Administratie locala

Noi locuinţe sociale Agenţia Naţională pentru Locuinţe va ridica 64 de apartamente la Cumpăna

Pentru tinerii comunei Cumpăna cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, de-a lungul anilor, au fost construite 128 de unităţi locative de tip ANL. Întrucât există foarte multe cereri ale tinerilor pentru apartamente, în data de 29 iulie Primăria comunei Cumpăna a predat către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în vederea finanţării şi execuţiei, amplasamentul pentru construirea altor 64 de apartamente. Construirea acestora va demara la data de 15 august 2019.
 
De asemenea, întrucât există cereri din partea tinerilor cu vârsta de până la 35 ani, dar şi a celorlalte categorii sociale, care nu au un acoperiş deasupra capului, Administraţia Publică Locală a obţinut surse de finanţare a celor 96 de locuinţe sociale care se adresează, în principal, următoarelor categorii de beneficiari: familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap; pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ai prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, alte persoane sau familii îndreptăţite.
 
Contractul de finanţare semnat prevede toate sumele care sunt alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, autoritate care finanţează proiectul, infrastructura de utilităţi fiind realizată de către administraţia publică locală a comunei Cumpăna, ca pentru toate celelalte proiecte.
 
Criteriile stabilite de Legea nr.114/1996, la care se adaugă criteriile stabilite de Consiliul Local Cumpăna, aprobate în şedinţa din data de 30 iulie 2019, sunt, în principal, următoarele: să fie cetăţeni români şi să aibă vârsta de 18 ani; să aibă domiciliul stabil în Comuna Cumpăna de cel puţin cinci ani la data depunerii cererii; să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o locuinţă sau o cotă-parte din suprafaţa utilă a unei locuinţe, pe teritoriul României; să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o suprafaţă de teren construibil, pe teritoriul României; să nu fi deţinut şi să nu fi înstrăinat o casă de vacanţă, deţinută în proprietate, pe teritoriul României, au un venit mediu net lunar de persoană, realizat în ultimele luni, sub câştigul mediu net lunar pe total economie; să facă dovada unui venit permanent reglementat prin legislaţia în vigoare; să facă dovada încadrării într-un grad de handicap de invaliditate; să facă dovada calităţii de pensionar; să facă dovada calităţii de veteran de război sau văduvă de război; să fie beneficiari al Legii nr. 341/2004 sau ai Decretului-Lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările şi completările ulterioare; să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe; să nu deţină, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat; să nu figureze cu debite, la data de punerii cererii, în ceea ce priveşte achitarea obligaţiilor fiscale faţă de bugetul local; de asemenea, să nu fi fost înfiinţate popriri asupra veniturilor solicitantului şi ale membrilor familiei sale, în ultimii cinci ani, pentru neplata acestor obligaţii fiscale; să nu fi fost sancţionaţi contravenţional pentru fapte ce constituie contravenţii şi care privesc respectarea normelor legale referitoare la convieţuirea socială; să fi fost evacuaţi din imobilul deţinut în proprietate ca urmare unor calamităţi naturale; să fi fost evacuaţi din imobilul deţinut în proprietate ca urmare a pronunţării unor hotărâri judecătoreşti definitive prin care au fost soluţionate litigii privind imobilul respectiv.
 
„Informăm şi comunicăm criteriile, pentru a dezminţi comunicările false care nu fac altceva decât să ducă în eroare cetăţenii, cu privire la tot ceea ce se munceşte în comuna Cumpăna de către administraţia publică locală. Administraţia publică locală a comunei Cumpăna nu va permite niciodată ca aceste locuinţe să fie ocupate de alte persoane decât locuitorii comunei Cumpăna care îndeplinesc condiţiile legale. Minciuna, intoxicarea cu privire la mutarea cartierului Henri Coandă din Constanţa la Cumpăna este o altă mizerie de care se ocupă indivizii ce au publicat articolul din reţelele de socializare“, a transmis Primăria Cumpăna.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„De Dragobete, iubeşte româneşte!“ Locuitorii din Cumpăna, invitaţi la spectacol

20 Feb 2020 815

Un portal de servicii electronice, lansat de Primăria Cumpăna

19 Feb 2020 617

Distracţie, muzică şi voie bună Cum au sărbătorit tinerii din Cumpăna la Valentine’s Day Party (galerie foto)

17 Feb 2020 676

Muzică, dans şi concursuri Tinerii din comuna Cumpăna, invitaţi de administraţia publică locală la Ziua Îndrăgostiţilor

10 Feb 2020 1303

Bugetul Primăriei Cumpăna, în dezbatere publică (galerie foto)

08 Feb 2020 1381

Bucurie pentru cinci tineri care se mută în locuinţele ANL. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, le-a înmânat cheile (galerie foto)

07 Feb 2020 632

Primarul Mariana Gâju - „Cumpăna este, astăzi, una dintre cele mai înfloritoare comune ale judeţului“ (galerie foto)

04 Feb 2020 1117

Primarul din Cumpăna, ales vicepreședinte al Congresului Comunelor și Regiunilor din Europa

24 Jan 2020 506

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

24 Jan 2020 937

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, reprezentantul României la Reuniunea Comitetului Politic al CEMR (galerie foto)

22 Jan 2020 855

Concurs inedit, lansat de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna pentru tinerii locuitori ai comunei

22 Jan 2020 1046

Eveniment cultural Elevii din Cumpăna, alături de aleşii locali, au celebrat naşterea Luceafărului poeziei româneşti (galerie foto)

16 Jan 2020 1030

Deschiderea programului activităţilor culturale ale anului 2020, la Cumpăna

15 Jan 2020 941

Constanţa. Revelion 2020 Piaţa Ovidiu. Câţi participanţi au fost. Cine a cântat (galerie foto)

01 Jan 2020 10311

Tradiţie de 15 ani Doi copii aflaţi în asistenţă maternală, creştinaţi la Cumpăna (galerie foto)

30 Dec 2019 1485