Administratie locala

Noi locuinţe sociale Agenţia Naţională pentru Locuinţe va ridica 64 de apartamente la Cumpăna

Pentru tinerii comunei Cumpăna cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, de-a lungul anilor, au fost construite 128 de unităţi locative de tip ANL. Întrucât există foarte multe cereri ale tinerilor pentru apartamente, în data de 29 iulie Primăria comunei Cumpăna a predat către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în vederea finanţării şi execuţiei, amplasamentul pentru construirea altor 64 de apartamente. Construirea acestora va demara la data de 15 august 2019.
 
De asemenea, întrucât există cereri din partea tinerilor cu vârsta de până la 35 ani, dar şi a celorlalte categorii sociale, care nu au un acoperiş deasupra capului, Administraţia Publică Locală a obţinut surse de finanţare a celor 96 de locuinţe sociale care se adresează, în principal, următoarelor categorii de beneficiari: familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap; pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ai prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, alte persoane sau familii îndreptăţite.
 
Contractul de finanţare semnat prevede toate sumele care sunt alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, autoritate care finanţează proiectul, infrastructura de utilităţi fiind realizată de către administraţia publică locală a comunei Cumpăna, ca pentru toate celelalte proiecte.
 
Criteriile stabilite de Legea nr.114/1996, la care se adaugă criteriile stabilite de Consiliul Local Cumpăna, aprobate în şedinţa din data de 30 iulie 2019, sunt, în principal, următoarele: să fie cetăţeni români şi să aibă vârsta de 18 ani; să aibă domiciliul stabil în Comuna Cumpăna de cel puţin cinci ani la data depunerii cererii; să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o locuinţă sau o cotă-parte din suprafaţa utilă a unei locuinţe, pe teritoriul României; să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o suprafaţă de teren construibil, pe teritoriul României; să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o casă de vacanţă, deţinută în proprietate, pe teritoriul României, au un venit mediu net lunar de persoană, realizat în ultimele luni, sub câştigul mediu net lunar pe total economie; să facă dovada unui venit permanent reglementat prin legislaţia în vigoare; să facă dovada încadrării într-un grad de handicap de invaliditate; să facă dovada calităţii de pensionar; să facă dovada calităţii de veteran de război sau văduvă de război; să fie beneficiari al Legii nr. 341/2004 sau ai Decretului-Lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările şi completările ulterioare; să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe; să nu deţină, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat; să nu figureze cu debite, la data de punerii cererii, în ceea ce priveşte achitarea obligaţiilor fiscale faţă de bugetul local; de asemenea, să nu fi fost înfiinţate popriri asupra veniturilor solicitantului şi ale membrilor familiei sale, în ultimii cinci ani, pentru neplata acestor obligaţii fiscale; să nu fi fost sancţionaţi contravenţional pentru fapte ce constituie contravenţii şi care privesc respectarea normelor legale referitoare la convieţuirea socială; să fi fost evacuaţi din imobilul deţinut în proprietate ca urmare unor calamităţi naturale; să fi fost evacuaţi din imobilul deţinut în proprietate ca urmare a pronunţării unor hotărâri judecătoreşti definitive prin care au fost soluţionate litigii privind imobilul respectiv.
 
„Informăm şi comunicăm criteriile, pentru a dezminţi comunicările false care nu fac altceva decât să ducă în eroare cetăţenii, cu privire la tot ceea ce se munceşte în comuna Cumpăna de către administraţia publică locală. Administraţia publică locală a comunei Cumpăna nu va permite niciodată ca aceste locuinţe să fie ocupate de alte persoane decât locuitorii comunei Cumpăna care îndeplinesc condiţiile legale. Minciuna, intoxicarea cu privire la mutarea cartierului Henri Coandă din Constanţa la Cumpăna este o altă mizerie de care se ocupă indivizii ce au publicat articolul din reţelele de socializare“, a transmis Primăria Cumpăna.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări la Primăria Cumpăna Se caută referent monitorizare şi supraveghere video la Serviciul de Poliţie Locală

05 Aug 2019 684

Aleşii locali din Cumpăna vor completa programul achiziţiilor publice pentru 2019. Alte proiecte de pe ordinea de zi a Consiliului Local

30 Jul 2019 656

Întrecere găzduită de Cumpăna Frontiera Tomis Constanţa, în semifinalele Cupei României la oină (galerie foto)

20 Jul 2019 925

Primăria Cumpăna face apel către locuitorii comunei - „Ansamblul locurilor de joacă a fost dezmembrat prin slăbirea șuruburilor, ceea ce a pus în pericol viața copiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2019 618

A doua etapă din cadrul programului primăriei Cumpăna „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2018 – 2019”

19 Jul 2019 416

Cumpăna, gazda conferinţei “Creştem România BIO”

19 Jul 2019 546

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 625

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 675

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1395

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1081

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 958

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 1110

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 749

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 994

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 1066