Galerie Foto Primăria Cumpăna, evenimente dedicate Zilei Naționale a României

Ziua Națională a României este un prilej binecuvântat de-a ne exprima mulțumirea către Dumnezeu pentru marele dar al libertății și unității naționale, precum și omagiul nostru de recunoștință adus memoriei tuturor celor care au contribuit la făurirea Marii Uniri.
 
Astăzi, cu ocazia aniversării a 104 ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918, este momentul readucerii în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea și integritatea națională, pentru glia strămoșească botezată în râuri de sânge de eroi. „După Basarabia și Bucovina, Ardealul, frumosul leagan al poporului român, de unde au descălecat întâii voievozi ai țărilor românești, a votat la Alba Iulia unirea cu Regatul Român”.


 
În comuna Cumpăna, conform tradiției, evenimentele dedicate Zilei Naționale au început încă de dimineață, Imnul Național răsunând mândru în centrul comunei! Au fost depuse coroane de flori în amintirea și cinstea eroilor neamului la cele trei monumente din localitate, moment urmat de o slujbă religioasă săvârșită de preoții comunei.

Elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, alături de copiii Grădinițelor „Sfânta Maria”, „Florilor”, „Paradisul Copiilor”, împreună cu membrii Ansamblului “Mugurașii Cumpenei” dar și ai clubului “All in One Dance” au evoluat în cadrul spectacolului tematic „Mândru că sunt român”. Cântece, dansuri și poezii patriotice au răsunat pe scena Casei de Cultură din Cumpăna, emoția ajungând în inimile tuturor celor prezenți în sală! De asemenea, cu această ocazie, a avut loc și o extraordinară expoziție de pictură, lucrări ale elevilor liceului, sub îndrumarea profesorului Marian Vintilă. Seria evenimentelor a fost încununată de o Horă a Unirii la care nu au ezitat să prindă toți ce simt românește!


 
„Omagiul de recunoștință adus memoriei tuturor făuritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, precum și tuturor celor care au luptat pentru libertate, unitate și demnitate națională, trebuie să fie astăzi izvor de inspirație și înnoire pentru viața noastră ca români patrioți. Să luptăm pentru idealurile Marii Uniri dacă vrem să fim veşnici, iar iubirea de moșie trebuie să crească în sufletele noastre generație de generație!
 
La mulți  ani iubită și binecuvântată Românie!
La mulți ani, români!”, au transmis reprezentanții Primăriei CumpănaTi-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

,,Neets SE - Nivel Educativ Elevat pentru Tinerii Șomeri din Regiunea Sud-Est” Mai mulți tineri din Cumpăna vor fi calificați în meseria de lucrător social. Ce spune primarul comunei (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jan 2023 614

Pios omagiu adus veteranului Ioan Ceapă, la Cumpăna, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române (VIDEO)

25 Jan 2023 580

Cumpăna Plachete In Memoriam pentru generalul locotenent Constantin Zeca și veteranul de război Ioan Ceapă (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2023 682

LIVE TEXT Manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române la Cumpăna, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2023 1142

,,Neets SE - Nivel Educativ Elevat pentru Tinerii Șomeri din Regiunea Sud-Est” Mai mulți tineri din Cumpăna vor fi calificați în meseria de lucrător social. Când are loc deschiderea cursului

21 Jan 2023 712

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

20 Jan 2023 647

Primăria Cumpăna, anunț important despre un nou amplu proiect de modernizare a străzilor din comună

20 Jan 2023 499

Eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu, la Cumpăna (VIDEO)

15 Jan 2023 648

Primăria Cumpăna, discuții despre stadiul proiectelor cu Fundația „Zi Deschisă”. Ce alt proiect va demara anul acesta

13 Jan 2023 574

Ajutoare pentru locuitorii cu venituri modeste din Cumpăna, oferite de Crucea Roșie

12 Jan 2023 675

Trei copii din Cumpăna au primit astăzi Taina Sfântului Botez

27 Dec 2022 1490

Primăria Cumpăna are nevoie de o actualizare a PUZ-ului pentru Cimitirul Nou Ortodox (DOCUMENT)

15 Dec 2022 969

Primăria Cumpăna Iată stadiul a două proiecte importante. Unul din ele vizează Nodul Rutier Cumpăna-A4

14 Dec 2022 1513

Primăria Cumpăna Stadiul lucrărilor de asfaltare în proiectul „Reabilitare și modernizare străzi în comuna Cumpăna - 10,7 km.”

11 Dec 2022 954

Anunț important pentru părinții elevilor liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna. Când sunt virate bursele

07 Dec 2022 1413