UPDATE Pui cu Salmonella, la o exploatație avicolă, din Constanța

 UPDATE 

Potrivit surselor noastre, ferma cu pui cu Salmonella era la Seimenii Mici.



Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a cofirmat, ieri, 6 iulie prezența Salmonella typhimurium la un efectiv de pui broiler dintr-o
exploatație avicolă din județul Constanța.


Conform procedurilor, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța s-au deplasat la exploatație respectivă, unde au costatatat că întregul efectiv a fost comercializat cu încălcarea gravă a prevederilor legislației sanitare veterinare în vigoare.

Concret, comercializarea puilor s-a făcut: fără a avea un rezultat al analizelor de laborator pentru probele prelevate, fără a se consemna date cu privire la cumpărători, fără elementele privind certificarea stării de sănătate a efectivului și a mijloacelor de transport utilizate.
Imediat după recepționarea buletinului de analiză de la IDSA, DSVSA Constanța a întreprins demersurile de notificare a tuturor DSVSA județene, a primăriilor din județul Constanța, a tuturor Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale, respectiv a Circumscripțiilor Sanitare Veterinare de pe raza județului Constanța, privind comercializarea puilor de la nivelul exploatației respective fără a avea rezultatele buletinului de analiză.

De asemenea, s-au emis și înștiințări către Instituția Prefectului Constanța și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, ținând cont de gravitatea consecințelor determinate de comercializarea unor pui contaminați cu Salmonella typhimurium.
 

Menționăm că nu există risc pentru sănătatea publică, ci doar pentru alte efective de păsări cu care aceștia vin în contact, puii comercializați fiind de vârstă mică, destinați pentru creștere, nu pentru abatorizare.
 
Ancheta serviciilor veterinare este în desfășurare și se realizează împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Constanța - Serviciul de Investigare a Infracționalității Economice.

 
Pe această cale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor atrage atenția cetățenilor să achiziționeze animale pentru creștere în gospodărie numai dacă sunt însoțite de documentele, care să ateste originea și starea de sănătate a acestora, certificată de un medic veterinar.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechemare produs Chicken Nuggets, de la LIDL, posibil contaminat cu Salmonella

03 Apr 2024 526

Amenzi în valoare de peste 45.000 de lei aplicate de ANPC pentru pui cu Salmonella. Ce au găsit comisarii la Penny și Metro

01 Apr 2024 668

ANPC Loturi de pui provenite din Polonia și Ungaria au fost retrase de pe piaţă după ce s-a depistat salmonela

31 Mar 2024 515

Alertă alimentară! Napolitane cu salmonella retrase din magazine. Unde erau comercializate

07 Oct 2022 1231

„Nu este un pericol!” Ce spune patronul fermei de pui unde s-a depistat focarul de Salmonella, în județul Constanța

12 Jul 2022 2395

Alertă alimentară la un cunoscut magazin din România! Produs cu suspiciune de Salmonella retras de pe piaţă

07 Jun 2022 2218

OMS 151 de cazuri de salmoneloză asociate consumului de ciocolată

27 Apr 2022 1601

Ferrero opreşte producţia la fabrica din Belgia. Întreaga gamă de produse Kinder de aici este retrasă de la comercializare. Sunt temeri privind o epidemie de salmonella

08 Apr 2022 1587

ANSVSA, precizări despre ouăle Kider cu suspiciune de salmonella

08 Apr 2022 1458

Auchan retrage din magazine ciocolată Kinder cu suspiciune de salmonella. Lista produselor vizate

06 Apr 2022 6831

Ouă de ciocolată retrase de pe piață, după ce zeci de oameni s-au infectat cu salmonella

05 Apr 2022 2374

ANSVSA. Alertă alimentară pentru un sortiment de piept de pui cu salmonella

21 Feb 2022 2676

Alertă alimentară Un sortiment de cârnați, retras de pe piață din cauza unei posibile contaminări cu salmonella (DOCUMENT)

31 Jan 2022 1739

Alertă alimentară Pulpe de pui contaminate cu Salmonella, retrase din magazinele Metro

25 Jan 2022 1846

Magazinele Profi şi Penny retrag din zeci de magazine produse contaminate cu Salmonella

04 Dec 2021 3240