Un fost ambasador la Sfântul Scaun de la Vatican, hirotonit diacon


Fostul Ambasador Bogdan Tătaru-Cazaban a fost hirotonit diacon duminică la Catedrala Patriarhală de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Preasfinția Sa l-a prezentat pe noul diacon credincioșilor din catedrală, spunând că: „Părintele Bogdan Tătaru‑Cazaban este o personalitate cunoscută în țară și în străinătate. A făcut studii temeinice de filosofie și teologie, precum și multe stagii de specializare în diferite universități și centre de cercetare din Europa Occidentală”.

Bogdan Tătaru‑Cazaban „a fost vreme de patru ani consilier de stat la Președinția României, iar șase ani a fost ambasador al României pe lângă cetatea Vaticanului. A desfășurat o foarte bogată și diversă activitate științifică de cercetare, care s‑a concretizat într‑o mulțime de volume redactate sau coordonate cu multă pricepere datorită pasiunii sale pentru cercetarea teologică, istorică, patristică”.

Bogdan Tătaru Cazaban s-a născut în anul 1977 la Focșani și a urmat studii de filozofie și teologie la Universitatea din București și stagii de cercetare la Colegiul Noua Europă și la École des Hautes Études en Sciences Sociales / Maison des Sciences de l’Homme din Paris.

Este doctor în filozofie al Universității din București, cercetător științific la Institutul de Istorie a religiilor al Academiei Române, cofondator al revistei „Chora. Revue d’études anciennes et médiévales: philosophie, théologie, sciences” și membru al mai multor asociații și societăți academice.

Între 2010 și 2016 a fost ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta. A primit Ordinul „Pius al IX–lea” în grad de Mare Cruce din partea Sfântului Scaun, Ordinul „Pro Merito Melitensi” în grad de Mare Cruce (Ordinul Suveran de Malta), Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler și Ordinul Coroanei Belgiei în grad de Comandor.


sursa: basilica.ro. 


Citește și: Dosarul preotului Stelian Florin Dabija, de la Biserica Albă, din Constanța, condamnat definitiv pentru ucidere din culpă, s-ar putea rejudeca

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 452

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 505

Vladimir Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România

16 Apr 2024 529

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 489

Doliu în diplomație Soția ambasadorului Federației Ruse în România a murit

09 Apr 2024 504

Cu ocazia Lunii Ramazan a comunității musulmane Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită în satul Tătaru, județul Constanța

08 Apr 2024 890

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 749

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 588

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, ES Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

27 Mar 2024 568

Lumea marinarilor Un om, o navă, un destin. „Mircea”, comandanți, repere morale

20 Mar 2024 1007

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 396

MAENoi propuneri de numiri pentru poziția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României

29 Feb 2024 519

RAJA Constanța Se oprește apa în zonele Mamaia, Mamaia Sat și Mamaia Nord!

29 Feb 2024 628

RAJA Constanța Se oprește apa în zonele Mamaia, Mamaia Sat și Mamaia Nord!

28 Feb 2024 828

RAJA Constanța Se oprește apa în zonele Mamaia, Mamaia Sat și Mamaia Nord!

26 Feb 2024 663