Ziua Internațională a Pământului, marcată la Cumpăna (GALERIE FOTO)



Astăzi, 22 aprilie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, au desfășurat la fel ca în ultimii ani activități specifice protecției mediului, menite să crească conștientizarea cu privire la impactul pe care omul îl are asupra Terrei.

În întreaga lume, pentru al 53-lea an la rând, peste 1 miliard de persoane se unesc în cel mai mare eveniment civic al planetei, cu scopul de a aduce o schimbare pentru o lume mai bună și mai curată. Astfel, încă de dimineață, peste 100 de locuitori de toate vârstele, ai comunei Cumpăna, s-au adunat în Parcul de pe strada Strajei cu poftă de muncă și cu dorința de a contribui la un viitor verde pentru casa noastră, Planeta Pământ.

Ca de fiecare dată au răspuns cu drag invitației elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din localitate, sportivii și antrenorii secțiilor de lupte, fotbal și rugby ale Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna, funcționari publici și personalul primăriei, consilieri locali, dar și locuitori cu suflet mare, dornici să lase un viitor verde și sănătos urmașilor., transmit reprezentanții Primăriei Cumpăna.

Cu această ocazie, au avut loc activități de ecologizare, iar în parcul de 5 hectare au fost plantați 147 de puieți de diferite specii de pomi și arbuști din speciile tuja, mesteacăn, platan, prunus sau cireș japonez.


Noi, cetățenii, oriunde ne-am afla, trebuie să conștientizăm faptul că Pământul din care ne tragem seva și în care ne înfigem adânc rădăcinile, este unic și nu avem o variantă de rezervă. Așadar, suntem datori față de generațiile viitoare, să avem grijă de Planeta noastră, să îi gestionăm responsabil resursele fără a le epuiza, să combatem poluarea şi să apreciem minunatele daruri pe care ni le-a făcut mama natură. Pământul este sacru, iar viața pe pământ este sfântă și trebuie protejată în toate formele sale, ca și cum toate sunt un miracol., mai transmit reprezentanții Primăriei Cumpăna. 


„Mulțumesc voluntarilor comunei Cumpăna care astăzi de Ziua Internațională a Pământului, au revenit în parcul din localitate pentru a planta cei 147 de copaci achiziționați de administrația publică locală. Vom continua acțiunea de întreținere prin udarea și îngrijirea acestora în perioada următoare, de aceea fac apel la elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” pentru care urmează Săptămâna Verde și Săptămâna Altfel, să aloce o zi din programul săptămânii pentru a putea uda cu găletușele acești copaci. Pământul este sacru. Pământul protejat înseamnă viață sfântă continuă, pe pământul nostru, pământul comunei Cumpăna. Iubim pământul comunei Cumpăna, este deviza noastră a cumpănenilor, în această zi atât de deosebită!”, a declarat doamna primar al comunei Cumpăna, Mariana Gâju.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 637

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 583

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 348

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 639

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 678

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 576

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 531

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1515

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 622

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 867

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 884

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 566

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 641

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 695

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 785