Administratie locala

Primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gâju, la deschiderea anului şcolar - „Educaţia se referă la formarea de competenţe, atitudini şi valori“ (galerie foto)

Sute de elevi, alături de cadrele didactice, autorităţile locale, primarul Mariana Gâju, viceprimarul Florin Neagu, consilieri locali, părinţi şi preoţi, au participat, ierila deschiderea anului şcolar în comuna Cumpăna. Cei mai emoţionaţi au fost, de departe, micuţii pentru care clopoţelul a sunat pentru prima dată, cei care abia au intrat în clasa pregătitoare.
 
Ziua de 10 septembrie a fost un prilej de reîntâlnire cu profesorii şi colegii. Păstrând tradiţia anilor anteriori, festivităţile au fost deschise de către primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gâju, însoţită de viceprimarul Florin Neagu şi de o parte dintre membrii Consiliului Local Cumpăna. „Misiunea autorităţilor locale este să vegheze la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor, astfel încât ei să devină reprezentanţii de mâine ai comunităţii“, a declarat primarul comunei Cumpăna ec. Mariana Gâju.
 
Prezentă la festivităţile organizate la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, la care învaţă 1.340 de elevi, primarul Mariana Gâju le-a transmis elevilor că educaţia se referă la formarea de competenţe, atitudini, valori şi comportamente. „Ştim cu toţii că educaţia nu se referă doar la transmiterea şi însuşirea de cunoştinţe, ci, mai ales, la formarea de competenţe, atitudini, valori şi comportamente care să conducă la modelarea de caractere, la integrarea socială şi profesională. Dragi părinţi, copiii dumneavoastră au profesori bine pregătiţi, baza materială este modernă. Vă rugam sa fiţi alături de noi, să ne sprijiniţi în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câştigat copiii dumneavoastră. Vă rugăm să răspundeţi chemărilor şcolii, pentru că fără o relaţie strânsă şcoală-familie este greu să reuşim“, le-a spus celor prezenţi primarul ec. Mariana Gâju.
 
De asemenea, şefa administraţiei locale a comunei Cumpăna a fost prezentă şi la festivităţile organizate la Grădiniţa cu program prelungit „Florilor“, la care sunt înscrişi 190 copii. „Suntem în slujba acestor îngeraşi care sunt cei mai buni ambasadori ai comunei noastre. Stimaţi dascăli, vă doresc sănătate şi putere de muncă în activitatea frumoasă şi plină de responsabilitate pe care o desfăşuraţi în educaţia tinerei generaţii“, a transmis primarul ec. Mariana Gâju.
 
Şi prichindeii de la Grădiniţa cu program prelungit -„Sfânta Maria“ s-au întors ieri la cursuri. Primarul ec. Mariana Gâju a ţinut să mulţumească bunicilor şi părinţilor, fără de care nu ar fi posibilă educarea copiilor. „Împreună, educatoare, părinţi, administraţie publică locală, suntem în slujba acestor îngeraşi - cei mai buni ambasadori ai comunei noastre. Atât eu, cât şi viceprimarul Neagu Florin suntem 24 de ore din 24 în slujba acestor minunaţi copii“, a subliniat Mariana Gâju.
 
În anul şcolar 2018-2019, la Grădiniţa cu program prelungit „Sfânta Maria“ sunt înscrişi 198 de copii. Deoarece Grădiniţa „Sfânta Maria” va intra într-un proces de reabilitare, extindere şi modernizare, în baza unui proiect finanţat cu fonduri europene, cursurile au fost mutate în incinta sălii de sport 1.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întrecere găzduită de Cumpăna Frontiera Tomis Constanţa, în semifinalele Cupei României la oină (galerie foto)

20 Jul 2019 808

Primăria Cumpăna face apel către locuitorii comunei - „Ansamblul locurilor de joacă a fost dezmembrat prin slăbirea șuruburilor, ceea ce a pus în pericol viața copiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2019 534

A doua etapă din cadrul programului primăriei Cumpăna „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2018 – 2019”

19 Jul 2019 311

Cumpăna, gazda conferinţei “Creştem România BIO”

19 Jul 2019 444

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 530

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 614

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1343

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1050

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 921

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 1070

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 712

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 941

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 1004

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 540

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 727