Administratie locala

Proiectul „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”, o șansă pentru dezvoltarea sectorului pescăresc în județul Constanța

Săptămâna trecută, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Constanța în Asociația Grup Local Dobrogea Nord, consilierul județean PNL Bogdan Bola a participat la deschiderea oficială a Strategiei „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”. Proiectul a fost depus de Asociația Grup Local Dobrogea Nord în data de 11.09.2017 și a fost aprobat și selectat pentru finanțare la sfârșitul anului trecut.
 
„La acest proiect s-a lucrat mai bine de un an pentru conceperea unei strategii care are ca scop asigurarea unei dezvoltări sustenabile a activității de pescuit din nordul județului Constanța, bazată pe activități durabile si dezvoltare socială, protejând în același timp mediul înconjurător. De la dezvoltarea de activități turistice (structuri de cazare cu specific pescăresc, cherhanale) la susținerea de activități care implică pescuitul recreativ, de la achiziționarea de echipamente până la investiții în infrastructura de bază, totul este finanțabil.
 
Astfel, pentru toți cei care vor să înceapă sau să își dezvolte activitatea în sectorul pescăresc și de acvacultură, acest proiect poate fi o șansă foarte bună de a primi un sprijin consistent”, spune consilierul județean.
 
Valoarea totală alocată implementării acestui program este de 14.254.211,93 de lei. Obiectivul general al proiectului este sa răspundă corect nevoilor comunităților pescărești din zona de acțiune a Grupului Local, să contribuie la formarea profesională pentru dobândirea de noi competențe de către cei care activează în acest domeniu și să promoveze activitățile de mediu, turism și educație în sectorul pescăresc și de acvacultura.
 
Consiliul Județean Constanța este membru fondator în cadrul Asociației Grup Local Dobrogea Nord și poate depune proiecte de dezvoltare a sectorului de pescuit și de acvacultură din teritoriul eligibil al FLAG Dobrogea Nord. Din zona aceasta fac parte două orașe – Năvodari și Ovidiu – și opt comune -Corbu, Lumina, Gradina, Mihail Kogălniceanu, Săcele, Târgușor, Mihai Viteazu și Istria. De asemenea, zona de acțiune a Grupului Local în domeniul pescuitului Dobrogei Nord include și comunitatea de pescari din zona costieră a municipiului Constanța (zona Pescărie, zona Port, Lacul Tăbăcărie și Siutghiol).
 
Pentru mai multe informații sau date de contact, puteți accesa site-ul http://www.flagnord.ro/.
 
Beneficiarii strategiei „Dobrogea Nord – Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare” pot fi: persoane fizice autorizate (înființate în baza OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare); întreprinderi individuale (înființate în baza OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare); întreprinderi familiale (înființate în baza OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare); IMM–uri înființate în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările și completările ulterioare); Unități administrativ teritoriale (UAT-uri) – consilii locale și consilii județene; Organizații neguvernamentale; Regii Autonome sau Asociații de pescari, organizații de producători, asociații de organizații de producători sau organizații interprofesionale. Valoarea maximă a proiectelor nu trebuie să depășească suma de 400.000 euro.
 
Data la care se deschide sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul Strategiei “Dobrogea Nord – Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare” este 30 noiembrie 2018.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OUG 51/2019, motiv de scandal între liberali şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. „Transportul public, comercial, al elevilor şi al persoanelor cu handicap, în pericol“ (documente)

14 Aug 2019 249

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 981

Constănţeanul supărat Directorul CNAPMC, interpelat de un consilier judeţean pe tema închiderii digului de larg în plin sezon estival (documente)

23 Jul 2019 2322

Liberalul Bogdan Bola, singurul ales judeţean care şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019 (document)

02 Jul 2019 1660

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 1444

Liberalii îşi dau întâlnire la Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, de la Mamaia

19 Jun 2019 1448

Acțiune de strângere de semnături organizată de PNL Constanța în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă comuna Horia

10 Jun 2019 872

Sala de sport de la Ciobanu, club privat de fitness pentru apropiaţii primarului! Inspectorii Curţii de Conturi, sfidaţi de primarul PSD

05 Mar 2019 918

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 1688

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 1492

Ce răspuns a primit consilierul județean Bogdan Bola de la CJAS. De ce nu pot fi tratați bolnavii cu boli rare în județul Constanța? (document)

28 Dec 2018 901

Consilierul Bogdan Bola, interpelare la CJAS. De ce nu este implementat la Constanța Programul Național de Tratament pentru Boli Rare? (document)

17 Nov 2018 1261

„Nu intră în competenţa lor!“ Actul de promisiune civică, asumat de CJ Constanţa şi CJ Tulcea, desfiinţat de un consilier judeţean din opoziţie

31 Oct 2018 1136

Consilierul județean Bogdan Bola atrage atenția cu privire la posibila fraudare la scară largă a Referendumului pentru familia tradițională

22 Sep 2018 757

Adevăr şi dezinformări Un consilier a luat judeţul la pas şi povesteşte ce se întâmplă în localităţile unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană

24 Aug 2018 2639