Știri Constanța Conducerea CJC renunță la revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului ConstanțaConsiliul Judeţean Constanţa se reunește  în şedinţă ordinară pentru data de 31.08.2023, ora 09,00.
 
Ședinţa se va desfăşura în sistem videoconferinţă.

Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte printre care și cel privind  revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.Iniţiatori, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța și Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.

Inițiatorii s-au răzgândit și vor retrage acest proiect de pe ordinea de zi. Informația a fost confirmată pentru ZIUA de Constanța, de unul dintre inițiatori, vicepreședintele CJC, Petre Enciu.

Am decis astăzi, pentru moment, să retrag inițiativa privind revocarea dreptului de administrare acordat Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD), deși am criticat în mai multe rânduri activitatea ADD, modul în care departamentele CJ au gestionat fluxul documentelor a fost unul defectuos, fiind de natură să afecteze procesul decizional.
Aș vrea să se rețină și următorul aspect foarte important: direcția din cadrul CJ la care a fost făcută „recepția“ documentelor se află în subordinea lui Stelian Gima de la PNL. Totodată, este irelevant dacă președintele CJ, Mihai Lupu a avut sau nu cunoștință despre aceste aspecte, deși așa ar fi fost normal. În orice caz, este regretabil modul în care președintele CJ a gestionat întreaga problematică legată de activitatea ADD, de la înființare și până acum.
Personal, voi solicita mai multe informații pentru a propune o decizie în privința activității ADD - de menținere sau de revocare a mandatului. Scopul acestor demersuri este unul singur: să mă asigur că proiectele de care ar fi trebuit să se ocupe această agenție nu vor fi blocate", a explicat Enciu.

Vă reamintim, este vorba despre mandatele acordate Asociatiei de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța prin Hotărârile nr.97/30.03.2022, nr. 315/22.11.2022, nr. 316/22.11.2022 și nr.317/22.11.2022.

În proiectul de hotărâre se precizează faptul că „de la data adoptării actelor administrative indicate și până în prezent, Asociatia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța nu a făcut dovada desfășurării de activități în vederea ducerii Ia îndeplinire a mandatelor ce i-au fost acordate, vezi secțiunea „citește și".
Prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.97/30.03.2022 s-a acordat un mandat special Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în vederea elaborării strategiei privind identiticarea de amplasamente fezabile și a evaluării costurilor de derulare a unei investiții finantață din fonduri europene în legatură cu proiectul „Puncte de debarcare (porturi pescărești) la Marea Neagră și la Dunăre".
 
Alte trei mandate au fost acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța prin: Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 315/22.11.2022 - în vederea efectuării tuturor demersurilor pentru punerea la dispoziția Consiliului Județean Constanța a documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare depuse de UAT Județul Constanța prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 316/22.11.2022 - în vederea efectuării tuturor demersurilor necesare elaborării documentațiilor tehnico-economice (faza studiu de fezabilitate) pentru amplasamentele incluse în cadrul proiectului „Puncte de debarcare la Marea Neagră și Ia Dunăre";

 
Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 317/22.11.2022 -în vederea elaborării costurilor și a oportunității modernizării și extinderii obiectivului „Obor General Scărișoreanu".
 

Surse din cadrul PNL Constanța ne-au precizat că oricum aleșii județeni liberali urmau să voteze  împotriva acestui proiect.

Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a trimis că acest proiect, chiar dacă ar fi aprobat nu poate produce efecte.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

UPDATE. ADDJC a prezentat stadiul activităților derulate
Consilierii liberali vor spune „Pas" ! Urmează o ședință tensionată la Consiliul Județean Constanța

Ruptură între conducerea CJC și Ana-Maria Vătămanu Se cere revocarea mandatelor pentru proiectele derulate de Asociația de Dezvoltare a județului Constanța (DOCUMENT)

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință pe 31 august! Un nou consilier județean va depune jurământul

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Consilierii județeni PNL au trântit la vot organigrama propusă de președintele Lupu. Ce alte proiecte au fost adoptate? (DOCUMENT)

29 Nov 2023 1240

Consiliul Județean Constanța convocat în ședință ordinară! Mai multe proiecte, pe ordinea de zi

29 Nov 2023 609

Consiliul Județean Constanța, la mâna instanței de judecată Asocierea de firme care a vrut să construiască Spitalul Mama și Copilul a atacat în instanță decizia CNSC! Contractul de execuție ar putea fi reziliat!

27 Nov 2023 2379

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

23 Nov 2023 704

Declarații de avere Constanța Mona-Liza Vasilache, șef Serviciu Dezvoltare și Coordonare din Consiliul Județean, averea și interesele (DOCUMENTE)

23 Nov 2023 590

Consiliul Județean Constanța a emis autorizația de construire pentru imobilul de 4 etaje al celor de la Black Sea Franchises SRL

22 Nov 2023 705

Declarații de avere. Venituri declarate eronat Monica - Cristina Caterinici, director în cadrul Consiliului Județean Constanța, interesele mai mari decât averea (DOCUMENTE)

20 Nov 2023 1058

#Dobrogea145 Stelian Gima, vicepreședinte Consiliul Județean Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

20 Nov 2023 1098

Oficial! Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, achitat în dosarul DNA Constanța (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1032

Reabilitarea Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia în impas. O nouă licitație anulată! (DOCUMENT)

20 Nov 2023 665

Taxele pe linie de evidență a persoanelor de stare civilă pentru anul 2024, lansate în consultare publică (DOCUMENT)

20 Nov 2023 473

#Dobrogea145 Petre Enciu, vicepreședinte Consiliul Județean Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

19 Nov 2023 927

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Violetei Pușcașu, șef serviciu în cadrul CJ Constanța (DOCUMENT

17 Nov 2023 810

Declarații de avere Constanța Dănuț Răgălie, șef de serviciu la Consiliul Județean, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Nov 2023 951

„Rezultatele răsunătoare!“ Oficial! O cunoscută asociație sportivă din Constanța va fi radiată. Câți bani a primit de la CJC (DOCUMENTE+MINUTĂ)

17 Nov 2023 1186