Ziua Mondială a Sănătăţii, zi liberă pentru angajaţii din sistemul medical

Spitalul Județean Constanța Sursa foto ZIUA de ConstanțaConducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța informează pacienții că vineri, 7 aprilie 2023, dată în care este celebrată Ziua Mondială a Sănătăţii, Ambulatoriul de Specialitate precum şi Laboratorul de Explorări funcţionale vor fi închise.

Conform contractului colectiv de muncă, ziua de 7 aprilie este considerată zi de sărbătoare legală, în care angajaţii din sistemul medical sunt liberi.

La nivelul unității sanitare, continuitatea asistenței medicale va fi asigurată atât de cadrele medicale din Unitatea de Primiri Urgențe, cât și din celelalte secții ale spitalului. Vor fi asigurate toate liniile de gardă, inclusiv gărzile la domiciliu, astfel încât toți pacienții care vor ajunge la SCJU Constanţa, să beneficieze de investigațiile necesare și tratamente eficiente.

Angajații care vor fi la serviciu pe 7 aprilie, vor beneficia ulterior de ziua liberă.  

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătoreşte în fiecare an pe 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948, atunci când toate țările lumii s-au unit pentru a promova sănătatea, a menține lumea în siguranță și a-i ajuta pe cei din zonele defavorizate să aibă acces la serviciile medicale esențiale. 

Anul acesta, sub sloganul “Sănătate pentru toţi”, OMS are ca scop asigurarea accesului tuturor oamenilor la servicii medicale de înaltă calitate pe care să le ofere profesioniştii în domeniu iar factorii politici să opteze pentru investiţiile în extinderea serviciilor de sănătate.

Sloganul OMS este si sloganul nostru, al celor care manageriem activitatea Spitalului Judetean Constanta. Si in acest sens am întreprins o mulţime de măsuri, astfel încât să dezvoltăm actul medical pentru toţi pacientii nostri. Insă dincolo de investiţii şi dotări, sistemul medical înseamnă oameni. Oameni care fac tot ce le stă în putinţă pentru sănătatea altor oameni. Oameni care îşi fac meseria cu profesionalism, cu devotament şi responsabilitate şi cărora, cu ocazia zilei de 7 aprilie,  le urez, cu respect, La mulţi ani şi multă sănătate! , a declarat ec. Ionuţ Cornel Ionescu, manager SCJU Constanţa


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de 3,2 milioane de euro la Spitalul Județean Constanța! Licitație deschisă pentru un sistem robotic dedicat intervențiilor ortopedice (DOCUMENT)

12 Apr 2024 533

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța, asigurat prin Omniasig Vienna Insurance Group SA (DOCUMENT)

31 Mar 2024 600

Ședință CJ Constanța Se modifică structura organizatorică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța

26 Mar 2024 669

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 543

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța cumpără oxigen medical lichid. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

06 Mar 2024 737

Cel mai nou şi performant sistem de chirurgie robotică a genunchiului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

21 Feb 2024 809

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1535

UPDATE Atac cibernetic masiv în spitalele din țară! Sunt afectate Spitalul Județean Constanța și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu" Constanța

12 Feb 2024 1530

Averea și interesele Marietei Stași, membru supleant în CA al Spitalului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 736

Declarații de avere Enache Bucovală, de la Bueno Comp SRL, membru CA al Spitalului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 1097

Declarații de avere Constanța Valerica Constantin, director financiar contabil la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“, averea și interesele (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 970

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la ora bilanțului! Peste 76.000 de pacienți tratați în 2023

10 Jan 2024 717

Tragedie A murit eleva grav rănită după prăbușirea internatului de la Odorheiu Secuiesc

09 Jan 2024 891

SCJU Constanța 15 bebeluși s-au născut în prima zi din anul 2024!

03 Jan 2024 895

Trei tineri răniți într-un accident rutier în județul Sibiu

02 Jan 2024 891