2004, fiind un leasing cu SC Dunărea SA, pentru achiziţionarea echipamentului „la cheie". Prin HCLM 402 din 15.09.2006, modificată prin HCLM 84 din 7.03.2007 şi a deciziei CA 42 din 2006 şi a Hotărârii AGEA Mamaia SA nr. 02 din 26.01.2007 s-a aprobat contractarea creditului de 3 milioane de euro, pe o perioadă de 7 ani, de la Unicredit Ţiriac Bank. „În anul 2009, criza economică a afectat turismul de pe litoral, inclusiv activitatea SC Telegondola Mamaia SRL, lucru care a condus la diminuarea substanţială a veniturilor. Faţă de această situaţie s-a constatat faptul că în situaţia în care societatea ar fi achitat la termen rata de credit scadentă lunii septembrie 2009, societatea ar fi rămas fără disponibilităţi financiare necesare achitării TVA-ului, a taxelor şi impozitelor, a cheltuielilor de conservare a echipamentului şi a salariilor", se arată în nota de fundamentare. Chiar şi primarul Radu Mazăre a încercat să explice dezastrul financiar de la Telegondola Mamaia: „Anul trecut turismul a mers destul de prost şi cred că anul acesta va merge şi mai prost. Nu ştiu dacă a avut profit vreodată pentru că trebuia să se plătească. Nu am făcut Telegondola ca o afacere din care să scoatem profit la primărie, ci ca pe o atracţie turistică. Acesta este şi motivul pentru care preţul unei călătorii este derizoriu. Abonamentul la Predeal este de 45 de euro pe zi şi la noi o călătorie costă un euro".

stefan_marian_telegondola.jpgRene, între Telegondola şi Royal Distribution

SC Telegondola Mamaia SRL are ca asociaţi Municipiul Constanţa, cu 46,51% şi SC Mamaia SA, 53,49%. Firma este administrată de Ştefan Marian şi Rohan Ovidiu Rene. Pe primul îl regăsim în SC Gondola Serv SRL, în care este asociat cu Dan Lucian Victor. Societatea se ocupă cu operaţiuni de mecanică generală şi nu ne lasă altă alternativă decât să ne gândim dacă s-o învrednici şi cu repararea Telegondolei. Pe de cealaltă parte, Rohan Ovidiu Rene este implicat într-una dintre afacerile primarului Radu Mazăre. SC Royal Distribution Services SRL îi are ca asociaţi pe Rohan Ovidiu Rene, Sorin Gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, Radu Mazăre, Ştefan Popescu, Cristian Ruşescu, Otilia Mihaela Pîrvan şi Husein Ozghen. Aşadar, telegondola este condusă de asociatul lui Radu Mazăre. Om de încredere care ar fi trebuit să facă afacerea să meargă. Dar, se pare că nu a reuşit.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

palazanu

08 Feb, 2010 14:48

nea fanica securistu sef de telegondola .buni baitii astia cu ochii verzi, albastri etc. bravos mazare ai numai banditi pe langa tine.

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 379

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 415

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 653

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 647

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 540

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 466

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 584

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 644

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 431

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 504

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 698

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 663

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 725

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 835