Administratie locala

Primarul comunei Cumpăna, la Comitetul European al Regiunilor

Comitetul European al Regiunilor (CoR), în parteneriat cu Comisia Europeană (CE) şi în cadrul Platformei Comune Tehnice de cooperare pentru mediu, a organizat, pe 19 septembrie, o conferinţă pentru a promova o implementare mai bună şi mai eficientă a directivelor UE privind păsările şi habitatele (directivele privind Natura) în raport cu evoluţiile din sectorul energiei regenerabile.
 
La conferinţă au participat ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna şi raportor pentru avizul Comitetului European al Regiunilor privind „Modele de asumare a răspunderii la nivel local în domeniul energiei şi rolul comunităţilor energetice locale în tranziţia energetică din Europa“, şi Filip Cîrlea, conferenţiar universitar, reprezentant al Academiei Române, expert în cadrul elaborării acestui aviz.
 
Ec. Mariana Gâju a susţinut o prezentare privind rolul comunităţilor locale în valorificarea resurselor regenerabile de energie în contextul asigurării protecţiei mediului înconjurător. În acest cadru, directivele europene privind energiile regenerabile, eficienţa energetică şi piaţa de energie vor integra propunerile lansate de primarul comunei Cumpăna cu ocazia întrunirii Comitetului European al Regiunilor, alcătuit din cele 28 de state ale Uniunii Europene.
 
Conferinţa a prezentat instrumente şi abordări inteligente care ar putea ajuta autorităţile locale şi regionale să îşi îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, prin respectarea directivelor UE în domeniul naturii, şi aceasta într-o manieră durabilă, fără a afecta zonele naturale de mare valoare şi în special siturile Natura 2000.
 
În cadrul conferinţei au fost evaluate efectele proiectelor care ar fi susceptibile a avea un impact negativ asupra siturilor Natura 2000. De asemenea, conferinţa a furnizat informaţii cu privire la posibilele măsuri de atenuare care pot fi luate pentru a evita sau cel puţin a reduce aceste efecte.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz. Care au fost temele de discuţie

30 Oct 2018 312

Primarul Mariana Gâju, prezentă la o conferinţă organizată de Comitetul European al Regiunilor, în parteneriat cu Comisia Europeană

19 Sep 2018 528

MAEVictor Negrescu - „România va găzdui Summit-ul European al Regiunilor și Orașelor”

03 Jul 2018 385

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, numită Raportor în cadrul Comitetului European al Regiunilor

12 Apr 2018 570

Bruxelles. Municipiul şi judeţul Constanţa, reprezentate la semnarea Alianţei pentru Coeziune de primar şi preşedintele CJC

02 Feb 2018 1179

Liderul PPE, despre dosarul lui Liviu Dragnea-”În orice alt stat membru UE, această situaţie ar fi declanşat demisia sa”

25 Nov 2017 1367

Decebal Făgădău participă la Comitetul European al Regiunilor de la Bruxelles

10 Oct 2017 722

Mariana Gâju și Decebal Făgădău, prezenți la Comitetul European al Regiunilor

17 Sep 2017 1080

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, la cea de-a 124-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor

13 Jul 2017 1476

Primarul Decebal Făgădău participă la Comitetul Regiunilor. Cât costă sejurul la Bruxelles

11 May 2017 2368

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, prezentă la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor.

22 Mar 2017 1875

Mariana Gâju la sesiunea plenară a CER de la Bruxelles

11 Oct 2016 1416

Primarul Mariana Gâju, reprezentantul României în Comitetul Regiunilor Folosirea materialelor tradiţionale româneşti în construcţii, o prioritate

20 Apr 2015 973