Actualitate

Voceaconstantei.ro Liceeni de la „Ovidius“, premiaţi la Salonul Naţional de Inventică (galerie foto)În perioada 18-22 noiembrie, la Bucureşti, în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură“, s-a desfăşurat cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului. La acest eveniment au putut participa tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani. Salonul a fost organizat pe trei secţiuni: Ştiinţe aplicate, Tehnologia informaţiei şi Tehnologii ale viitorului.
 
Evenimentul din capitală nu putea fi ratat de constănţeni. Astfel, oraşul de la malul mării a fost reprezentat de Liceul Teoretic „Ovidius“, prin elevele Bianca Brănescu şi Mariela Crăciun, din clasa a XI-a B, coordonate de prof. Carmen Bucovală. Ele au prezentat un proiect care propune realizarea unui echipament menit a limita capturile accidentale ale delfinilor în plasele de pescuit, proiect început de elevii liceului constănţean acum câţiva ani.


 
„Din echipa de proiect au făcut parte Loredana Doroftei şi Alexandra Alboiu (acum studente), Ana Cătălina Popa şi cele două eleve care au participat efectiv la Salonul de Inventică de anul acesta. Am pornit de la colaborarea cu ONG Mare Nostrum, care are o importantă linie de acţiune în găsirea unor metode pentru conservarea populaţiilor de delfini din Marea Neagră, una dintre direcţiile de intervenţie fiind folosirea de pingere (dispozitive acustice) care le semnalează delfinilor existenţa plaselor de pescuit, evitând astfel să se încurce în ele. De la această idee, am realizat un dispozitiv ce a presupus costuri reduse, care emite sunete de frecvenţă adecvată, dispozitiv care poate reprezenta o soluţie în comparaţie cu echipamentele mult mai costisitoare de pe piaţă“, ne-au declarat membrii echipei de proiect.
 
Proiectul prezentat de elevii Liceului Teoretic „Ovidius“ a fost recompensat cu premiul I la secţiunea Ştiinţe aplicate.
 
Sursa: voceaconstantei.ro

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului ”Liceenii şi voluntariatul”, la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa

13 Feb 2019 442

Cine va elabora documentaţia tehnico-economică privind creşterea eficienţei energetice a Liceului Teoretic „Ovidius“ (document)

02 Feb 2019 809

Proiect caritabil „Ajutăm împreună", inițiat de Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, Au fost oferite daruri de Crăciun copiilor din școlile din zona Ostrov - Lipnița

20 Dec 2018 306

Ateliere de slam la Liceul Teoretic „Ovidius’’ Constanța, în cadrul proiectului „Jardin culturel’’, susținut de Institutul francez (galerie foto)

14 Dec 2018 675

Eleve de la Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanța, premiate la Gala "O ţară. O sută de ani. Mii de valori"

10 Dec 2018 470

La Liceul Teoretic „Ovidius” Simpozionul internațional „Responsabilitate publică în educație”, ediţia X

27 Nov 2018 610

Lucrările Simpozionului internațional" Responsabilitate publică în educație", la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța (galerie foto)

26 Nov 2018 628

Prezenţă remarcabilă a liceenilor de la "Ovidius" la Salonul Naţional de Inventică

21 Nov 2018 916

Premiu pentru trupa de teatru a Liceului „Ovidius“

02 Nov 2018 1379

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu, angrenaţi în Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle (galerie foto)

13 Oct 2018 633

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Dr. Liviu Lungu - „Cu emoţie calmă, despre Adrian Rădulescu, scurte amintiri răvăşite...“ (galerie foto)

13 Sep 2018 1084

Constanţa Au fost montaţi stâlpi pe trotuarul din zona porții de acces de la Liceul Ovidius (video)

30 Jul 2018 1483

Modificări la admiterea în facultate a absolvenţilor de postliceală

19 Jul 2018 2183

Topul liceelor din judeţul Constanţa după mediile de admitere „Mircea cel Bătrân“, „Ovidius“, „Traian“ şi „Nicolae Bălcescu“ - Medgidia, pe primele poziţii

10 Jul 2018 15430

În sprijinul viitorilor liceeni. Care sunt rezultatele de la Evaluarea Naţională 2018 şi cu ce medii s-a intrat anul trecut

20 Jun 2018 4938