Administratie locala

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)


Încet, încet, gradul viaţa îşi reia cursu în comuna Cumpăna. În acest moment, echipele de muncitori și constructori execută lucrări de modernizare și asfaltare a drumurilor. De asemenea, continuă lucrările de construire a creșei de 100 de locuri şi a grădiniței cu program prelungit, de extindere și reabilitare a Grădiniței Sf. Maria. Nu în ultimul rând, se exinde rețeaua de canalizare. Echipele de muncitori respectă toate măsurile de protecție și restricțiile impuse prin Ordonanțele Militare și Starea de urgență


„După data de 15 mai, conform ordonanțelor militare, administrația publică locală Cumpăna va pune la dispoziția persoanelor de peste 65 de ani, fără aparţinători şi fără resurse financiare, câte două măşti pe zi și câte două perechi de mănuși. În funcţie de sponsorizările atrase, putem aplica această măsură de acordara gratuită a echipamentului de protecţie şi persoanelor vârstnice, care au o pensie de 700 de lei. De 1 mai, când mergeam la acele acele serbări câmpenești pe malul stânga Canalul Dunăre-Marea Neagră, vom sta acasă. Vă rog să fiţi prevăzători şi atenți cu cei din jurul dumneavoastră“, a transmis primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.


În ceea ce priveşte şcoala onilie, primarul Mariana Gâju a transmis că acei copii care nu au posibilitatea de a participa la orele online, vor primi tablete. „Dragi părinți, școala va începe în septembrie, de aceea până atunci orele se fac online. Din cei 1.364 de elevi de la Liceul «Nicolae Dumitrecu», doar 94 nu dispun de mijloacele necesare pentru a participa la şcoala online. Însă această problemă a suplimentării tabletelor pentru copii este rezolvată. Profesorii au primit deja, din partea primăriei comunei Cumpăna, 60 tablete, care vor fi transmise mai departe copiilor. Mai mult, prin parteneriatul Primăriei Cumpăna cu ONG-ul TICA din Tucia, 25 de copii de etnie romă vor primi şi ei tablete. Mai mult, un cadru didactic va dona, prin sponsorizări, 23 de tablete copiilor care nu le au. Administraţia publică locală va pregăti şcolile pentru desfăşurarea examenelor naţionale. Sălile de clasă vor fi igienizate şi sigure. Dragi locuitori ai comunei Cumpăna, staţi acasă şi aveţi încredere, bunăvoinţă şi credinţă că această perioada grea pentru întreaga omenire va fi depăşită doar cu ajutorul nostru“, a mai spus edilul comunei Cumpăna.


Citeşte şi:

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

Ajutor de Paşte Pachete cu alimente de bază, oferite unui număr de 280 de bătrâni fără venituri, de Primăria Cumpăna


:
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Eroilor, comemorată la Cumpăna

27 May 2020 504

Primăria Cumpăna, precizări importante despre lucrările la sistemul rutier de pe strada Nucilor

25 May 2020 1363

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)

15 May 2020 1127

Acțiune de plantare de Ziua Europei, la Cumpăna Mariana Gâju – „Grija noastră este să aducem stabilitate şi un mediu curat pentru copii“ (galerie foto+video)

12 May 2020 1857

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

16 Apr 2020 1436

Ajutor de Paşte Pachete cu alimente de bază, oferite unui număr de 280 de bătrâni fără venituri, de Primăria Cumpăna

15 Apr 2020 895

Pachete cu alimente de la Primăria Cumpăna pentru persoanele de peste 65 de ani, fără susţinători

15 Apr 2020 908

Trei locuri noi de joacă în comuna Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vă așteptăm, după încetarea stării de urgență, să vă bucurați, de spațiile de recreere“

14 Apr 2020 1196

Măștile și mănușile de protecție, obligatorii în comuna Cumpăna (video)

08 Apr 2020 1716

Primăria Cumpăna anunță traseu unic pentru Trans Tur și TranSEvren, care efectuează transport public de persoane între Constanța și Cumpăna

03 Apr 2020 2098

Alimente de bază și produse de igienă din partea Primăriei Cumpăna, pentru persoanele de peste 65 de ani, fără susținători (galerie foto)

02 Apr 2020 2033

Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători al Trans Tur SRL pe ruta Cumpăna - Constanța și retur (video)

30 Mar 2020 2832

Mesaje de interes public Primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju – „Să ne unim eforurile şi să dăm dovadă de unitate“ (video)

25 Mar 2020 1346

Lucrări de dezinfecție exterioară a spațiilor comerciale, magazinelor, farmaciilor și stațiilor de călători în Cumpăna (video)

19 Mar 2020 1218

Primăria Cumpăna a aplicat măsurile transmise de MAI Primarul Mariana Gâju – „Vă rog să le respectaţi, pentru a preveni răspândirea virsului pe teritoriul comunei“ (video)

18 Mar 2020 945