Cumpăna, gazda Campionatului naţional de gimnastică ritmică pentru copii Primarul Mariana Gâju - „Sportul a creat oameni bravi, călăuziţi de suflet, sentiment şi forţă“

Campionatul naţional de gimnastică ritmică pentru copii se va desfăşura în comuna Cumpăna, în perioada 20 - 21 aprilie 2019, în sala de sport a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”. Organizatorii competiţiei sportive sunt Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, în parteneriat cu Primăria Cumpăna şi Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna.
 
La competiţie vor fi prezenţi copii de la 12 cluburi sportive din Braşov, Timişoara, Cluj, Bucureşti, Oradea, Ploieşti, Oradea, Târgu Mureş, Reşiţa şi Cumpăna. În total, 60 de gimnaste şi 35 de antrenori şi arbitri.
 
Ieri, fostul director al Direcţiei de Sport Constanţa, Elena Frîncu, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, directorul executiv al Clubului Sportiv „Victoria Cumpăna“, Ion Răuţă, şi antrenoarea de gimnastică ritmică Elena Vlad au prezentat detalii ale concursului care urmează să se desfăşoare la Cumpăna. Prin telefon s-a alăturat şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.
 
„Aş dori să felicit comuna Cumpăna, pe doamna primar Mariana Gâju, pe antrenoarea Elena Vlad pentru eforturile pe care le-au făcut în organizarea acestei competiţii. Sunt convinsă că totul va fi la nivel înalt din punct de vedere organizatoric. Ştiu că se întâmplă lucruri frumoase la Cumpăna. O felicit pe Elena Vlad, care a reuşit să scoată, în scurt timp, o echipă de performanţă şi să obţină şi medalii încă din primul an de participare în competiţii. Am întâlnit oameni de nădejde la Cumpăna şi abia aştept să ajung la Cumpăna să participe la această competiţie frumoasă“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.
 
Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a ţinut să precizeze că totul este posibil datorită muncii în echipă, spunând că „Dumnezeu le aşază pe toate prin oameni“. „Mulţumesc că aveţi încredere de a organiza un campionat naţional în cadrul comunei Cumpăna, o comună din cele 2.869 ale României. Îmi doresc ca din comuna Cumpăna să plece sportive de performanţă în toate domeniile. Adevărate valori, în toate domeniile, tot de la ţară au plecat. Nu este meritul meu, ci al echipei de la Primărie, al directorului Ion Răuţă, al mentorului Elena Frîncu, omul sportului românesc, şi al antrenorilor.
 
La rândul meu, am promovat sportul în comună, pentru 17 discipline sportive, din care 7 au deja campioni la nivel naţional. Şi vorbim despre sporturi de echipă. Sportul a creat oameni bravi, care să fie călăuziţi de suflet, sentiment şi forţă. De altfel, gimnastica ritmică înseamnă dragoste faţă de frumos, graţie şi forţă. Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a luat fiinţă în 2017 şi a atras în cadrul secţiei de gimnastică ritmică 100 de fetiţe. În toamna anului 2017, fetiţele se pregăteau deja pentru a participa la concursuri naţionale. Iar în primăvara anului 2018, au participat la Baia Mare, la concursul naţional de gimnastică ritmică, unde au câştigat o medalie de aur şi trei de argint. Ulterior, în toamna anului 2018, au participat la un alt concurs, în judeţul Ilfov, Cupa României, unde au câştigat două medalii de aur şi două de argint. Iată că şi într-o comună a României se pot realiza multe lucruri“, a subliniat primarul comunei Cumpăna.
 
Antrenoarea Elena Vlad a ţinut să precizeze că este o mândrie că în comuna Cumpăna se va desfăşura acest campionat. „Suntem singura comună din România care are o secţie de gimnastică ritmică. În ţară există doar 14 cluburi afiliate Federaţiei Române de gimnastică ritmică, toate din oraşe mari. Suntem singura comună afiliată federaţiei, lucru de care sunt tare mândră. La competiţie, Cumpăna participă cu 12 copii, la toate categoriile de vârstă (6 ani, 7 ani, 8 ani şi proba de ansamblu). Suntem o echipă mare, iar rezultatele au apărut datorită primarului Mariana Gâju, Elenei Frîncu şi directorului Clubului Sportiv, Ion Răuţă“, a menţionat, la rândul său, antrenoarea Elena Vlad.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 425

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 339

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 323

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 614

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 653

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 552

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 497

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1500

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 610

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 859

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 871

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 559

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 622

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 689

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 757