Primăria Cumpăna Au fost demarate lucrările de reabilitare a Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu”

  • Perioada de execuție a lucrărilor este de 6 luni, iar valoarea lucrărilor de proiectare și execuție este da 3.513.704 lei.
  • Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a imobilului în care funcționează Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” – corp C1 (Școala nouă)
 
Primăria Cumpăna anunță că au început lucrările de reabilitare a Corpului C1 (Școala nouă) a Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna.
 
Numele proiectului este: „Creșterea eficientei energetice la Liceul tehnologic Nicolae Dumitrescu – Corp C1 (Școala noua), cod SMIS 137821”, proiect finanțat de Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind efectuat prin Axa Prioritară 3. „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon“ Prioritate de Investiţie 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B: Clădiri publice.


 
Perioada de execuție a lucrărilor este de 6 luni, iar valoarea lucrărilor de proiectare și execuție este da 3.513.704 lei.
 
Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a imobilului în care funcționează Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” – corp C1 (Școala nouă), prin realizarea unor categorii de lucrări specifice, în măsură să asigure condiții de cea mai bună calitate pentru desfășurarea activitătilor educaționale la nivelul localității rurale Cumpăna, județul Constanța.
 
OBECTIV SPECIFIC 1:
Îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii - prin lucrări de refacere a șarpantelor și învelitoarelor; anveloparea clădirii cu un strat termoizolant din vată minerală bazaltică de 12cm grosime, termoizolarea planșeului spre pod cu un strat termoizolant de 15cm grosime, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic cu vitraj triplu termoizolant, termoizolarea soclului cu polistiren extrudat de 10cm grosime.
 
OBIECTIV SPECIFIC 2:
Îmbunătățirea performanțelor sistemelor rețelelor de instalații - prin reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere și a sistemelor de ventilare și climatizare. În același timp, se va proceda la înlocuirea centralei termice existente cu o centrală nouă, în condensație, alimentată cu gaze naturale, înlocuirea rețelelor termice exterioare și interioare; înlocuirea radiatoarelor, montarea aparatelor de aer condiționat tip monosplit cu inverter. Totodată, se va implementa un sistem de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat tip LED cu eficiență energetică ridicată și durata mare de viață, cu respectarea normelor și reglementărilor tehnice.



 

OBIECTIV SPECIFIC 3:
Îmbunătățirea soluțiilor de exploatare prin introducerea unor sisteme de energie regenerabilă - prin implementarea unui sistem de utilizare surse regenerabile de energie format din următoarele componente: sistem de panouri solare pentru prepararea apei calde de consum precum și a unui sistem de panouri solare pentru reducerea cu aproximativ 40% din consumul anual de energie pentru iluminat.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

 
Festivalul Național „Rodul Pământului” a readus în comuna Cumpăna bunătățile toamnei

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 621

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 534

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 342

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 630

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 671

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 567

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 527

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1512

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 618

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 866

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 882

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 565

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 638

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 692

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 780