Administratie locala

Respins în comisii, dar şi în plen Făgădău forţează mâna consilierilor locali. PUZ-ul patronului firmei de mobilă Ruana, din nou pe lista proiectelor CLM!

PUZ-ul proiectului imobiliar de pe bulevardul Aurel Vlaicu al patronului fabricii de mobilă Ruana ajunge din nou în atenţia Consiliului Local Municipal. Anterior, PUZ-ul a primit de două ori consecutiv aviz negativ într-o singură săptămână din partea consilierilor locali municipali din Comisia nr. 2 - Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură. Mai mult, PUZ-ul a fost respins de aleşii locali în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal.
 
Romeo Rezeanu, membru al Comisiei de urbanism, se declară siderat de faptul că primarul încearcă să bage din nou pe gât aleşilor acest Plan Urbanistic Zonal. „Mă uit pe ordinea de zi a şedinţei CLM din data de 28.06.2018 şi la punctul 33 reapare PUZ-ul lui Nicola, cel de pe Aurel Vlaicu colţ cu Hortensiei, un PUZ respins de două ori în Comisia de Urbanism şi o dată în plenul Consiliului. Sunt curios cum vor vota colegii de la PMP. Oraşul asta este condamnat la mutilare arhitecturală câtă vreme funcţionează cârdăşia asta a rechinilor imobiliari cu filierele din administraţie“, susţine Rezeanu.
 
I-am întrebat şi pe aleşii PMP cum vor vota joi în şedinţa CLM la punctul 33. „Nu votăm aşa ceva. Am fost în teren, am văzut cum stau lucrurile şi situaţia este clară, nu vom vota acest PUZ“, susţine preşedintele Comisiei de Urbanism din cadrul CLM, Secil Cantaragiu, de la PMP.
      
În speţa de faţă, aşa cum v-am mai prezentat şi cu alte ocazii, este vorba despre investiţia lui Cristian-Nicolae Nicola, patronul firmei de mobilă Ruana.

Cine este Cristian-Nicolae Nicola 

Cristian-Nicolae Nicola este patronul magazinului de mobilă Ruana. Vă reamintim că, pe 13 aprilie 2016, Nicola Cristian-Nicolae Întreprindere Individuală a obţinut Certificatul de urbanism nr. 1305 privind elaborarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei, terenuri proprietate publică şi privată, conform Avizului de oportunitate nr. 46798 din 24.03.2016.

Potrivit Registrului Comerţului, Nicola Cristian-Nicolae Întreprindere Individuală are sediul social în Lumina. Asociatul Cristian-Nicolae Nicola este născut la 11.03.1969, în Ovidiu. Activitatea întreprinderii individuale constă în cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Cristian-Nicolae Nicola mai este asociat în Fotovoltaic Sun Light Park SRL, Ruana SRL, Siderurgica Ro Metal SRL (radiată).

În 2016, PUZ-ul a fost contestat de vecinii care au participat la dezbaterea publică organizată de Primăria Constanţa în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei şi strada Cpt. Dobrilă Eugeniu. Blocurile afectate de noul imobil sunt C4 şi G6, fiecare cu zece etaje. Mai exact, între ele ar urma să fie ridicat blocul de patru etaje.

„Cine a vândut acest teren? Acest bloc va obstrucţiona accesul maşinilor de la ISU, al ambulanţei. Nu sunt locuri de parcare“, spunea Paul Ionescu, preşedintele Asociaţiei 72 din Tomis Nord, la dezbaterea publică organizată în urmă cu doi ani.

În această zonă, iniţiatorul PUZ-ului, Întreprindere Individuală Cristian-Nicolae Nicola, intenţiona iniţial să ridice un imobil S+P+8 etaje. Ulterior, iniţiatorul s-a răzgândit şi vrea ca acum imobilul să aibă doar patru etaje.

Citeşte şi:

Comisia de urbanism a Consiliului Local Municipal, aviz negativ pentru PUZ-ul blocului pe care patronul de la Ruana îl vrea pe Aurel Vlaicu
 
„Se va ajunge în instanţă!“ Constănţenii spun NU blocului de opt etaje pe care patronul de la Ruana îl vrea pe Aurel Vlaicu (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consultare de piaţă. Primăria municipiului Constanţa actualizează PUZ Peninsulă

18 Jul 2019 272

Prefectura Constanța, recurs împotriva HCLM 116/2009 privind PUZ în baza căruia s-a construit spaţiul în care funcţionează LIDL de pe bulevardul Soveja

17 Jul 2019 1529

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

15 Jul 2019 1304

Dezvoltarea structurii urbane Primăria Constanţa organizează licitaţii pentru întocmirea unor PUZ-uri în mai multe zone

13 Jul 2019 789

O societate cere elaborarea unui PUZ pentru construirea a două magazii de cereale în judeţul Constanţa (document)

10 Jul 2019 854

Un investitor doreşte rezolvarea problemelor din zona Faleză Nord Constanţa. Cere actualizarea PUZ-ului (document)

10 Jul 2019 1100

O societate doreşte construirea de locuinţe la marginea localităţii Murfatlar. A cerut aviz de la APM Constanţa (document)

03 Jul 2019 577

Primăria Constanţa cumpără servicii pentru reactualizarea PUZ-ului peninsulei

03 Jul 2019 637

Undă verde de la Primăria Constanţa Magazinul Praktiker de pe şoseaua Mangaliei, rebranduit în Brico Depot

02 Jul 2019 1499

PUZ-ul iniţiat de Costea Hagi, în atenţia Primăriei Constanţa (document)

29 Jun 2019 813

Investiţie imobiliară pe strada Ion Ursu din Constanţa. Dami Trans SRL va ridica o clădire de patru etaje (document)

29 Jun 2019 757

PUZ-ul iniţiat de Seaside Invest, în atenţia Agenţiei de Mediu Constanţa. Zona studiată e situată vizavi de centrul comercial VIVO

26 Jun 2019 929

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanță Primarul Făgădău, în calitate de inițiator, forțează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

25 Jun 2019 1951

Revista presei locale

18 Jun 2019 1006

S-a declarat recurs în procesul în care Prefectura Constanța vrea anularea unui PUZ inițiat de tulcenii de la Cambela Prod (document)

13 Jun 2019 2924