Administratie locala

Produsul „Ghiudem tătăresc Moş Iosif“, fabricat în Cumpăna, înscris în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale (galerie foto)

În urma participării delegaţiei din comuna Cumpăna, în data de 20 februarie, la întrunirea Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, ce a avut loc la Parlamentul României, a fost eliberat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia Generală Politici în Industrie Alimentară şi Comerţ, atestatul de produs tradiţional, pentru Ghiudemul tătăresc Moş Iosif, înscris la Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale. Produsul ghiudem tătăresc aparţine societăţii Moş Iosif SRL, cu sediul social şi punctul de lucru în comuna Cumpăna.
 
Reamintim că la evenimentul de la Parlamentul României a participat o delegaţie a comunei Cumpăna din care au făcut parte primarul ec. Mariana Gâju, reprezentanţi ai Primăriei Cumpăna, ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, ai Asociaţiei Gospodinelor din comuna Cumpăna şi ai Asociaţiei Fermierilor din sectorul zootehnic al localităţii.
 
Gospodinele reprezentante ale tuturor etniilor conlocuitoare, administratori ai unor microfabrici de panificaţie şi de procesare a cărnii din comuna Cumpăna, precum şi producători ai vinului din judeţul Constanţa au prezentat „Produsele Tradiţionale Dobrogene“, care s-au bucurat de un real succes. Lansarea mărcii „Produs Tradiţional Dobrogean“ are ca scop promovarea produselor tradiţionale cu specific dobrogean la nivel naţional şi european, precum şi coordonarea acestei iniţiative cu activităţile desfăşurate de Comisia de specialitate a Parlamentului României, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi autorităţile locale.
 
Evenimentul a fost susţinut şi de parlamentari constănţeni: senatorul Cristina Dumitrache, senatorul George Vişan, deputatul István-János Antal şi secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din Guvernul României Amet Aledin.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trotuarele amplasate pe șoseaua Constanţei din Cumpăna vor fi reabilitate şi modernizate (document)

14 Jan 2019 947

Trei copii creștinati la Cumpăna, de Sfântul Ștefan

27 Dec 2018 944

Daruri și surprize frumoase Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, vizitați de moș Crăciun

23 Dec 2018 369

Daruri pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi din Cumpăna (galerie foto)

20 Dec 2018 549

An cu rezultate de excepţie Cei mai buni sportivi şi antrenori de la CS Victoria Cumpăna, premiaţi la „Gala Sportului Cumpănean“ (galerie foto)

17 Dec 2018 743

Burse pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, oferite de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

15 Dec 2018 675

Daruri pentru copiii din comuna Cumpăna de la elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny“ (galerie foto)

14 Dec 2018 500

Spectacol, premieri şi cadouri de la Moş Crăciun, la Cumpăna, la „Gala Sportului Cumpănean“

13 Dec 2018 469

Moş Nicolae a ajuns la elevii din comuna Cumpăna încărcat cu daruri (galerie foto)

08 Dec 2018 521

Elevii claselor primare din Cumpăna, vizitați de Moș Nicolae (galerie foto)

06 Dec 2018 424

Suită de evenimente de Ziua Naţională a României, la Cumpăna. Monumentul „Memorialul Eroilor“, sfinţit de ÎPS Teodosie (galerie foto)

03 Dec 2018 558

Monumentul „Memorialul Eroilor”, dezvelit la Cumpăna

28 Nov 2018 650

Dobrogea şi tradiţiile dobrogene, reprezentate de Primăria Cumpănă la şedinţa Grupului politic Alianţa Europeană (galerie foto)

27 Nov 2018 504

Cumpăna, premiul de excelenţă în domeniul fondurilor europene

24 Nov 2018 772

Consiliul local Cumpăna convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

23 Nov 2018 381