Amenzi pentru taximetriştii constănţeni Consiliul Local modifică regulamentul privind transportul în regim de taxi

În şedinţa de mâine a Consiliului Local Constanţa, va fi analizat şi dezbătut proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HCLM 464/2003, referitoare la transportul de persoane/bunuri în regim de taxi.

Potrivit articolului 1 al proiectului, se modifică articolul 17, punctul 2) din Regulamentul privind organizarea şi executarea transporturilor de persoane/bunuri în regim de taxi pe raza municipiului Constanţa, după cum urmează: caracterele în care vor fi înscrise tarifele pe portieră vor fi de minimum 2,5 cm înălţime şi 0,5 cm lăţime şi vor avea culoarea verde, pe fundal galben. În cazul în care se practică tariful maxim de distanţă, acesta va fi inscripţionat în culoarea roşie. De asemenea, se modifică articolul 18 din regulament. Astfel, taximetriştii vor putea fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 300 şi 500 de lei pentru: aşteptarea clienţilor în staţiile de taxi peste limita locurilor aprobate şi libere, pentru efectuarea serviciului de transport al persoanelor în regim de taxi cu un autovehicul a cărui autorizaţie taxi este suspendată, pentru nerespectarea condiţiilor referitoare la culoarea maşinii taxi, pentru oprirea voluntară a autovehiculului în zona de acţiune a indicatorului, pentru oprirea pe trecerile de pietoni sau în staţiile mijloacelor de transport public persoane.

Amenzi pentru neinscripţionarea tarifelor pe portieră

De asemenea, taximetriştii pot fi sancţionaţi cu sume cuprinse între 400 şi 600 de lei pentru realizarea inscripţiilor exterioare pe autovehicul precum şi pentru achiziţionarea, montarea şi demontarea indicatoarelor cu numărul autorizaţiei cu o altă societate decât cea nominalizată de Primăria Constanţa. Sunt considerate contravenţii şi neinscripţionarea tarifelor pe portieră şi a denumirii dispeceratului, lipsa inscripţionării cu data valabilităţii pe ecusonul taxi de pe portieră. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 700 de lei neprezentarea în termen de cinci zile a documentelor solicitate de către organul de control. „Având în vedere numeroasele sesizări ale cetăţenilor referitoare la diferite incidente petrecute cu ocazia utilizării serviciului de taximetrie pe raza municipiului Constanţa, precum şi necesitatea aplicării unor sancţiuni care să ducă la o mai bună practică a conducătorilor auto şi a transportatorilor autorizaţi, apare ca necesară şi oportună elaborarea unui proiect de modificare a HCLM 464/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi, modificată şi completată ulterior“, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 504

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 501

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 373

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 255

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 562

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 386

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 536

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 426

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 319

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 933

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 702

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 335

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 452

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 406

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 491