Consilierii locali constănțeni vor aporoba Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei care se ocupă de repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii (DOCUMENT)

  • Consilierii locali vor aproba Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei pentru analiza și repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii.
  • Inițiatorul proiectului care a primit avizele Comisiilor de specialitate nr. 3 și nr. 5 este primarul Vergil Chițac.
  • La stabilirea ordinii de ierarhizare a cererilor solicitanților de locuințe se vor avea în vedere Criteriile de repartizare stabilite anual de către Comisie și aprobate prin hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța.

 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 29 februarie 2024, ora 16.30, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 74/2024 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al comisiei pentru analiza și repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii. Inițiatorul proiectului care a primit avizele Comisiilor de specialitate nr. 3 și nr. 5 este primarul Vergil Chițac.
 
În vederea soluționării cererilor privind repartizarea unei locuințe din fondul locativ de stat aparținând Municipiului Constanța se constituie Comisia de analiză a solicitărilor prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Constanța. La stabilirea ordinii de ierarhizare a cererilor solicitanților de locuințe se vor avea în vedere Criteriile de repartizare stabilite anual de către Comisie și aprobate prin hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța. Lista de priorități va fi transmisă spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Constanța până Ia data de 30 noiembrie a anului în curs pentru anul următor.

Contestațiile cu privire la poziția de pe lista de priorități sau cu privire la punctajul acordat se vor adresa instanței de contencios administrativ competente, potrivit legii.

Lista de priorități va cuprinde: nume și prenume solicitant; număr poziție în listă; date referitoare Ia locuința necesară a fi repartizată. Lista de priorități se va afișa la sediul Primăriei Municipiului Constanța, în termen de 10 zile de la aprobarea acesteia prin Hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța, precum se va putea consulta și la Serviciul Administrare Imobile din cadrul societății Administratia Fondului Imobiliar SRL Constanța.

Comisia își desfășoară activitatea în plen, lunar sau ori de câte ori  este nevoie. Comisia este legal constituită în prezența a 2/3 din numărul membrilor, iar hotărârile se adopta cu votul majorității membrilor prezenți.

 
Iată cine are acces la locuintele din fondul locativ de stat


 
Au acces la locuintele din fondul locativ de stat, următoarele categorii de solicitanți:

1. Au cetățenia romțână și au împlinit vârsta de 18 ani.
2. Nu dețin, nu au deținut, nu au înstrăinat o locuință pe teritoriul României și nu au beneficiat de sprijinul statului în credite și execuție pentru realizarea unei locuințe, începând cu data de 01.01.1990 sau de la data nașterii, după caz, excepție făcând solicitanții care detin cota parte dintr-un imobil dobândit ca mostenire și care nu depășesc suprafețele prevazute în ANEXA Nr. 1: exigențe minimale pentru locuințe prevăzute în Legea 114/1996;
3. Au domiciliul de cel puțin 5 ani pe raza municipiului Constanța. 4. Fac dovada exercitării unei profesii, sau au calitatea de salariat/pensionar, sau fac dovada altor venituri (îndemnizație handicap, etc)
5. Fac dovada că nu figurează cu datorii la bugetul local;
6. Persoane care nu dețin în calitate de chiriaș o altă locuință din fondul locativ, excepție fac persoanele care dețin calitatea de chiriaș a unei locuințe din fondul locativ de stat și care se află în curs de retrocedare ori au fost retrocedate foștilor proprietari în baza Legii 10/2001, sau care nu mai prezintă siguranță în exploatare.

Nu vor avea acces la locuințele din fondul locativ persoanele care au avut calitatea de chiriaș și au fost evacuate ca urmare a rezilierii contractelor din următoarele considerente:
 - au înregistrat debite la plata chiriei/cheltuielilor de întreținere înregistrate la asociațiile de locatari/proprietari sau la furnizorii de utilități;
 - nu au întretinut spațiul detinut cu contract de închiriere conform clauzelor contractuale;
-persoane care au debite la bugetul local;
-persoanele care nu fac dovada cu înscrisuri a veniturilor realizate.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 74/2024 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al comisiei pentru analiza și repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii.

 
Citește și:
 

Proiectul privind reabilitarea termică a Grădinițelor cu program normal „Zubeyde Hanim“ și „Tom Degețel“ din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ din Constanţa urmează să fie reabilitată termic (DOCUMENT)
 
Imobilul Grădiniței cu program prelungit nr. 33 din Constanța va fi reabilitat termic (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 713

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 459

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 593

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 447

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 433

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 331

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 616

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 464

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 414

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 322

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 401

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 394

Ședință CLM Excedent de peste 130 de milioane lei. Cum arată execuția bugetară a municipiului Constanța la 31martie 2024 (DOCUMENT)

22 Apr 2024 431

Consilierii locali vor aproba lucrările de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici Școala Gimnazială nr.10 „Mihail Koiciu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

22 Apr 2024 414

Ședință CLM Constanța Spațiul verde de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța va fi reamenajat (DOCUMENT)

22 Apr 2024 530