Administratie locala

Sărbători pascale îmbelşugate Vârstnicii cu venituri reduse şi persoanele cu dizabilităţi din Cumpăna au primit pachete cu alimente (galerie foto)

Paştele va fi mai frumos în acest an pentru mai mulţi vârstnici cu venituri reduse şi persoane cu dizabilităţi din comuna Cumpăna. De altfel, a devenit deja o tradiţie ca în ajunul sfintelor sărbători de Paşte persoanele vârstnice cu venituri reduse şi persoanele cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi) din comuna Cumpăna să fie vizitate de reprezentaţii autorităţii publice locale.
 
Iată că, în Săptămâna Patimilor, trăind bucuria Învierii Domnului Iisus Hristos, fiecare dintre noi încearcă să demonstreze cât de puternic este dictonul „Dar din dar se face rai”.
 
Ieri, Primăria şi Consiliul local Cumpăna, reprezentate prin primarul ec. Mariana Gâju, au adus un strop de fericire şi lumină în sufletele persoanelor vârstnice cu venituri reduse şi ale persoanelor cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi). Astfel, 270 de vârstnici cu venituri reduse şi persoane cu dizabilităţi de gradul I (copii şi adulţi) au primit pachete conţinând produse alimentare necesare hranei zilnice, care conţin ulei, zahăr, făină, orez şi cozonac.
 
Totodată, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele „Florilor” şi „Sf. Maria”, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, au demarat, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, campania locală de strângere de fonduri „Fă-le o bucurie!”. Pachetele pregătite vor fi donate unui număr de 15 familii nevoiaşe identificate de către asistenţii sociali ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei.
 
„Împreună cu Serviciul de Asistenţă Socială şi cu parohiile din localitate, identificăm familiile care au nevoie de sprijinul nostru. Astfel, campania de strângere de fonduri - care a devenit o tradiţie pentru Cumpăna - „Fă-le o bucurie!” se adresează, în acest an, unui număr de 15 familii. Avem copii cu dizabilităţi, bătrâni care au pensii până în 700 de lei. Am reuşit să le aducem produse produsele de care au nevoie pentru masa de Paşte: zahar, făină, mălai, orez, paste făinoase, ouă, ulei, produse de carne, dar şi cozonac. Este un pachet consistent, având în vedere că ne adresăm unor familii de trei, patru şi cinci membri. Foarte multe persoane, cu suflet mare, vor să dăruiască şi vin şi ne oferă alimente, jucării, îmbrăcăminte. Deşi ne aflăm la 5 km de municipiul Constanţa, sunt familii în comună care au nevoie de ajutor. Să le dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune, pace şi armonie în casele dumnealor!“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 

„Fă fericit un copil necăjit!“, proiect demarat de Filiala de Cruce Roşie Constanţa

 
Fiecare copil are povestea lui tristă, dar mai trist este când de sărbători nu reuşesc să aibă un moment de fericire. De aceea, Primăria Cumpăna a demarat un proiect adresat unui număr de 120 de copii din localitate. În data de 23 aprilie 2019, în Campusul Şcolar al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna a avut loc o activitate desfăşurată de Filiala de Cruce Roşie Constanţa în parteneriat cu membrii Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, chef Cristian Nica, chef Cristian Olteanu şi chef Ionela Musete.
 
Copiii care au beneficiat de această masă au învăţat de la voluntarii Filialei de Cruce Roşie Constanţa şi cum să acorde primul ajutor. Partenerii acestui minunat proiect sunt: Filiala de Cruce Roşie Constanţa, Subfiliala de Cruce Roşie Cumpăna, chef Cristian Olteanu, chef Ionela Muşet, chef Cristian Nica, Primăria comunei Cumpăna, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Chefs for Humanity by ACEEA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

17 May 2019 442

Primăria Cumpăna se implică în eliminarea hepatitelor virale Primarul Mariana Gâju - „Suntem aproape de cetățeni și le cunoaștem problemele“ (galerie foto)

11 May 2019 553

Mai mulţi miniştri, senatori şi deputaţi, prezenţi la eveniment Un complex sportiv modern, „Centenar 2018“, inaugurat, ieri, la Cumpăna (galerie foto)

10 May 2019 923

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

10 May 2019 785

Imagini de la eveniment Complexul Sportiv “Centenar 2018”, inaugurat astăzi la Cumpăna (galerie foto)

09 May 2019 1054

Prefectul județului Constanța a dispus formarea unei comisii tehnice de evaluare a falezei din Cumpăna

03 May 2019 412

Muzică şi foc de tabără, la serbarea câmpenească de 1 Mai Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Ziua Muncii (galerie foto)

02 May 2019 620

Alertă la Cumpăna O stradă de pe malul Canalului s-a surpat. Case în pericol (galerie foto)

02 May 2019 3860

Imagini de la eveniment Muzică de petrecere, grătare cu mititei şi voie bună, la serbarea câmpenească de la Cumpăna (galerie foto)

01 May 2019 1242

Muzică de petrecere şi voie bună Serbare câmpenească tradiţională de 1 Mai, la Cumpăna

01 May 2019 623

Serbare câmpenească organizată la Cumpăna, judeţul Constanţa de 1 Mai. Ce artişti vor susţine spectacole

29 Apr 2019 746

Pachete cu alimente pentru 270 de vârstnici cu venituri reduse şi persoane cu dizabilităţi, oferite de Primăria Cumpăna

23 Apr 2019 455

Proiect demarat de Filiala de Cruce Roșie Constanța la Cumpăna - "Fă fericit un copil necăjit!"

22 Apr 2019 485

Post vacant de șef serviciu la Primăria comunei Cumpăna, județul Constanța. Când este programat concursul

19 Apr 2019 771

În weekend, găzduieşte Campionatul Naţional. Cine participă Cumpăna, singura comună din România cu secţie de gimnastică ritmică afiliată!

19 Apr 2019 607