Vizită de curtoazie, la Constanța, a Excelenței-Sale Adelheid Folie, Ambasador al Republicii Austria în România


foto: PMC Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Excelenței-Sale doamna Adelheid Folie, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în România. La întâlnire au participat, de asemenea, reprezentanți ai misiunii diplomatice a Austriei în România, precum și domnul Marius Mihail Puiu, consul onorific al Austriei la Constanța.

Un comunicat din partea Primăriei Constanța informează că în cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes reciproc – prioritar, cooperarea în domeniul economic, cultural, științific, people to people între orașul Constanța și municipalități din Austria.

Excelența-Sa doamna Adelheid Folie a punctat importanța strategică în creștere pe care regiunea Mării Negre o are pentru întregul continent european, precum și importanța strategică a orașului Constanța în noua arhitectură de securitate regională și globală.

Potrivit acesteia, datorită capacității României de a evidenția relevanța strategică a regiunii Mării Negre în diferite formate europene și euroatlantice, dimensiunea strategică a regiunii este din ce în ce mai frecvent și ferm recunoscută de către statele europene, iar prezența unor numeroși oficiali străini la evenimentele geopolitice care au loc în aceste zile la București (Reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO, Reuniunea Liderilor de la Munchen etc.) confirmă creșterea interesului țărilor lor pentru regiunea extinsă a Mării Negre.

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a subliniat eforturile municipalității și comunității locale de acordare a unui sprijin multiplu pentru refugiații ucraineni stabiliți la Constanța în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și asistența și sprijinul acordate municipalității partenere Odesa în contextul menționat., mai transmite sursa citată. 

Au fost evocate principalele măsuri de sprijin, inclusiv inițiativa actuală, în curs de implementare, de a dona municipiului Odesa generatoare electrice pentru nevoile urgente ale cetățenilor orașului Odesa, afectați în mod direct de criza energetică provocată de bombardamentele rusești.

În cadrul întâlnirii s-a apreciat că războiul din Ucraina a generat provocări și crize multiple, iar răspunsul comun la aceste provocări și crize este esențial pentru viitorul Europei. S-a subliniat că este nevoie de o consolidare a dialogului pan-european pentru gestionarea tuturor crizelor generate de război, în particular prin facilitarea integrării în societate a refugiaților ucraineni din Europa ca semn al solidarității europene cu Ucraina.

În acest context, domnul Vergil Chițac a subliniat că eforturile de sprijin ale municipalității Constanța pentru facilitarea prezenței în oraș a refugiaților ucraineni confirmă și întăresc capacitatea locală de gestionare a crizelor.


Potrivit sursei citate anterior, au fost discutate și convenite domeniile în care pot fi promovate proiecte comune, iar doamna Adelheid Folie a exprimat întreaga disponibilitate a misiunii diplomatice a Austriei de la București pentru facilitarea inițierii și implementării acestor proiecte între orașul Constanța și țara sa, între Constanța și municipalități din Austria.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adrian-Ioan Veștea- ”Prin toate programele pe care le coordonăm, avem în vedere creșterea calității vieții locuitorilor”

04 Dec 2023 329

Ciolacu, anunț de ultim moment despre vize şi programul Visa Waiver (VIDEO)

04 Dec 2023 355

Premierul Marcel Ciolacu. „Românii nu pot fi ţinuţi în ţară decât dezvoltând serviciile publice şi infrastructura“

04 Dec 2023 343

Crăciun de poveste, la Constanța

28 Nov 2023 715

MAELuminița Odobescu a primit pe Ambasadorului Republicii Albania la București, E. S. Ilir Tepelena, în vizită de rămas bun

24 Nov 2023 296

MAI Discursul ministrului Cătălin Predoiu cu ocazia evenimentului prilejuit de intrare în dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație a primelor elicoptere Black Hawk (VIDEO)

24 Nov 2023 450

Premierul Marcel Ciolacu „România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la Spațiul Schengen”

16 Nov 2023 695

În Constanța Declarațiile ambasadoarei SUA, Kathleen Kavalec, la Ziua Distinșilor Vizitatori, a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23

15 Nov 2023 511

Marcel Ciolacu Sprijinul Regatului Ţărilor de Jos pentru aderarea României la Schengen, reconfirmat

14 Nov 2023 667

#Dobrogea145 E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia în România, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 829

Noi dotări în apărarea României Forțele aeriene germane, Luftwaffe aduc în România patru avioane de luptă Eurofighter

10 Nov 2023 544

Ambasadorul Israelului, în România Cauza românilor care doresc să părăsească Gaza este o "prioritate”

07 Nov 2023 640

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Franței la București

07 Nov 2023 380

Senatul României Întâlnirea Comisiei de politică externă cu ambasadorul Israelului

30 Oct 2023 536

Constanța Complexul de Servicii pentru Protecția în Regim de Urgenţă a Copilului, a Cuplului Mamă-Copil şi a Victimelor Violenței In Familie, reabilitat (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Oct 2023 970