Ziua Învățătorului Ministrul Educației. Temelia formării unei persoane se pune decisiv în primii ani de şcoală

Ministrul Sorin Cîmpeanu. Foto: Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, duminică, 5 iunie, un mesaj de Ziua Învăţătorului, în care reiterează că temelia formării unei persoane se pune decisiv în primii ani de şcoală. 
 

„Suntem conştienţi că a fi învăţător înseamnă a te reinventa zilnic pentru a face faţă tuturor provocărilor dintr-o societate dinamică şi dintr-un sistem care caută să evolueze.

Vă mulţumesc pentru grija, interesul, devotamentul şi dragostea pentru copii! Vă doresc să nu obosiţi în a investi în elevii dumneavoastră şi să continuaţi a le ghida paşii, cu dragoste, pe drumul spre cunoaştere!

Investiţia dumneavoastră de astăzi este cheia pregătirii generaţiilor de mâine, cheia viitorului României!", a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.El a amintit că alegerea zilei de 5 iunie nu a fost întâmplătoare, fiind ziua în care, în urmă cu 243 de ani, se năştea Gheorghe Lazăr, fondatorul învăţământului în limba naţională din Ţara Românească, care, în 1818, a înfiinţat în Bucureşti prima şcoală cu predare în limba română - „Sfântul Sava".
 

„Temelia formării noastre ca oameni se pune decisiv în primii ani de şcoală. Învăţătorii sunt cei care ne îndrumă să citim, să scriem, să numărăm, să socotim, să ne comportăm, să avem grijă de ceilalţi şi de mediul înconjurător.

Mai presus de toate, ne învaţă să învăţam, iar acest lucru este esenţial pentru tot ce va urma mai târziu în şcoală şi în viaţă. (...)

În această zi, recunoştinţa şi mulţumirile mele se îndreaptă manifest către dumneavoastră: învăţătorii, demni purtători de valoare umană şi intelectuală! Vă mulţumesc pentru eforturile depuse în procesul deloc uşor de a modela caractere şi pentru dedicaţia arătată şi dovedită, în timp, faţă de această profesie.

Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a reda prestigiul şi demnitatea profesiei de dascăl! La mulţi ani!", a mai transmis ministrul.


Sorin Cîmpeanu a completat că tot pe 5 iunie este aniversată Ziua Mondială a Mediului.
 

„În primii ani de şcoală, copiii află despre importanţa mediului înconjurător pentru umanitate şi despre nevoia de a-l proteja. Un rol important în acest proces de cunoaştere, indispensabil culturii generale, îl aveţi dumneavoastră, învăţătorii! Cu tact şi dăruire îi apropiaţi pe copii de mediu, iar acest lucru este demn, de asemenea, de stimă şi mulţumiri!", a menţionat acesta. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Rezultate finale examen definitivat 2022! Veste tristă pentru candidații din Tulcea

04 Aug 2022 959

Ministerul Educației Modificări la proiectul de Lege a învățământului superior. Finanțare suplimentară pentru universitățile de stat

01 Aug 2022 621

Ministrul Educației la dezbatere deschisă cu reprezentanții colegiilor naționale despre admiterea în clasa a IX-a

30 Jul 2022 736

Ministrul Sorin Cîmpeanu „Felicitări lotului României pentru rezultatele deosebite obținute la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022“

29 Jul 2022 605

Ministrul Sorin Cîmpeanu „În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România“

28 Jul 2022 587

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu „În primele 10 zile de la lansarea proiectelor în consultare, am primit aproape 500 de propuneri“

22 Jul 2022 637

Ministrul Educației Palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare nu se desființează!

18 Jul 2022 786

Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre legea educației

18 Jul 2022 696

Ministerul Educaţiei a înregistrat propunerile elevilor în proiectul legii învăţământului preuniversitar. Anunțul lui Cîmpeanu

15 Jul 2022 724

Ministrul Sorin Cîmpeanu Cea mai bună performanță în ultimii 25 ani obținută de lotul de matematică al României

15 Jul 2022 636

Ministrul Educației Schimbări în organizarea Bacalaureatului. Din ce an vor fi puse în aplicare modificările

12 Jul 2022 984

Ministerul Educației anunță schimbări majore în învățământ. Inspectoratele şcolare devin direcţii de învăţământ

12 Jul 2022 808

Ministerul Educației lansează în consultare publică Ghidul solicitantului - Granturi pentru unitățile de învățământ-pilot

11 Jul 2022 513

Ministerul Educației A fost aprobat noul regulament ce privește organizarea și funcționarea unităților de învățământ preuniversitar

05 Jul 2022 820

Ministrul Sorin Cîmpeanu „Este o eroare dramatică pentru acel elev care știe că a făcut de 9,80 și s-a văzut pe liste cu 2,80“ (VIDEO)

01 Jul 2022 651