ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)



Mihai Vîlcu este candidatul USR pentru funcția de primar al comunei Ghindărești, județul Constanța. Este consilier parlamentar în Senatul României. Totodată, în anul 2021, Mihai Vîlcu a fost subprefect al Județului Constanța, iar anterior a ocupat și poziția de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ghindărești.
 
Anul acesta, intră în cursa pentru fotoliul de primar al comunei Ghindărești, din partea USR, iar ce își dorește pentru localitatea constănțeană și cu ce viziune și proiecte se va prezenta în fața locuitorilor vom discuta în detaliu.

În cadrul unui interviu live la ZIUA de Constanța, vom discuta cu Mihai Vîlcu, candidatul USR pentru Primăria Ghindărești, despre ce proiecte are în plan pentru comuna Ghindărești, ce își dorește dacă ajunge primar și ce promisiuni le va face cetățenilor. Interviul va avea loc pe 19 aprilie 2024, de la ora 11.00.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

„Sunt majoritatea lipoveni, în proporție de 99%. Avem o comună frumoasă cu tradiții frumoase. Pe viitor o vom face și mai primitoare”.

„Mă numesc Mihai Vîlcu, sunt tată, căsătorit, creștin ortodox de rit vechi. Am acționat foarte mult în mediul privat. Ulterior am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine”. 

„La momentul respectiv, mereu mi-a plăcut să fiu up to date cu ce se întâmplă în politică. În 2020, în urma protestelor la care am participat, am hotărât că trebuie să mă implic mai mult decât civic”.

„Probleme sunt multe cu rezolvări destul de simpliste. De la aspectul comunei, la canalizare, străzi. Avem un potențial enorm în agroturism și ne putem dezvolta enorm. La Grișa este un punct astronomic local care atrage foarte mult. Primăria trebuie să se implice mai mult”. 

„Mă gândesc cum aș putea să ajut comunitatea și tinerii să deschidă noi business-uri ca oamenii să numai plece. Ar trebui amenajată plaja de aici”.

„Cu toate astea, nu aduce bani, ajută ca banii să vină în comunitate, dar nu îi ține acolo”.

„Nu le-am făcut eu și consilierii mei, strict mi-am întrebat oamenii ce ar vrea ei pentru comună și ce ar vrea schimbat. De cele mai multe ori, ideile bune vin de la oameni. Ei nu cer lucruri fantasmagorice. Ei cer lucruri simple. Sunt două locuri de joacă făcute recent, parcurile au fost existente și în planurile noastre de campanie, ne-am luptat mult cu asta. Parcurile, camerele de luat vederi sunt din campania noastră. Mă bucur că primarul ne-a luat ideile și le-a pus în practică”.

„Nu mi-e frică de fonduri europene, eu le iubesc, le vreau”. 

„Plus de asta, fonduri de investiții pentru o localitate ca a noastră, agroturismul trebuie să fie bază. Vrem și noi ca la Jurilovca. Primarul a știut ce trebuie să facă. Fonduri europene și externe. Investiții private. Noi în Ghindărești avem un potențial enorm în agroturism. În momentul în care creezi un mediu proprice pentru a-și câștiga mediul de trai, rămân. Vom pune bazele agroturismului”.

„Alt proiect este un loc de recreere pentru tineri. Pentru tineri nu există nimic”.

„Este un regres în comunitate și asta nu putem să facem în anul 2024. Deci, și stadionul este pe to do list. Foarte importantă pentru mine este școala care trebuie ajutată. Școala nu este la mișto. Școala are nevoie de susținere pentru că vei vedea cum va fi comunitatea pe termen mediu și lung. În clasa a VIII-a și a VII-a sunt 45 de elevi, clasa a II-a e lipsă. Școala e pe bune. Primăria trebuie să ajute școala, să aducă fonduri europene. Trebuie doar să existe minimul de interes să scrii proiecte”. 

„Eu știu când nu știu. Cer ajutor extern când nu știu. Știu să țin o echipă împreună, știu să lucrez în echipă, știu să mediez probleme. Nu mi-e frică de fonduri europene chiar deloc și va fi principala mea nișă pe care mă voi axa ca să aduc bani în comunitate. Am destulă experiență în administrație. Nu trebuie să fim cărăuși la județ ca să luăm bani. Banii se atrag altfel, fonduri euopene și investiții externe”.

„Nu cred că e un primar care să știe toate problemele fiecăruia în parte. Primarul trebuie să atragă bani, să se zbată pentru comună. Viceprimarul trebuie să ia probleme fiecăruia și să se duc la primar”.

„Suntem o echipă unită și tragem în aceeași direcție împreună. Ne dorim ca comuna noastră să fie bine”.

„Actualul primar este la al treilea mandat. A avut 12 ani în care ar fi putut să ne arate ce poate. Am stagnat. Nu oferă un plan de viitor. Dar, acum să facem paralela, cu mine primar, le pot zice tinerilor că-și vor găsi locul în care să se regăsească. Va înflori comunitatea pentru că voi atrage foarte mulți bani și în momentul în care ai bani, poți face foarte multe lucruri. Voi pune Ghindăreștiul pe un făgaș normal cu gândul la viitor”.

„Agroturismul este viitorul care ne salvează de la pierire”.

„Acum depinde cu cine discuți. Cu cei care sunt în echipa actualului primar spun că deja se face”.

„Votul lor chiar contează, trebuie să iasă la vot, să-și exprime opinia politică. Politica e făcută tot din oameni. Ajutați-mă să fac comuna frumoasă”.

„Tineretul trebuie să fie mai vocal ca să i se facă. Ei trebuie să spună ce-și doresc, trebuiesc luați în seamă”.

„Vreau să punem comuna noastră pe un făgaș normal și tuturor să ne fie bine”.

„2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral. Se va pune țara pe un făgaș în anul 2024. Trebuie să ieșim la vot și să le spunem guvernanților noștri că nu se mai poate așa. Ieșiți la vot, votul vostru contează, încercați să mai vorbiți și cu cei de lângă voi să ia decizia corectă. Trebuie să ieșim la vot!”.






Citește și:
ZIUA LIVE: Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 447

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 30 aprilie 2024

30 Apr 2024 229

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 565

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 749

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 624

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 26 aprilie 2024

26 Apr 2024 298

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 657

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 752

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 801

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1086

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 331

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 766

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 805

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 671

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 745