ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL





 
  • Alegerile din 2024 au o miză importantă, iar candidații își asumă acest aspect.
 
Cum se vor dezvolta două localități din județul Constanța, Bărăganu și Cerchezu, ce proiecte au în plan cei doi candidați din cadrul Partidului Național Liberal, cât de importante sunt alegerile din acest an și ce probleme se regăsesc în cele două comune, vom afla asta în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, astăzi, de la ora 11.00.

În cadrul unui interviu live la ZIUA de Constanța, vom discuta cu Ion Tianu, candidatul PNL pentru Primăria Bărăganu și Viorica Iancu, candidatul PNL pentru Primăria Cerchezu, despre viitorul din cele două comune constănțene.


UPDATE:
Ion Tianu, candidatul PNL pentru Primăria Bărăganu:
„Sunt foarte multe probleme nerezolvate. Drumurile trebuiau făcute din 2011, el cred că s-a zbătut să facă, dar nu prea i-a reușit. ”

”Eu fiind și viceprimar, am fost obstricționat în activitatea mea , să fac anumite lucruri, air oamenii sunt reticenți, nu știu dacă se rezolvă sau nu. Pe unde am trecut m-am lovit de această reticență, eu am încercat să vorbesc cu oamenii să le spun, că putem face, dar deocamdată am fost obstrucționat”

Viorica Iancu, candidatul PNL pentru Primăria Cerchezu.
„Noi avem aceeași problemă de infrastructură, sunt aceleași străzi de piatră, de pământ. Avem în plan să ducem până la capăt aceste proiecte.
Fiind patru  localități care aparțin  comunei Cerchezu, ce să rezolvi mai intâi? Două dintre le sunt școala Viroaga, școala Cerchezu, este nevoie de multe, e de lucru pentru că sunt proiecte, dar nu se vrea”


Ce spun oamenii în localități?

Viorica Iancu:
„Oamenii sunt împărțiți, unii dintre  au curajul să vorbească, alții nu. Eu am avut atribuții, mi s-au dat, dar totuși degeaba le am, pentru că se schimbă pe parcurs, te treezști la un moment dat că nu se mai face ce s-a propus”

Ion Tianu:
„Cred că oamenii sunt sătui, li se tot promite și nu s-au făcut lucruri. Oamenii spun, ne-am săturat să ne mințiți. Era un proiect de parc pentru reabilitarea și dezvoltarea unor parcuri din Lanurile și Bărăganul, dar când nu se știe, a rămas doar pe hârtie, nu s-a găsit firma care să facă. Oamenii vin, văd despre ce este vorba, dar a doua oară dacă nu se face nu mai vin, nu-i mai prinzi. Văd că nu sunt sprijiniți de Consiliul local”

Și problemele sunt diferite în localități mici, iarna de exemplu cum este?

„Dacă se blochează strada, oaemnii nu main ies ca înainte, nu se mai mobilizează, sau dacă se face se face politic, cu un interes”, spune Ion Tianu.

Care sunt proiectele în curs?

„Asfaltarea a 5 kilometri și prin PNRR , camerele de supraveghere, pe care le au toate primăriile”, spune Viorica Iancu.

„Noi avem pe PNRR,  camerele de supraveghere pentru roviniete, intrările în localitate, am ajuns la un stadiu de 60%”, precizează Ion Tianu.

Cum îi convingeți pe tineri să rămână?

„Oferindu-le utilitățile, apă , canalizare, asfalt, să se tundă iarba, avem un singur tractor, cu freză care vine pe marginea drumului,  este drept că nu este nici educație pentru a se păstra curățenia, declară Ion Tianu.

Cum au ajuns oamenii să nu le mai pese?

„Nu au fost ajutați, nu a fost nimeni lângă ei, practic sunt supărați”, spune Viorica Iancu.

Sunteți contracandidatul potrivit?

„Sunt, sper, dar orice este posibil pentru că omul este foarte schimbător. Pe oameni nu vreau să-i perii, dacă vor să vină la tine, vin, te vor căuta. Și atunci vin cu soluția potrivită. Avem legi, avem o constituție și trebuie să le respectăm”, afirmă Tianu.

„Eu consider că sunt contracandidatul potrivit, pentru că îmi doresc foarte mult să fiu deschisă cu ei. Vreau să vorbesc cu ei, să fie deschidere, să fiu alături de oameni. În mare parte este tineretul care vrea o schimbare și vreau să le dau o speranță. Eu cred că pot să merg înainte”, transmite Viorica Iancu.

Aveți echipă?

„Da, ca viceprimar am consiliul de partea mea. Toată responsabilitatea cade pe umerii noștri. Aș vota-o pe colega mea, Viorica Iancu, are tineretul de partea ei, aș vota-o fără ezitare”, spune Tianu


Care credeți că sunt cele mai importante prouiecte pe care le-ați dezvolta pentru următorii 5-10 ani?

„În primul rând, infrastructura, apoi canalizarea, chiar dacă suntem la țară vrem și noi o baie”, afirmă Viorica Iancu.

„În primul rând, infrastructura de care ne-am lovit toți, apoi canalizarea care și aceasta e importantă și este realizată în proporție de 70-80%. Avem o eoliană care trebuia pornită, s-au dat 1 milion de euro și eoliana nu funcționează pentru că firma care trebuia să le monteze a intrat în insolvență. Nu ni s-au dat prea multe explicații. În ultimul rând, e vorba de educația cetățenilor pe care trebuie să le-o faci în localitate”

Este nevoie de profesori la dumneavoastră în localitate?

„Avem colectiv ok, învățători buni, profesori buni. Dar avem nevoie de reabilitarea școlilor la nivelul comunei Cerchezu.”, a spus Iancu

„Lipsă de personal nu avem, nu avem nevoie de alți profesori chiar dacă nu locuiesc unii în comună, vin și fac naveta”, declară și Ion Tianu.

Ce calități trebuie să aibă un candidat?


„Puterea de a convinge oamenii , dar și o ambiție de a reuși. Chiar dacă mă refuză cineva, eu trebuie să insist. Proiectele pe noi ne omoară, Comuna este mică, nu pot minți oamenii, nu pot promite nimic, decât că voi aduce proiecte și voi face tot posibilul să le aduc la îndeplinire”, conchide Viorica Iancu.


Citește și

Vlad Matei Pascu, la Tribunalul Constanța. Decizia va fi definitivă (FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Corina Antonela Cristian, candidatul AUR la Primăria Bărăganu, obligată de instanță să-i achite Magdalenei Neague, actualul primar, 3.000 de lei

29 Apr 2024 395

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 393

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 633

​Cumpărări directe Constanța Primăria Bărăganu cumpără mobilier pentru sălile de clasă (DOCUMENT)

08 Apr 2024 490

Știri Constanța azi Arde acoperișul unei case din Bărăganu!

03 Apr 2024 670

Proces între prefectul județului Constanța și primarul comunei Bărăganu. Iată cu ce soluție au venit magistrații

01 Apr 2024 479

3 ani de închisoare cu suspendare pentru Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

27 Mar 2024 756

Un primar și un fost primar din Constanța, condamnați! Neague Magdalena - 3 ani de închisoare cu suspendare. Neague Titu - 4 ani inchisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

05 Mar 2024 1270

Accident rutier în municipiul Constanța, cu trei victime implicate (FOTO+VIDEO)

25 Jan 2024 2251

Rejudecare după prima condamnare! Un primar și un fost primar din Constanța, trimiși în judecată de DNA, în așteptarea deciziei Tribunalului!

24 Jan 2024 2584

Licitații Constanța Centru de monitorizare și extindere sistem Wi-fi în comuna Bărăganu (DOCUMENT)

13 Dec 2023 912

Accident grav în județul Brăila Un șofer de 18 ani a intrat într-o autospecială dintr-un filtru al Poliției, la Bărăganu. Iată ce s-a întâmplat (FOTO+VIDEO)

24 Nov 2023 6627

Planul Roșu activat după un grav accident rutier! Autocar cu peste 70 de turiști din Republica Moldova, implicat (GALERIE FOTO)

26 Aug 2023 1643

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Magdalenei Neague, primar al comunei Bărăganu (DOCUMENTE)

03 Aug 2023 1516

Strigătul de disperare al unei comunități Un crescător de animale din comuna Lanurile a intrat în greva foamei în fața Primăriei Bărăganu (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2023 3012