Administratie locala

Înfiinţarea unei secţii de reumatologie în Policlinica II şi preluarea pasarelei din Mamaia, proiectele PMP Constanţa

Vicepreşedintele CJ Constanţa Claudiu Palaz a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă câteva dintre proiectele de hotărâre ale Consiliului Judeţean pe care le va promova în şedinţa de săptămâna viitoare.
 
Unul dintre proiecte vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza DALI aferenţi obiectivului „Amenajarea, consolidarea şi modernizarea imobilelor C1 şi C2 în vederea înfiinţării unei Secţii Clinice Medicală III cu Compartiment de Reumatologie şi Centru de Excelenţă în Diagnosticul Bolilor Inflamatorii Reumatice şi Bază de tratament - Reabilitare Medicală, conform standardelor europene”. Palaz spune că proiectul este finalizat, iar valoarea lui se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, bani pe care în acest moment administraţia judeţeană nu îi are.
 
Un alt proiect pe care aleşii judeţeni sunt chemaţi să îl voteze săptămâna viitoare vizează aprobarea solicitării Consiliului Judeţean Constanţa pentru demararea procedurilor de achiziţionare a construcţiei speciale „Debarcader” din staţiunea Mamaia, zona Cazino. Intenţia CJ este să preia şi să reabiliteze pasarela care face parte dintr-un monument istoric de categoria B. În prezent, pasarela se află în administrarea SC Litoral SA.
 
„După aprobarea hotărârii, să începem demersurile pentru materializarea acesteia, de trecere în patrimoniul Consiliului Judeţean. Preţul de inventar e de 7.000 lei şi ne permitem să susţinem cheltuielile privind preluarea. Cred în acest proiect”, a anunţat vicepreşedintele CJ Claudiu Palaz, în cadrul unei conferinţe de presă.
 

Citeşte şi:

Consilierii judeţeni vor aproba un proiect pentru preluarea pasarelei de la Cazino
 
Citeşte şi: Stop demolării Pasarelei Regale din Mamaia! Ar putea fi preluată şi reabilitată de Consiliul Judeţean. Este nevoie de hotărâre de Guvern
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă lucrările la noul sediu al Serviciului de Medicină Legală Constanța, în curtea laterală a Spitalului de Boli Infecțioase (galerie foto)

03 Apr 2020 157

Ce calificativ a primit la evaluarea anuală managerul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța (documente)

02 Apr 2020 1514

În baza deciziilor și sentințelor judecătorești, CJC a instituit într-o singură zi 12 decizii de poprire pe conturile lui Nicușor Constantinescu (document)

02 Apr 2020 2392

Ce calificativ a primit la evaluarea anuală regizorul Erwin Șimșensohn, managerul Teatrului de Stat Constanța (documente)

01 Apr 2020 1405

Prosoft++ SRL, contract de 300.000 de lei pentru soluții IT pentru Registrul Agricol al CJC

31 Mar 2020 868

Ce buget alocă Consiliul Județean pentru serviciul de spălătorie auto pentru autoturismele instituției

31 Mar 2020 515

Doina Păuleanu, singurul manager de 10 al unei instituții de cultură din subordinea CJC (documente)

31 Mar 2020 1197

Licitație pentru servicii de dezinfecție în toate sediile care aparțin Consiliului Județean Constanța

28 Mar 2020 298

Comisie de lucru pentru Cetatea Capidava. Adițional la proiectul de execuție. Contractul, prelungit cu maximum 60 de zile. De ce s-a luat această măsură? (document)

27 Mar 2020 779

Spectacole online pentru constănțeni, în acest weekend. Ce puteți viziona din confortul casei

26 Mar 2020 1534

Evaluarea anuală a managerului Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”. Ce notă a obținut?

25 Mar 2020 547

Criza coronavirusului. Se ia în calcul conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare în spital auxiliar de infecțioase

25 Mar 2020 3768

Fonduri suplimentare pentru unitățile medicale din subordinea CJC. Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța intră în dispozitiv, în contextul pandemiei generate de COVID-19

24 Mar 2020 1003

CJC a alocat 4,4 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale, materiale sanitare și dezinfectanți

23 Mar 2020 656

Achiziție de materiale necesare combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus pentru CJC, CMZ și ISU

23 Mar 2020 441