Administratie locala

Un nou succes al comunei Cumpăna „Produs tradiţional dobrogean“ a devinit marcă înregistrată (galerie foto)

Pe data 20 februarie, la Parlamentul României, în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice a avut loc lansarea inițiativei de înregistrare a mărcii „Produs Tradițional Dobrogean”.
 
Evenimentul a fost susținut de administrația publică locală a comunei Cumpăna. Din delegația comunei Cumpăna condusă de primarul ec. Mariana Gâju au făcut parte reprezentanți ai primăriei Cumpăna, reprezentanții conducerii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, precum și reprezentante ale „Asociației Gospodinelor din comuna Cumpăna” si ai „Asociația Fermierilor din sectorul zootehnic din comuna Cumpăna”.
 
Gospodinele reprezentante ale tuturor etniilor conlocuitoare, administratori ai unor microfabrici de panificație și de procesare a cărnii din comuna Cumpăna, precum și producători ai vinului din județul Constanța au prezentat „Produsele Tradiționale Dobrogene”, care s-au bucurat de un real succes și au primit asigurări de la parlamentari că vor înregistra marca „Produs Tradițional din Dobrogea” la O.S.I.M. (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) în maxim șase luni.

 
Lansarea mărcii „Produs Tradițional Dobrogean” are ca scop promovarea produselor tradiționale cu specific dobrogean la nivel național și european, cât și coordonarea acestei inițiative cu activitățile desfășurate de către Comisia de specialitate a Parlamentului României, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și autoritățile locale.
 
Evenimentul a fost susținut și de parlamentari constănțeni: senatorul Cristina Dumitrache, senatorul George Vișan, deputatul Antal István-János și secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru relații Interetnice din Guvernul României Amet Aledin.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 656

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 541

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 810

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 990

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 643

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 867

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 886

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 462

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 649

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

17 May 2019 537

Primăria Cumpăna se implică în eliminarea hepatitelor virale Primarul Mariana Gâju - „Suntem aproape de cetățeni și le cunoaștem problemele“ (galerie foto)

11 May 2019 635

Mai mulţi miniştri, senatori şi deputaţi, prezenţi la eveniment Un complex sportiv modern, „Centenar 2018“, inaugurat, ieri, la Cumpăna (galerie foto)

10 May 2019 1030

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

10 May 2019 917

Imagini de la eveniment Complexul Sportiv “Centenar 2018”, inaugurat astăzi la Cumpăna (galerie foto)

09 May 2019 1208

Prefectul județului Constanța a dispus formarea unei comisii tehnice de evaluare a falezei din Cumpăna

03 May 2019 478