Administratie locala

CJC, demersuri pentru preluarea clădirilor fostelor cinematografe constănţene. Teatrul pentru Copii şi Tineret s-ar putea muta în clădirea fostei săli „Popular“, parte a unei asocieri a RADEF

Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a anunţat că anul viitor va face demersuri pentru preluarea clădirilor fostelor cinematografe „Bulevard“, „Albastros“ şi „Popular“, aflate sub administrare judiciară.
 
„Cel mai tare mă doare că deocamdată nu am reuşit nici măcar fostul cinema «Popular» să-l recuperăm. Dacă se va reuşi această preluare, intenţionăm să-l reabilităm, să-l amenajăm şi să mutăm acolo Teatrul pentru Copii şi Tineret «Căluţul de mare», să nu mai stăm în aceea clădire improprie. Vreau să văd din punct de vedere legal dacă vom putea prelua aceste clădiri. Aşteptăm răspunsuri clarificatoare. Nu mă interesează cine le are închiriate în prezent. Conform unor hotărâri de Guvern, noi vom solicita proprietatea clădirii, cel puţin în cazul sălii fostului cinematograf Popular”, a precizat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.
 
Facem menţiunea că RADEF „România Film” derulează în prezent un contract de asociere pentru sala fostului cinema „Popular“ cu o societate comercială care administrează o afacere din domeniul entertainment-ului. Este vorba despre Clubul Bellagio şi despre societatea Avva Club SRL din Bucureşti, controlată de Iuliana Dragomir.
 
În ceea ce priveşte fostul cinematograf „Progresul“, şeful CJC spune că această clădire este deja istorie, a fost privatizat, acolo nu se mai poarte face nimic.
 
Potrivit unei legi date în 2013, RADEF trebuia să predea toate cinematografele autorităţilor locale, doar că nicio clădire de acest gen nu a mai ajuns în patrimoniul acestora, din cauza unor litigii în instanţă prin care a fost suspendat Ordinului Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional ce dispunea respectivul transfer.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară

14 Jun 2019 486

„Firma responsabilă refuză să repare sistemul de climatizare și practică șantajul“ Constănțenii care merg să susțină examenul de permis la Pavilionul Expozițional, sufocați, la propriu (document)

12 Jun 2019 833

O firmă din Brașov cu administrator constănțean se va ocupa de proiectarea noului sediu al Serviciului Clinic Județean de Medicină Legală

12 Jun 2019 615

O nouă achiziție de arbori făcută de Consiliul Judeţean Constanţa

12 Jun 2019 514

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără analizoare pentru testarea în trafic a şoferilor privind consumul de droguri

05 Jun 2019 480

Președintele CJC, Horia Țuțuianu pare să nu se teamă de votul uninominal „Am proiecte de finalizat, e prematur să vorbesc despre candidatura în 2020"

03 Jun 2019 1137

Care este bugetul Consiliului Județean Constanța pentru evenimentele, programele culturale și sportive de interes local și județean

30 May 2019 957

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

27 May 2019 618

Horia Ţuţuianu a semnat trei contracte de finanţare

23 May 2019 469

​Ce mesaj are șeful CJC pentru președintele Klaus Iohannis (video)

22 May 2019 1808

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 1267

Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” Constanța va fi redeschis mâine. Cât au costat lucrările de amenajare

21 May 2019 1013

Revista presei locale

20 May 2019 489

Revista presei locale

18 May 2019 468

Campania electorală s-a mutat în Consiliul Județean Constanța Contre între Horia Țuțuianu (PSD) și consilierii liberali

18 May 2019 642