Unde au derulat pompierii cele mai numeroase misiuni, în ultimele 24 de ore. Printre județe, și Constanța

Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore, foto: pexels

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară! Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Brașov, Prahova, Argeș și Constanța.

Peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.162 de cazuri din totalul de 1.397 de situații de urgență gestionate).
 

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 65 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 166 misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 4 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. 

De asemnea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 6 persoane aflate in dificultate., transmite IGSU. 


O misiune complexă și relevantă a avut loc ieri în județul Constanța, unde pompierii au fost solicitați printr-un apel la 112 să intervină la un incendiu produs la mai multe imobile de locuit din orașul Cernavodă. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la 8 imobile, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijinul echipajelor operative au fost dislocate forțe de intervenție și din județele Călărași și Ialomița.
Pe timpul intervenției, o persoană a fost evacuată și asistată medical, ulterior aceasta fiind transportată la spital. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate alte victime.


O altă intervenție solicitantă pentru salvatori s-a desfășurat tot pe parcursul zilei de ieri în județul Cluj, unde peste 45 de pompieri, care au încadrat 5 mașini de stingere, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la hala unui operator economic din municipiul Dej. Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta cu degajare mare de fum și gaze toxice, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Flăcările au fost lichidate în limitele găsite și nu s-au înregistrat victime.


De asemenea, în ultimele 24 de ore la nivel național au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Bacău, Dâmbovița(3), Mureș și Prahova, respectiv incendiu în județul Cluj.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 12.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 434 de pompieri și 220 mijloace tehnice.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O mașină a intrat într-un stâlp în județul Argeș. Pompierii au intervenit la fața locului (FOTO)

23 Sep 2023 340

ISU Alba Un bărbat a decedat în urma unui accident rutier în localitatea Pâclișa

23 Sep 2023 424

Suedia O alunecare de teren a provocat surparea unei părţi dintr-o autostradă. Ce s-a întâmplat

23 Sep 2023 450

A fost descoperit un element de muniție! Unde intervin pirotehniștii

23 Sep 2023 418

Accident în județul Ialomița. Un autoturism și un autotren, implicate. O victimă încarcerată

23 Sep 2023 470

Incendiu devastator în Iași! Trei imobile distruse de flăcări

23 Sep 2023 496

ISU Argeș Buletin informativ

22 Sep 2023 222

IGSU Peste o mie de situații de urgență gestionate de pompieri în ultimele 24 de ore

22 Sep 2023 405

UPDATE Accident rutier în județul Teleorman. A fost activat planul roșu de intervenție (FOTO+VIDEO)

22 Sep 2023 706

Accident rutier în județul Giurgiu. Printre victime, și o femeie însărcinată

22 Sep 2023 687

Accident rutier în județul Alba! Intervine descarcerarea (FOTO)

21 Sep 2023 516

UPDATE Intervenție de urgență în municipiul Tulcea! Două persoane inconștiente, căzute în beciul unei locuințe (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 571

ISU Argeș Buletin informativ

21 Sep 2023 216

ISU Bihor Incendiu de amploare pe strada Matei Corvin din Oradea

21 Sep 2023 259

IGPR Infotrafic Județul Ilfov - Trafic oprit pe autostrada A 3 București-Ploiești

21 Sep 2023 230