Sărbători pascale îmbelşugate Vârstnicii cu venituri reduse şi persoanele cu dizabilităţi din Cumpăna au primit pachete cu alimente (galerie foto)

Paştele va fi mai frumos în acest an pentru mai mulţi vârstnici cu venituri reduse şi persoane cu dizabilităţi din comuna Cumpăna. De altfel, a devenit deja o tradiţie ca în ajunul sfintelor sărbători de Paşte persoanele vârstnice cu venituri reduse şi persoanele cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi) din comuna Cumpăna să fie vizitate de reprezentaţii autorităţii publice locale.
 
Iată că, în Săptămâna Patimilor, trăind bucuria Învierii Domnului Iisus Hristos, fiecare dintre noi încearcă să demonstreze cât de puternic este dictonul „Dar din dar se face rai”.
 
Ieri, Primăria şi Consiliul local Cumpăna, reprezentate prin primarul ec. Mariana Gâju, au adus un strop de fericire şi lumină în sufletele persoanelor vârstnice cu venituri reduse şi ale persoanelor cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi). Astfel, 270 de vârstnici cu venituri reduse şi persoane cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi) au primit pachete conţinând produse alimentare necesare hranei zilnice, care conţin ulei, zahăr, făină, orez şi cozonac.
 
Totodată, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele „Florilor” şi „Sf. Maria”, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, au demarat, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, campania locală de strângere de fonduri „Fă-le o bucurie!”. Pachetele pregătite vor fi donate unui număr de 15 familii nevoiaşe identificate de către asistenţii sociali ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei.
 
„Împreună cu Serviciul de Asistenţă Socială şi cu parohiile din localitate, identificăm familiile care au nevoie de sprijinul nostru. Astfel, campania de strângere de fonduri - care a devenit o tradiţie pentru Cumpăna - „Fă-le o bucurie!” se adresează, în acest an, unui număr de 15 familii. Avem copii cu dizabilităţi, bătrâni care au pensii până în 700 de lei. Am reuşit să le aducem produse produsele de care au nevoie pentru masa de Paşte: zahar, făină, mălai, orez, paste făinoase, ouă, ulei, produse de carne, dar şi cozonac. Este un pachet consistent, având în vedere că ne adresăm unor familii de trei, patru şi cinci membri. Foarte multe persoane, cu suflet mare, vor să dăruiască şi vin şi ne oferă alimente, jucării, îmbrăcăminte. Deşi ne aflăm la 5 km de municipiul Constanţa, sunt familii în comună care au nevoie de ajutor. Să le dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune, pace şi armonie în casele dumnealor!“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 

„Fă fericit un copil necăjit!“, proiect demarat de Filiala de Cruce Roşie Constanţa

 
Fiecare copil are povestea lui tristă, dar mai trist este când de sărbători nu reuşesc să aibă un moment de fericire. De aceea, Primăria Cumpăna a demarat un proiect adresat unui număr de 120 de copii din localitate. În data de 23 aprilie 2019, în Campusul Şcolar al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna a avut loc o activitate desfăşurată de Filiala de Cruce Roşie Constanţa în parteneriat cu membrii Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, chef Cristian Nica, chef Cristian Olteanu şi chef Ionela Musete.
 
Copiii care au beneficiat de această masă au învăţat de la voluntarii Filialei de Cruce Roşie Constanţa şi cum să acorde primul ajutor. Partenerii acestui minunat proiect sunt: Filiala de Cruce Roşie Constanţa, Subfiliala de Cruce Roşie Cumpăna, chef Cristian Olteanu, chef Ionela Muşet, chef Cristian Nica, Primăria comunei Cumpăna, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Chefs for Humanity by ACEEA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă ediție a festivalului „Rodul Pământului” la Cumpăna

21 Sep 2021 616

Primăria Cumpăna va moderniza sistemul de iluminat stradal din comună (document)

07 Sep 2021 1865

Eficientizare sistem de colectare deşeuri în comuna Cumpăna, judeţul Constanţa

04 Sep 2021 863

Primăria Cumpăna Echipamente nemțești pentru pompierii din comună

02 Sep 2021 2193

Primăria comunei Cumpăna a cumpărat două autospeciale de colectare deșeuri (document)

17 Aug 2021 1604

Habitat for Humanity Două familii din comuna Cumpăna au de acum un loc doar al lor pe care să îl numească acasă

12 Aug 2021 1082

ZIUA LIVE Mariana Gâju, detalii despre casele care se construiesc în Cumpăna

04 Aug 2021 880

Consilierii locali din Cumpăna, convocați în ședință extraordinară. Ce se va discuta

02 Aug 2021 1116

Consiliul local Cumpăna închiriază trei cabinete medicale din Centrul de Asistență Socio-Medicală (document)

27 Jul 2021 949

Luptătorii de la CS Victoria Cumpăna, premiaţi pentru rezultatele obţinute la Europene şi Naţionale

26 Jul 2021 1980

Primăria Cumpăna va moderniza sistemul de iluminat

08 Jul 2021 1095

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna – „ Întotdeauna avem parteneriat cu medicii pentru sănătatea locuitorilor”

02 Jul 2021 838

Cumpăna, județul Constanța Proiect pentru educația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate

28 Jun 2021 829

Primăria Cumpăna a primit undă verde de la Mediu pentru modernizarea mai multor străzi

19 Jun 2021 1811

Cumpăna Se lucrează intens la proiectul modernizării drumului de acces de la Campusul Școlar

11 Jun 2021 778