Cazinoul a ajuns la Udrea Mazăre ameninţă - „Dacă nu începeţi reparaţiile, o să facem ce ştim noi. Adică o să-l vindem" (video)

cap_7.jpg „Tanti Nuţi, ia Cazinoul şi repară-l!"

Consilierii locali au votat, în şedinţa de ieri, proiectul privind trecerea Cazinoului în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru reabilitare. Evident, votul a fost precedat de discuţii şi s-au dat termene. Cu alte cuvinte, primarul Radu Mazăre a impus MDRT-ului trei luni pentru a emite o Hotărâre de guvern privind preluarea Cazinoului şi încă un an pentru demararea lucrărilor de renovare. „Dar dacă pierd alegerile ce se întâmplă?!", a întrebat, ingenuu, consilierul local PSD Mihalache Muşat, referindu-se la posibilitatea ca PDL să nu mai iasă la guvernare, nicidecum la cea ca partidul pe care îl reprezintă să câştige alegerile. Dar, Mazăre, şef la primărie, dar şi la partid, s-a făcut că nu aude. S-a votat proiectul, iar soarta Cazinoului a fost pusă acum în mâinile Elenei Udrea. Cel puţin deocamdată. Dar, a spus pe un ton ameninţător că, dacă nu se va începe reabilitarea în anul impus, Cazinoul la reveni la Consiliul Local şi va fi vândut. „Am venit în întâmpinare. Dacă tot s-a făcut atâta tevatură şi am auzit fel de fel de vorbe, cum că eu nu aş vrea, că aş fi supărat şi aşa mai departe, am venit în întâmpinare, vă dăm Cazinoul, în trei luni de zile emiteţi o Hotărâre de Guvern ca să-l preluaţi, dacă nu emiteţi în trei luni înseamnă că sunteţi neserioşi şi nu vreţi să-l preluaţi, iar într-un an de zile de când îl preluaţi începeţi reparaţiile. Dacă nu începeţi reparaţiile, o să facem ce ştim noi, adică o să-l vindem şi o să-l repare investitorul", a spus Mazăre.

„Nu era nevoie să mă înveţe madam Nuţi pe mine"

Cazino_-_Cazinoul_Constanta_02.jpg

A mărturisit că nu a mai purtat discuţii cu niciun investitor pentru preluarea simbolului Constanţei, dar nici cu reprezentanţii MDRT nu a discutat referitor la preluare şi la reparaţii.: „Nu am mai purtat discuţii. Acum, dacă a spus tanti Nuţi că îl repară ea, poftim, i l-am dat. Dacă îl repară şi ni-l dă înapoi o să facem o licitaţie publică deschisă de concesionare pe 50 de ani cu obiectivul reparat să vină şi să-l ia cineva să facă din el cazino. Noi am primit o singură hârtiuţă la Primărie (n.r. - de la MDRT) în care ne spuneau că au decis să se implice financiar. Ca să nu avem discuţii, să nu ne certăm, să spună că săracul Cazino pierde pentru că sunt conflicte politice şi aşa mai departe... Poftim, ia-l! La acea hârtiuţă i-am dat un răspuns astăzi, prin această Hotărâre de Consiliu Local. Nu am discutat cu niciun oficial de la minister. În afară de această hârtie, nu am discutat, nu am fost contactat, am considerat declaraţiile doamnei ministru Elena suficiente şi am emis hotărârea de consiliu". Evident, edilul tot cazino vrea că doar nu o să-l facă „sală de operă". „Am zis de la bun început că nimeni niciodată nu-şi va face acolo o locuinţă. Nu era nevoie să mă înveţe madam Nuţi pe mine. Noi am spus că vrem să-l vindem ca să-l preia cineva, să-l repare, să facă din el cazinou. Cazinoul este o destinaţie publică. Dacă dumneaei îl repară şi i l-am dat să-l repare, dup-aia o să-l concesionăm ca să facă din el cineva cazino. Altceva ce? Jocuri de noroc, restaurant, bar... Asta este funcţiunea lui, doar nu o să-l fac sală de operă. Termenul acela nu este prea mare pentru că sunt proceduri, trebuie să facă selecţie. Asta facem noi, bănuiesc că şi ei respectă acelaşi lucru. Selecţie pentru arhitect, licitaţie pentru proiectul de arhitectură, selecţie, licitaţie pentru lucrări, avize, mavize... Nu avem studiu de fezabilitate. Trebuie să facă mai întâi licitaţie pentru proiectul de arhitectură şi abia apoi pentru execuţie. Având în vedere că durează câteva luni de zile cu publicări şi aşa mai departe am spus că un an este un termen onorabil. Ca atare, tanti Nuţi, ia Cazinoul şi repară-l! Sigur că îmi convine, dacă bagă banii aici, de ce să nu-mi convină? Şi aşa nu am văzut niciun ban în şase ani", a mai spus Mazăre.

Reabilitare pe fonduri europene

Şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vorbit ieri despre faptul că municipalitatea ar fi putut accesa fonduri europene pentru a reabilita Cazinoul.

„Ar trebui să se grăbească, pentru că în septembrie îi retragem toate fondurile dacă nu face ceva cu ele", a spus Elena Udrea. Aceasta a afirmat că Primăria Constanţa a reuşit să cheltuiască doar trei milioane de euro din totalul de 91 de milioane de euro pe care Constanţa le are la dispoziţie din fonduri europene. Ministrul a precizat că după reabilitare clădirea va reveni la Primărie, exprimându-şi speranţa că se va întoarce astfel în circuitul turistic şi nu va fi dată de primar unei companii private. „Le dăm posibilitatea, dacă doresc, să reabiliteze prin fonduri europene. După reabilitare, cazinoul se va reîntoarce la Primăria Constanţa şi avem speranţa că primarul nu îl va da unei companii private să facă ce o vrea cu el, ci se va întoarce în circuitul turistic", a spus Udrea, citată de Mediafax. „Pe mine, ca prefect al judeţului, nu poate decât să mă bucure faptul că Mazăre a făcut ceea ce i-am spus şi că am reuşit să-l determin să oprească vânzarea Cazinoului, simbolul oraşului Constanţa. În schimb, îl anunţ pe această cale că nu voi lăsa lucrurile în acest stadiu pentru că vinovaţii pentru degradarea clădirii trebuie să plătească, indiferent cum se numesc ei. Din punctul meu de vedere, Mazăre este cel care a distrus Cazinoul, l-a lăsat intenţionat să se degradeze, ca să-l pelicănească. Vreau să cred că este numai o coincidenţă sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul Fin.Co.Ge.Ro. SPA şi legătura care s-a făcut în presă cu clădirea Cazinoului. Cert este că dacă contractul cu investitorii din Israel ar fi fost urmărit de Primăria Constanţa, acum Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ar fi investit cu siguranţă mai puţin în reabilitarea acestuia", a declarat prefectul judeţului, Claudiu-Iorga Palaz.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mazare hotul

24 Aug, 2011 23:29

normal ca mazare mafiotul se grabeste,sa-i iasa pasenta cat este primar.ce nu stie el insa,este faptul ca "tanti nuti",asa cum ii spune el (pe care o crede si prostuta),o va lalai pana dupa alegeri,cand golanul va fugi in sfarsit,acolo unde a promis ca fuge,in brazilia lui prospera.sa se duca mai repede !

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău - „fapta nu există“ (MINUTĂ)

16 May 2024 783

Procesul deschis de Primarul Constanței fostului edil Radu Mazăre legat de Fundația Fantasio se va desfășura la Judecătorie, a decis Curtea de Apel

15 May 2024 514

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța!

15 May 2024 541

Tribunalul București anunță data la care l-ar putea elibera pe Radu Mazăre, fostul primar al Constanței!

13 May 2024 1587

Terenul din zona Restaurantului Vatra, din Mamaia, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel!

12 May 2024 531

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 998

Lista candidaților din partea Alternativa Dreaptă pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 748

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea celebrelor bariere în Stațiunea Mamaia?

28 Apr 2024 1939

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 6375

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 537

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 2271

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 608

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1445

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 4120

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 749