Știri Constanța Conducerea CJC renunță la revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța



Consiliul Judeţean Constanţa se reunește  în şedinţă ordinară pentru data de 31.08.2023, ora 09,00.
 
Ședinţa se va desfăşura în sistem videoconferinţă.

Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte printre care și cel privind  revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.Iniţiatori, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța și Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.

Inițiatorii s-au răzgândit și vor retrage acest proiect de pe ordinea de zi. Informația a fost confirmată pentru ZIUA de Constanța, de unul dintre inițiatori, vicepreședintele CJC, Petre Enciu.

Am decis astăzi, pentru moment, să retrag inițiativa privind revocarea dreptului de administrare acordat Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD), deși am criticat în mai multe rânduri activitatea ADD, modul în care departamentele CJ au gestionat fluxul documentelor a fost unul defectuos, fiind de natură să afecteze procesul decizional.
Aș vrea să se rețină și următorul aspect foarte important: direcția din cadrul CJ la care a fost făcută „recepția“ documentelor se află în subordinea lui Stelian Gima de la PNL. Totodată, este irelevant dacă președintele CJ, Mihai Lupu a avut sau nu cunoștință despre aceste aspecte, deși așa ar fi fost normal. În orice caz, este regretabil modul în care președintele CJ a gestionat întreaga problematică legată de activitatea ADD, de la înființare și până acum.
Personal, voi solicita mai multe informații pentru a propune o decizie în privința activității ADD - de menținere sau de revocare a mandatului. Scopul acestor demersuri este unul singur: să mă asigur că proiectele de care ar fi trebuit să se ocupe această agenție nu vor fi blocate", a explicat Enciu.

Vă reamintim, este vorba despre mandatele acordate Asociatiei de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța prin Hotărârile nr.97/30.03.2022, nr. 315/22.11.2022, nr. 316/22.11.2022 și nr.317/22.11.2022.

În proiectul de hotărâre se precizează faptul că „de la data adoptării actelor administrative indicate și până în prezent, Asociatia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța nu a făcut dovada desfășurării de activități în vederea ducerii Ia îndeplinire a mandatelor ce i-au fost acordate, vezi secțiunea „citește și".
Prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.97/30.03.2022 s-a acordat un mandat special Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în vederea elaborării strategiei privind identiticarea de amplasamente fezabile și a evaluării costurilor de derulare a unei investiții finantață din fonduri europene în legatură cu proiectul „Puncte de debarcare (porturi pescărești) la Marea Neagră și la Dunăre".
 
Alte trei mandate au fost acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța prin: Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 315/22.11.2022 - în vederea efectuării tuturor demersurilor pentru punerea la dispoziția Consiliului Județean Constanța a documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare depuse de UAT Județul Constanța prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 316/22.11.2022 - în vederea efectuării tuturor demersurilor necesare elaborării documentațiilor tehnico-economice (faza studiu de fezabilitate) pentru amplasamentele incluse în cadrul proiectului „Puncte de debarcare la Marea Neagră și Ia Dunăre";

 
Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 317/22.11.2022 -în vederea elaborării costurilor și a oportunității modernizării și extinderii obiectivului „Obor General Scărișoreanu".
 

Surse din cadrul PNL Constanța ne-au precizat că oricum aleșii județeni liberali urmau să voteze  împotriva acestui proiect.

Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a trimis că acest proiect, chiar dacă ar fi aprobat nu poate produce efecte.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

UPDATE. ADDJC a prezentat stadiul activităților derulate
Consilierii liberali vor spune „Pas" ! Urmează o ședință tensionată la Consiliul Județean Constanța

Ruptură între conducerea CJC și Ana-Maria Vătămanu Se cere revocarea mandatelor pentru proiectele derulate de Asociația de Dezvoltare a județului Constanța (DOCUMENT)

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință pe 31 august! Un nou consilier județean va depune jurământul

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrările în regim de urgență la sediul Muzeului de Artă Populară din Constanța (DOCUMENT)

27 Apr 2024 315

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 542

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 473

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 507

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 568

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 738

Licitații publice CJC cumpără dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

24 Apr 2024 311

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 670

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 633

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 683

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 874

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 551

Cumpărări directe Tectonic Green Energy SRL face mentenanță preventivă la centralele termice ale Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 319

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 810

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1301