Administratie locala

A fost şedinţă de Consiliu Local Municipal. Comunicări importante ale primarului Decebal Făgădău pe marginea proiectelor votate de consilieri

Aleşii locali au fost convocaţi de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, pentru a aproba peste 60 de proiecte.
 
Consilierii liberali i-au reproşat primarului faptul că peste 20 de proiecte din cele 62 de pe ordinea de zi au ajuns în posesia lor foarte târziu şi nu le-au putut studia temeinic. Motiv pentru care liberalii s-au abţinut la vot în cazul acestora. În replică, edilul-şef al Constanţei a promis că va introduce din ce în ce mai multe proiecte pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local.
 

Poliţia Locală va reinstaura normalitatea în oraş!

 
O parte dintre proiectele de hotărâre au fost retrase chiar de primar, tocmai pentru a se asigura că vor parcurge absolut toate procedurile legale de transparenţă. Acestea fac referire la activitatea Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa. „Avem şi câteva veşti mai puţin bune, sunt câteva proiecte pe care le vom aduce în Consiliul Local în următoarea perioadă, în concordanţă cu noua abordare a municipalităţii şi a Poliţiei Locale Constanţa. Ne propunem să promovăm curăţenia şi să descurajăm extrem de sever pe oricine încearcă să ne murdărească oraşul“, spune primarul Constanţei.
 
Făgădău a afirmat că deja au apărut nemulţumiri în rândul celor amendaţi de poliţiştii locali. Pentru aceştia, primarul are un mesaj: „Prefer să mă înjure pe mine ca primar, decât să insulte un poliţist local sau un funcţionar public. Pentru că poliţiştii nu fac decât să verifice respectarea legii, a HCLM-urilor şi a dispoziţiilor de primar. Îmi asum această avalanşă de contravenţii, încerc să iau asupra mea bagajul negativ, pentru că am văzut că au apărut deja voci care critică activitatea Poliţiei Locale. Susţin Poliţia Locală şi au de la mine undă verde de reinstaurare a normalităţii în oraş“, a explicat primarul.
 

Poliţia Locală intră şi în staţiunea Mamaia

 
Anul acesta, Poliţia Locală va fi prezentă şi în staţiunea Mamaia. Pentru început, printr-o campanie de informare a turiştilor. „Trebuie să transmitem şi turiştilor că staţiunea Mamaia trebuie menţinută în perfectă curăţenie. Toţi turiştii de bună-credinţă sunt bine-veniţi, însă nu vom închide ochii şi îi vom sancţiona pe cei care ne murdăresc oraşul“, a mai spus primarul.
O primă analiză va fi făcută după minivacanţa de 1 Mai. Tot atunci vor fi prezentate şi rezultatele chestionarului privind activitatea Poliţiei Locale şi cele ale campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră“.
 

RATC, tarife speciale pentru autobuzul supraetajat. Autobuzele vor ajunge şi în Portul Tomis

 
Au fost aprobate câteva proiecte importante. Unul dintre acestea vizează o nouă abordare a companiei de transport RATC, un plan extrem de ambiţios, salutat de primar, dar şi un tarif special pentru autobuzul supraetajat pentru traseul turistic. Biletul de 3 lei asigură o călătorie de 2.5 h, un tur al oraşului care include şi Portul Turistic Tomis şi un tarif de 5 lei care permite călătorilor să urce şi să coboare în orice staţie RATC pe parcursul unei zile.
„Preţurile sunt extrem de mici şi extrem de atrăgătoare comparativ cu tarifele practicate în alte ţări din Europa“, a adăugat primarul Constanţei.
 
Iată care este traseul turistic pentru acest sezon estival: Gara CFR - Piaţa Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bulevardul Elisabeta - strada Termele Romane - strada Negru Vodă - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Mamaia până la Tabăra Turist (hotel Caraiman) din staţiunea Mamaia şi retur.

Transportul metropolitan - nu putem avea o abordare intergalactică!

 
În ceea ce priveşte transportul metropolitan prevăzut în planul de administrare al RATC, primarul Constanţei spune că în acest moment nu putem avea o abordare intergalactică, având în vedere situaţia învechită a flotei regiei. „Am citit ceea ce şi-au propus cei din Consiliul de Administraţie al RATC şi m-am bucurat că ţintesc un viitor normal. În momentul de faţă, este oarecum ineficient economic ca pe aceleaşi rute să ai: compania de transport a oraşului, companii de maxi-taxi, companii care străpung judeţul de la un capăt la celălalt şi toţi se bat pe aceiaşi clienţi. Ceea ce vreau să spun este că acest proiect nu ţine doar de municipiu, ţine şi de localităţile din zona metropolitană, ţine şi de voinţa Consiliului Judeţean, ţine şi de înfiinţarea unei autorităţi de turism la nivel metropolitan sau local, astfel încât cel care este jucător să nu fie şi arbitru“, a declarat primarul municipiului Constanţa.
 

„Nu se va tăia niciun arbore, pomii vor fi relocaţi în oraş!“

 
Un alt proiect important aprobat este cel privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie în Domeniul Public (DALI) pentru obiectivul de investiţii „Lucrări de reparaţii şi modernizare strada Termele Romane + strada Traian pe sector Poarta 1 Port Constanţa - bulevardul Tomis, municipiul Constanţa“.
 
Despre acesta, primarul a făcut următoarele precizări: „Pentru că deja a fost realizată breteaua de acces între Gară şi Poarta 1 şi pentru a completa tot procesul de fluidizare a traficului şi de a creşte atractivitatea zonei peninsulare, separând traficul generat de port de cel generat de zona noastră istorică, acest proiect vine şi în întâmpinarea investiţiilor care se fac în acea zonă. Veţi vedea că toată Poarta 1 îşi va schimba înfăţişarea în următoarea perioadă. Vreau să fac câteva precizări: nu se va tăia niciun arbore, vor fi relocaţi în oraş pomii pe care municipalitatea i-a plantat în luna noiembrie 2017. Prin acest proiect, se realizează 250 de mp de spaţiu verde în plus, va exista un acces mult mai facil către zona de port, iar aspectul va fi mult mai aerisit. Toate se vor implementa gradual. Acest proiect nu-şi propune să atace vestigiile istorice, din contră, nu se ocupă de zona culturală, pentru acestea există un alt proiect separat. Mă bucur totuşi că proiectele suscită interes“, a precizat Decebal Făgădău.
 
În altă ordine de idei, edilul-şef a anunţat că va continua să supraimpoziteze persoanele care nu înţeleg că oraşul aparţine tuturor, iar cetăţenii au şi obligaţii, nu doar drepturi. „Uşor-uşor, proprietarii au început să se conformeze în zona Aurel Vlaicu, poarta de intrare a prafului în municipiul Constanţa. Acolo ne propunem să asfaltăm trotuarele, să igienizăm zona, astfel încât să nu mai avem praful care ne vine în centru“, spune Decebal Făgădău.
 
Tot în şedinţa de ieri, consilierii au votat pentru transmiterea către Muzeul de Artă Constanţa a unei suprafeţe de teren pe care urmează să fie amplasat bustul reginei Maria sculptat de Oscar Han. Acest proiect este o mulţumire, în anul Centenarului, pe care oraşul Constanţa o aduce regalităţii pentru meritele deosebite în dezvoltarea oraşului.
 
Totodată, aleşii locali au aprobat ieri, simbolic, „declaraţia de unire cu Republica Moldova“, proiect iniţiat de consilierii locali ai Partidului Mişcarea Populară.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gafă în timpul şedinţei de CLM Teodor Patrichi (PSD) nu a ştiut cine este Anaid Tavitian. Făgădău a dres situaţia neplăcută

31 Oct 2018 843

LIVE TEXT. Consiliul Local Municipal Constanţa, în şedinţă ordinară. Zeci de proiecte, aflate pe ordinea de zi (galerie foto)

31 Oct 2018 1428

Consilierii locali ai municipiului Constanţa stabilesc valoarea şi numărul burselor pentru semestrul I al anului şcolar 2018-2019 (documente)

29 Oct 2018 706

Oameni de afaceri de top, supraimpozitaţi de Primăria Constanţa pentru clădiri şi terenuri neîngrijite deţinute în portofoliu (document)

24 Oct 2018 5070

Consilierii locali vor aproba studiile de fezabilitate pentru lucrările de asfaltare a străzilor din cartierele Compozitorilor și Baba Novac din municipiul Constanța

16 Oct 2018 1035

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din municipiul Constanţa, în atenţia consilierilor locali. Ce vor decide aleşii (documente)

24 Sep 2018 690

„Mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele“ Făgădău anunţă o nouă dezbatere publică privind Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei

01 Aug 2018 851

Brichete vegetale pentru foc Cum îi va subvenţiona Primăria Constanţa pe cei care se încălzesc cu lemne (document)

30 Jul 2018 695

Primăria Constanţa achiziţionează autobuze electrice şi staţii de încărcare aferente. Proiectul este la mâna consilierilor locali (documente)

27 Jul 2018 1777

„Opoziţia“ vrea să atace contractul cu Isuzu Scandal pe achiziţia de autobuze electrice pentru RATC (document)

25 Jul 2018 2938

Raport de activitate Consilierul local Romeo Rezeanu, luări de poziţie în ceea ce priveşte conformarea PUZ-urilor la exigenţele rezultate din modificările legislative (document)

20 Jul 2018 547

Avize favorabile în Comisia de Administraţie a CLM. PNL şi PMP s-au abţinut. Vizate au fost zona peninsulară şi actualizarea preţului unui teren din Mamaia Nord

19 Jul 2018 1183

Va avea oare incubatorul de afaceri al lui Făgădău soarta Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii „Tomis“, falimentar?

07 Jul 2018 523

Ședințele de Consiliu Local Municipal de la Constanța devin nefrecventabile. Printre nervi și vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

29 Jun 2018 1560

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2133

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 1795

26 de proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM Constanţa, respinse Decebal Făgădău - „Sper să vină şi ziua în care vom avea şedinţe utile, nu doar interesante“

30 May 2018 1829

UPDATE. Imagini de la eveniment Astăzi, şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Mai multe proiecte de pe ordinea de zi, respinse (galerie foto)

29 May 2018 1613

Şedinţă CLM Constanţa Cinci revoluţionari vor primi locuri de veci. Unde sunt situate acestea (documente)

29 May 2018 1381

Trei şcoli din Constanţa, în atenţia consilierilor locali constănţeni. Unităţile de învăţământ vor fi reabilitate

28 May 2018 7099

Consilierii locali din Constanţa votează majorarea între 300 și 500% a impozitului datorat de către proprietarii unor clădiri în paragină

25 May 2018 504

Se reunesc în şedinţă pe 25 aprilie Consilierii locali municipali, undă verde pentru modernizarea străzilor Termele Romane şi Traian, pe sectorul Poarta 1 Constanţa - bulevardul Tomis

20 Apr 2018 1293

Interviu online cu Adriana Arghirescu, consilier local PNL în CLM Constanţa „Atitudinea primarului Făgădău este una de superioritate faţă de consilieri. Nu are deschiderea necesară să putem comunica!“

14 Apr 2018 2491

Dopo „festival“, opoziția reacționează „Primăria Constanța este organizată haotic și nu ia în serios autoritatea Consiliului Local Municipal!“

24 Mar 2018 756

LIVE TEXTConsilierii locali constănţeni, întruniţi în şedinţă ordinară. Zeci de proiecte importante, pe ordinea de zi (galerie foto)

23 Mar 2018 1010

Ședință de Consiliu Local Municipal la Constanța mai rar întâlnită Solicitări ale revoluționarilor. Alocări de fonduri. Cine devine cetățean de onoare. Majorări de impozite

23 Mar 2018 1088

Mai mulţi revoluţionari constănţeni primesc locuri de veci gratuite de la Consiliul Local. Despre cine este vorba!

18 Mar 2018 1451

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință ordinară. 79 de proiecte pe ordinea de zi

16 Mar 2018 922

Decebal Făgădău şi Consiliul Local Municipal îşi încearcă norocul şi cu Viorica Dăncilă Complexul Sportiv „Badea Cârţan“ şi Baza Sportivă „Triunghi“ revin în actualitate

15 Mar 2018 2173

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

21 Feb 2018 1629

Iată ce proiecte vor analiza aleşii locali! Se reunesc comisiile de specialitate ale Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

08 Feb 2018 521

Luni se reuneşte Comisia de învățământ, sănătate și protecție socială din cadrul CLM. Ce proiecte au pe ordinea de zi!

21 Jan 2018 748

LIVE TEXT Astăzi, ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. 48 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto + video)

28 Dec 2017 2737

LIVE TEXT Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipal Constanţa a început. 44 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

27 Nov 2017 2163

Liberalii au revenit la sentimente mai bune. Vor vota pentru validarea mandatelor lui Rezeanu şi Căliminte. În ce condiţii ar relua procedura de vacantare a mandatelor?

27 Nov 2017 1476

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

23 Nov 2017 1400

PNL spune că a sancţionat lipsa de decenţă a primarului Romeo Rezeanu nu a putut fi reprimit în Consiliul Local Municipal Constanţa

01 Nov 2017 838

Juriştii nu mai fac faţă şi vor fi încheiate contracte de asistenţă juridică Pe rolul instanţelor, Primăria Constanţa are aproape două mii de dosare

31 Oct 2017 1147

Clădiri în paragină. Alţi constănţeni au fost sancţionaţi de CLM prin impozit majorat cu 500 la sută

30 Oct 2017 580

Consiliul local al municipiului Constanța se întrunește în ședință ordinară. 36 de proiecte pe ordinea de zi

25 Oct 2017 547

LIVE TEXT. Consiliul Local al Municipiului Constanța convocat în ședință ordinară. CLM a respins tranzacția cu Polaris M Holding

29 Sep 2017 2265

Sunt nemulţumiţi de lipsa detaliilor legate de proiecte Liberalii vor vota împotriva atribuirii terenului pentru construirea Capelei Tinerilor din staţiunea Mamaia

29 Sep 2017 1621

Proiectul iniţiat de Făgădău privind stingerea datoriilor către Polaris M Holding nu s-a mai discutat în comisia de specialitate

22 Sep 2017 2669

Consiliul Local aprobă studiile de fezabilitate. Încep lucrările la trama stradală din municipiul Constanţa - cartierul Baba Novac (document)

21 Aug 2017 2115

Bani pentru echipele din Constanța Ce sume sunt prevăzute în proiectele de hotărâre de CLM pentru finanțare (documente)

31 Jul 2017 2670

În şedinţa CLM din 31 iulie, se vor discuta şi proiecte de hotărâre privind finanţarea mai multor echipe sportive din Constanţa

27 Jul 2017 1348

Unul dintre ei a făcut în 2006 schimb de terenuri cu Primăria Constanţa Cine sunt agenţii economici supraimpozitaţi de Consiliul Local Municipal

03 Jul 2017 3010

Acuzații aduse în ședința CLM Constanța „Au apărut șerpi, șobolani morți!“ Ce a răspuns primarul Făgădău

01 Jul 2017 3208

Şedinţă de Consiliu Local Ce proiecte propune Făgădău - rectificare bugetară, garantarea unui împrumut şi impozite mărite pentru clădiri-ruină

26 Jun 2017 2448

Ce proiecte discută Comisia de urbanism, lucrări publice, protecţia mediului şi conservare a monumentului din CLM Constanţa

19 Jun 2017 2627