Primăria Cumpăna anunță demararea campaniei „Indexul Animalelor”!

Câini, foto: Pexels

Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna se preocupă permanent de siguranța și liniștea cetățenilor. Ca urmare a sesizărilor din ultima perioadă primite din partea locuitorilor îngrijorați, Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA IVETS), a efectuat la data de 4 februarie 2023, o nouă acţiune de prindere a câinilor de pe domeniul public al comunei Cumpăna. În urma acțiunii derulate, personalul specializat al asociației a reușit capturarea și ridicarea unui număr de 21 câini fără stăpân, conform Procesului Verbal atașat, echipa fiind însoțită de reprezentanții Poliției Locale.

Pentru a ține sub control acest fenomen, vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 10 februarie 2023, va fi demarată campania denumită “INDEXUL ANIMALELOR”.

Prin această campanie se intenționează ca toate gospodăriile de pe raza comunei să beneficieze de gratuitatea îndeplinirii următoarei obligații legale, respectiv: “deținătorul de animale – în special câini, are obligația să sterilizeze, să înregistreze și să microcipeze animalele pentru a trata cauza, în scopul prevenției și nu numai a combaterii.”

Astfel, ASPA IVETS va construi o bază de date pentru locuitorii localității. Începând cu data de 10 februarie, în funcție de condițiile meteo, medicii veterinari ai asociației vor merge din casă în casă cu scopul de a înregistra toate animalele din gospodării. Locuitorii vor avea obligația să declare cățeii, pisicile și restul animalelor pe care le au în grijă. În colaborare cu, cabinetul veterinar din localitate, cățeii vor fi microcipați, fiindu-le emise carnete de sănătate. În același timp se vor colecta date pentru sterilizarea acestora, totul cu sopul de a preveni abandonul animalelor și de a conștientiza cetățenii cu privire la obligațiile legale ce le revin atunci când au în grijă un animal.

Astfel, ca rezultat al acestui program, atunci când un animal ajunge pe domeniul public, proprietarul acestuia va fi usor de identificat și îl va putea recupera într-un timp foarte scurt, iar în situația în care este vorba despre un abandon, autoritațile competente vor interveni și vor cerceta și aplica prevederile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a semnat actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Transport Public Constanța

06 Jun 2023 912

Reprezentantele Grădiniței “Florilor” din comuna Cumpăna, locul doi la festivalul de dans pentru copii

04 Jun 2023 552

Sport Constanța CS Victoria Cumpăna se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică

31 May 2023 546

Primăria Cumpăna Seminar internațional. Mariana Gâju a fost gazdă pentru 26 de experți din Israel (FOTO)

31 May 2023 530

LIVE TEXT. Conferință internațională la Cumpăna „Satul românesc - o oportunitate în politica de coeziune și dezvoltare a domeniului educației și asistenței sociale a Uniunii Europene” (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 May 2023 658

Conferință internațională la Cumpăna „Satul românesc - o oportunitate în politica de coeziune și dezvoltare a domeniului educației și asistenței sociale a Uniunii Europene”

29 May 2023 611

Primăria Cumpăna Zi de sărbătoare! Conviețuirea interetnică pe plaiuri dobrogene (GALERIE FOTO)

28 May 2023 759

Primăria Cumpăna în colaborare cu UDTR și UDTTMR organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

26 May 2023 517

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 654

Primăria Cumpăna Au început înscrieriile la after-school pentru 2023-2024. Câte locuri sunt disponibile?

22 May 2023 798

Mariana Gâju, membră în Consiliul Director al Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România!

21 May 2023 766

Cumpăna Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

19 May 2023 677

LIVE TEXT. Cumpăna Festivitate de premiere la Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 898

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează festivalul de muzică folclorică „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO)

17 May 2023 636

UPDATE Primăria Cumpăna celebrează Ziua Internațională a Familiei printr-un spectacol vintage (FOTO)

15 May 2023 908