VIDEO EVOLUȚIE LUCRĂRI Cazinoul din Constanța, patru ani pe drumul renașterii! „Va străluci“ (FOTO+VIDEO)

  • Arc peste timp, Cazinoul strălucește deja, în vânt, ploaie ori soare orbitor, sclipind viață și bucuria de a fi renăscut, reașezându-se cu mândrie în sufletele tuturor iubitorilor de frumos.
Astăzi, 15 ianuarie 2024, de Ziua Culturii Naționale, se împlinesc patru ani de când Cazinoul din Constanța, pe atunci aproape abandonat de autorități și deplâns de constănțeni, a început să pășească, încet, dar sigur pe drumul renașterii!
 
Pe 15 ianuarie 2020 a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare a Cazinoului, Ordinul privind începerea lucrărilor fiind semnat cu două zile înainte.
 
Semnarea Ordinului a venit în urma contractului încheiat, la data de 20 decembrie 2019, de Compania Națională de Investiții cu asocierea câștigătoare a licitației publice pentru Cazino, formată din Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
 


Nu întâmplător a fost însă aleasă ziua de 15 ianuarie pentru acest eveniment, zi cu dublă semnificație națională, fiind Ziua Culturii Naționale, dar și Ziua nemuritorului poet Mihai Eminescu.
 
La mal de mare, pe faleza Constanței, Cazinoul se învecinează semeț cu bustul poetului, zărindu-se și admirându-se, reciproc, legănați de valuri.
 
Timpul a dovedit că lucrările de la Cazino, presupuse inițial a fi mult mai simple, s-au dovedit în fapt lucrări migăloase, de o amploare poate nebănuită la început, dar care, cu fiecare zi, par să împlinească tot mai mult angajamentul și, totodată, promisiunea făcută de ing. Petre Badea, directorul general Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor – „Va străluci!“.
 
„Cazinoul poate fi salvat și o vom face! Va străluci!“, au fost cuvintele rostite de ing. Petre Badea la data de 15 ianuarie 2020, atunci când nu se știa de anii pandemici ce vor urma, de problemele complexe de la structura de rezistență a Cazinoului, de gradul dedegradare pe care îl suportase istoricul monument.


 
Cu toate acestea, arc peste timp, Cazinoul strălucește deja, în vânt, ploaie ori soare orbitor, sclipind viață și bucuria de a fi renăscut, reașezându-se cu mândrie în sufletele tuturor iubitorilor de frumos. 
Cu lucrările aproape de final, grațios și falnic Cazinoul domnește pe faleza Constanței, fiecare părticică renăscută a sa și fiecare ornament ori aripă la care încă se lucrează vorbind despre drumul pe care l-a parcurs constant, de patru ani, spre viață!
 
Evoluția lucrărilor din anul 2020 poate fi vizionată în filmul de mai jos, realizat de compania bucureșteană Aedificia Carpați SA

 


De asemenea, tot cu sprijinul Aedificia Carpați SA, pot fi vizionate și lucrările din perioada 2021-2022, lucrări complexe, menite să readucă viață acolo unde timpul o răpise:
 

Acum, la patru ani de la începerea oficială a lucrărilor de la Cazino, falnicul monument așteaptă cu nerăbdare ziua în care își va putea deschide porțile larg, pentru a primi toți vizitatorii și a le arăta spectaculoasa transformare prin care a trecut, grație unei munci dedicate și unor eforturi susținute, din partea specialiștilor.
 
Sursa foto&video: Aedificia Carpați SA, ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Descoperire tristă, lângă Cazino, în Constanța - Pui de delfin, mort pe plajă (FOTO+VIDEO)

20 May 2024 816

Zilele Constanței 2024 Multă mișcare, distracție, concursuri și premii la CSM Sport Corner (GALERIE FOTO)

18 May 2024 703

Mamaia, centrul distracției de 1 Iunie Evenimente de neuitat pentru întreaga familie organizate de OMD Mamaia Constanța

17 May 2024 511

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 759

Unde își pot petrece week-end-ul constănțenii și turiștii. Evenimentele pregătite

16 May 2024 890

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu, demers la Curtea de Apel contra municipalității pentru un teren din Mamaia!

12 May 2024 601

Unde pot petrece constănțenii și turiștii la final de săptămână la malul mării. Ce evenimente sunt pregătite pentru vineri, 10 mai 2024

10 May 2024 804

Mehmetoglu SRL cere anularea contractului prin care a cumpărat de la Primăria Constanța terenul din zona Cazino Sud, Mamaia! Proces repus pe rol

09 May 2024 780

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazinoului, plină de oameni în prima zi de Paște (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2024 994

​Distracția continuă până pe 6 mai în Constanța! Artiști celebri cântă la malul mării

03 May 2024 687

OMD Mamaia Concertul din această seară cu Lidia Buble și Misha a fost anulat – Iată noul program

02 May 2024 866

Misha și Lidia Buble dau tonul distracției la Constanța, în această seară

02 May 2024 694

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 1005

Evenimente Constanța de 1 Mai Artiști îndrăgiți cântă la mare în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor

30 Apr 2024 8122

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 734