Administratie locala

Primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gâju, la deschiderea anului şcolar - „Educaţia se referă la formarea de competenţe, atitudini şi valori“ (galerie foto)

Sute de elevi, alături de cadrele didactice, autorităţile locale, primarul Mariana Gâju, viceprimarul Florin Neagu, consilieri locali, părinţi şi preoţi, au participat, ierila deschiderea anului şcolar în comuna Cumpăna. Cei mai emoţionaţi au fost, de departe, micuţii pentru care clopoţelul a sunat pentru prima dată, cei care abia au intrat în clasa pregătitoare.
 
Ziua de 10 septembrie a fost un prilej de reîntâlnire cu profesorii şi colegii. Păstrând tradiţia anilor anteriori, festivităţile au fost deschise de către primarul comunei Cumpana, ec. Mariana Gâju, însoţită de viceprimarul Florin Neagu şi de o parte dintre membrii Consiliului Local Cumpăna. „Misiunea autorităţilor locale este să vegheze la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor, astfel încât ei să devină reprezentanţii de mâine ai comunităţii“, a declarat primarul comunei Cumpăna ec. Mariana Gâju.
 
Prezentă la festivităţile organizate la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, la care învaţă 1.340 de elevi, primarul Mariana Gâju le-a transmis elevilor că educaţia se referă la formarea de competenţe, atitudini, valori şi comportamente. „Ştim cu toţii că educaţia nu se referă doar la transmiterea şi însuşirea de cunoştinţe, ci, mai ales, la formarea de competenţe, atitudini, valori şi comportamente care să conducă la modelarea de caractere, la integrarea socială şi profesională. Dragi părinţi, copiii dumneavoastră au profesori bine pregătiţi, baza materială este modernă. Vă rugam sa fiţi alături de noi, să ne sprijiniţi în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câştigat copiii dumneavoastră. Vă rugăm să răspundeţi chemărilor şcolii, pentru că fără o relaţie strânsă şcoală-familie este greu să reuşim“, le-a spus celor prezenţi primarul ec. Mariana Gâju.
 
De asemenea, şefa administraţiei locale a comunei Cumpăna a fost prezentă şi la festivităţile organizate la Grădiniţa cu program prelungit „Florilor“, la care sunt înscrişi 190 copii. „Suntem în slujba acestor îngeraşi care sunt cei mai buni ambasadori ai comunei noastre. Stimaţi dascăli, vă doresc sănătate şi putere de muncă în activitatea frumoasă şi plină de responsabilitate pe care o desfăşuraţi în educaţia tinerei generaţii“, a transmis primarul ec. Mariana Gâju.
 
Şi prichindeii de la Grădiniţa cu program prelungit -„Sfânta Maria“ s-au întors ieri la cursuri. Primarul ec. Mariana Gâju a ţinut să mulţumească bunicilor şi părinţilor, fără de care nu ar fi posibilă educarea copiilor. „Împreună, educatoare, părinţi, administraţie publică locală, suntem în slujba acestor îngeraşi - cei mai buni ambasadori ai comunei noastre. Atât eu, cât şi viceprimarul Neagu Florin suntem 24 de ore din 24 în slujba acestor minunaţi copii“, a subliniat Mariana Gâju.
 
În anul şcolar 2018-2019, la Grădiniţa cu program prelungit „Sfânta Maria“ sunt înscrişi 198 de copii. Deoarece Grădiniţa „Sfânta Maria” va intra într-un proces de reabilitare, extindere şi modernizare, în baza unui proiect finanţat cu fonduri europene, cursurile au fost mutate în incinta sălii de sport 1.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea de-a 15-a conferinţă „Eşti român, eşti european - Şi tu decizi în Uniunea Europeană“, organizată de Primăria Cumpăna

21 Feb 2019 128

Eveniment cultural organizat de Primăria Cumpăna Proiecţia filmului documentar „Muzica rănilor de război“ şi un recital susţinut de violonistul Sabin Penea

07 Feb 2019 399

La Cumpăna s-a disputat faza judeţeană a Campionatului Naţional de juniori 4. Cine merge la etapa pe euroregiuni (galerie foto)

28 Jan 2019 822

Consiliul local al comunei Cumpăna, convocat în ședință ordinară. Sunt mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi

25 Jan 2019 331

Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Mica Unire „De fiecare dată, marile sărbători ale poporului român ne adună pe toţi cei cu inima română“ (galerie foto)

25 Jan 2019 510

Dotări noi pentru căminul cultural Primăria Cumpăna cumpără costume populare şi de dans modern (document)

17 Jan 2019 523

Trotuarele amplasate pe șoseaua Constanţei din Cumpăna vor fi reabilitate şi modernizate (document)

14 Jan 2019 1143

Trei copii creștinati la Cumpăna, de Sfântul Ștefan

27 Dec 2018 1044

Daruri și surprize frumoase Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, vizitați de moș Crăciun

23 Dec 2018 445

Daruri pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi din Cumpăna (galerie foto)

20 Dec 2018 610

An cu rezultate de excepţie Cei mai buni sportivi şi antrenori de la CS Victoria Cumpăna, premiaţi la „Gala Sportului Cumpănean“ (galerie foto)

17 Dec 2018 816

Burse pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, oferite de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

15 Dec 2018 747

Daruri pentru copiii din comuna Cumpăna de la elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny“ (galerie foto)

14 Dec 2018 579

Spectacol, premieri şi cadouri de la Moş Crăciun, la Cumpăna, la „Gala Sportului Cumpănean“

13 Dec 2018 533

Moş Nicolae a ajuns la elevii din comuna Cumpăna încărcat cu daruri (galerie foto)

08 Dec 2018 584