Sa-i dam o sansa lui Angelo sa ajunga violonist

vioara_des.jpgAngelo Mădălin Năstase este un elev din clasa a II-a B de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa. Este deosebit de talentat, poate la fel ca mulţi copii de acolo, însă ochii lui plini de speranţă ascund o poveste foarte tristă. Peste câteva zile, mai exact pe 8 martie, o să rămână fără un acoperiş de-asupra capului şi este foarte probabil ca şi visul lui de a ajunge un mare violonist să se năruie.

S-ar putea spune că are doi părinţi model. Au doar câte şapte clase şi sunt de etnie rromă, însă mereu şi-au dorit tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor şi au luptat atât cât au putut. O perioadă au făcut faţă şi celor 200 de euro cât plătesc pe chirie şi celorlalte cheltuieli. Mama a fost şi ea plecată în Italia, în speranţa că acolo va putea câştiga ceva mai mulţi bani pentru ca cei trei micuţi să nu ducă lipsă de nimic. Doar că, în urmă cu câteva luni tatăl lui Angelo, Iulian Năstase, şi-a pierdut locul de muncă. De asemena, speranţa mamei că Italia le va oferi mai mult decât a primit în ţară s-a năruit repede. Familia nu mai avea bani nici ca aceasta să se întoarcă în ţară. Părinţii colegilor de clasă ai micuţului violonist au pus bani pentru ca acesteia să i se cumpere un bilet de avion şi să revină în ţară. Învăţătoarea acestuia, Adina Tulbure, a aflat toată povestea în momentul în care tatăl a mers la şcoală pentru a i se prezenta situaţia la învăţătură a lui Angelo. Atunci acesta ar fi vrut ca un psiholog să discute cu micuţul, deoarece refuza să mănânce, ci vroia doar să studieze pentru ca mama lui să vină acasă şi să nu mai ducă lipsă de nimic. „Oare va putea Angelo să îşi ţină promisiunea? Are vreo şansă să înveţe în frig, fără un acoperiş deasupra capului, fără să aibă ce mânca, ce îmbrăca? Are vreo şansă chiar dacă studiază câte trei ore pe zi? Chiar dacă promite mult? Chiar dacă are un chip îngeresc aşa cum îi este şi numele?", sunt doar câteva dintre întrebările poate retorice ale Adinei Tulbure care deja a încercat în fel şi chip să ajute familia Năstase. „Am în faţă caietele sale, desenele, zâmbetul sau mânuţele alergând pe corzile viorii, ochii cu gene întoarse şi privirea plină de speranţă. Talentul nu are culoare. Angelo e un copil rrom care face cinste etniei sale împreună cu părinţii săi, care peste ani va face poate cinste ţării sale, dacă noi acum îi vom da o şansă" sunt tot vorbele învăţătoarei lui Angelo.

Pentru mai multe detalii, moduri în care cineva cu suflet mare îi poate ajuta şi pentru imagini cu Angelo puteţi accesa adresa http://violonist.wordpress.com.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Record de participanți la UNTOLD Dubai! Ce vedete au urcat pe scena festivalului (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 693

Record de participanți la UNTOLD Dubai! Peste 100 artiști internaționali vor urca pe scene în cele patru zile de festival (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 826

Imaginea zilei Semnele unui nou început. Primii ghiocei au apărut la Constanța (FOTO)

06 Feb 2024 1136

Știri Constanța Polițiștii avertizează asupra înșelăciunilor online! Cum te poți proteja

19 Jan 2024 798

Retrospectivă 2023 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, încă un an împlinit prin excelență și tradiție

03 Jan 2024 1826

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion „Construim o alianță a partidelor de dreapta pentru alegerile din 2024"

19 Dec 2023 852

Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)

22 Nov 2023 3841

Cum să nu deveniți victime ale fraudelor din investiții! Ce ne sfătuiesc polițiștii

21 Nov 2023 789

Declarațiile lui Marcel Ciolacu, după ce Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR

21 Nov 2023 1197

Nicolae Ciucă PNL și-a ținut promisiunea de a susține și prin vot în Parlament creșterea pensiilor românilor“

20 Nov 2023 793

Atenție la fraudele online! Polițiștii din Constanța avertizează asupra unei metode periculoase

06 Oct 2023 1001

Lux garantat JLR anunță acordarea garanției de 5 ani pentru toate modelele noi Range Rover, Defender și Discovery

12 Sep 2023 735

Trenul care îi duce pe turiștii din București la Constanța mai repede decât mașina! Anunțul CFR

18 Aug 2023 1431

Flagrant la școala de șoferi! Instructor auto, prins în timp ce primea mită. Ce i-a promis unei viitoare șoferițe

15 Jun 2023 2171

Natație. Palatul Copiilor Constanța „Prâslea cel Voinic“ Matei Diaconescu și-a respectat promisiunea. A cucerit toate medaliile de aur (GALERIE FOTO)

12 Jun 2023 2017