Consiliul Local Constanţa acordă facilităţi fiscale Ministerului Administraţiei şi Internelor

proiect_mai_Complex_Meridian.jpgConsilierii locali constănţeni vor dezbate, vineri, un proiect de hotărâre care se referă la acordarea unor facilităţi fiscale Ministerului Administraţiei şi Internelor - Direcţia Generală Logistică, referitoare la plata obligaţiilor fiscale.

Potrivit proiectului, urmată să fie aprobată „scutirea de la plata majorărilor de întârziere calculate până la data de 19.07.2012, pentru debitele reprezentând impozite şi taxe locale stabilite în sarcina Ministerului Administraţiei şi Internelor - Direcţia Generală Logistică".

Aşa cum se arată în adresa formulată de Direcţia Generală Logistică către Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa, suma aferentă obligaţiilor de plată, reprezentând impozite şi taxe locale, precum şi accesoriile calculate până la 19 iulie este de 751.874 lei - debite - obligaţii principale, 818.692 lei - obligaţii accesorii. Direcţia Generală Logistică din cadrul MAI solicită „scutirea de la plată a obligaţiilor accesorii calculate până la data plăţii efective a debitelor" din mai multe motive. Concret, instituţia mai sus menţionată susţine că „în cadrul Complexului Meridian din staţiunea Mamaia, aflată în administrarea MAI, se desfăşoară activităţi de cazare şi masă pentru personalul propriu, pentru a căror prestare se percepe un tarif stabilit fără cotă de adaos comercial şi profit, reglementate de prevederile Hotărârile Guvernului nr. 787/2003 privind înfiinţarea pe lângă MAI a unor activităţi finanţate integral din venituri proprii". „În accepţiunea noastră, în aceste spaţii nu se desfăşoară activitate economică, fapt pentru care nu am declarat, nici achitat impozitele şi taxele locale legate efectiv de activitatea economică, respectiv taxă teren, taxă privind creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în staţiunea Mamaia şi taxă pe clădiri", se mai menţionează în adresa înaintată SPIT Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 597

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 785

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 388

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1024

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 587

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 719

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 578

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1057

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 496

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 537

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 473

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 454

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 534

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 421

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 524