Cum scoate Mazăre iepuraşul din joben Preţul gigacaloriei rămâne acelaşi pentru constănţeni

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat, în prima şedinţă din acest an, noul preţ de facturare a energiei termice furnizate în municipiul Constanţa.
 

„Se aprobă preţul local de facturare a energiei termice de către RADET Constanţa în municipiul Constanţa, care va fi de 363,37 lei/Gcal”, prevede articolul 1 al hotărârii. Articolul 2 precizează faptul că noul preţ va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2014. Aşadar, retroactiv.
Mai mult sau mai puţin previzibil - având în vedere faptul că 2014 este an electoral - municipalitatea a anunţat, ieri, că această majorare a preţului gigacaloriei va fi suportată din bugetul local. „Se solicită o creştere a preţului gigacaloriei cu 4,5 lei, asta însemnând, procentual, 1,2%. Pentru că anul trecut au fost cetăţeni care au solicitat subvenţie, noi am primit mai multe liste de la câteva mii de oameni, de la Direcţia Muncii, ca să îi verificăm. Am constatat că unele subvenţii au fost acordate celor care n-ar fi trebuit să beneficieze de aceste subvenţii. Ei cer pe propriile declaraţii, după aia am verificat. Anul acesta, probabil, pentru că noi le-am imputat aceste sume, au cerut mai puţin şi atunci reuşim să facem o economie. Una peste alta, această creştere pe care o solicită CET-ul, vă propun să o suportăm noi şi să nu mai facem creşterea preţului gigacaloriei, pentru toată lumea. Avem loc în banii pe care-i prevăzusem pentru subvenţionare. Rămâne acelaşi preţ: 358”, a explicat primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Vestea majorării preţului gigacaloriei îi speriase pe constănţeni, mai ales în condiţiile în care, pentru luna decembrie, ei au plătit facturi uriaşe, ca urmare a faptului că RADET-ul a calculat facturile pentru o perioadă de 40 de zile. Şeful administraţiei locale constănţene a profitat de acest context pentru a readuce în discuţie problema Portului Constanţa. „Când o să primim, dacă o să primim, nişte acţiuni la Port, o să mai scadă gigacaloria pentru toată lumea”, a menţionat Radu Mazăre. Declaraţiile edilului şef au loc pe fondul dorinţei municipalităţii de a prelua un nou pachet de acţiuni ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa prin listarea la Bursă. Amintim că ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, nu agreează ideea că administraţia Mazăre şi-ar putea majora pachetul de acţiuni din Portul Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Rommel

04 Feb, 2014 09:27

Mazare!

Articole asemanatoare

Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

28 Apr 2024 650

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 6171

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 491

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1484

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 576

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1362

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 4001

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 711

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 669

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 662

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 908

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 890

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 675

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 888

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1519