Un pic de bâlbâială Consiliul Local Constanţa a votat a doua oară pentru preluarea aceluiaşi pachet de acţiuni de la CNAPMC

Aleşii locali constănţeni au aprobat, în şedinţa de îndată de ieri, o hotărâre privind solicitarea de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, reprezentând minimum 13% din capitalul social, către Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa. Asta după ce, tot în luna aprilie, consilierii locali au aprobat un proiect prin care şi-au dat acordul pentru preluarea aceluiaşi pachet de acţiuni de la CNAPMC. Cum explica primarul Radu Mazăre ceea ce am putea numi o bâlbâială a forului decizional local? „Pentru a putea fi realizat actul normativ de transfer a celor 13 procente suplimentare din cadrul Administraţiei Portului Constanţa la Primăria Constanţa a fost nevoie să votăm de îndată o hotărâre de consiliu prin care să solicităm (n.r. pachetul de acţiuni). Noi votaserăm acum o săptămână că ne dăm acceptul, însă cei de la minister (n.r. Ministerul Transporturilor) ne-au informat că hotărârea trebuie completată în acest fel“, a afirmat edilul- şef.

Singurul vot împotrivă la acest proiect a fost cel al liberalei Ana Marcu. De altfel, aceasta a votat „împotrivă“ şi atunci când CLM a votat hotărârea prin care îşi dă acordul pentru preluarea acţiunilor.
Consilierii locali PDL Iustin Fabian Roman, Sorina Tuşa şi Stelian Gima nu au participat la şedinţa de ieri a CLM, motivând prin faptul că nu sunt de acord să ia parte „la ceea ce consideră a fi o injusteţe, o manipulare a constănţenilor, un act de trădare faţă de oraş şi de locuitorii săi“.
Totodată, cei trei democrat-liberali au explicat, într-un comunicat de presă, că „decizia de a nu participa la şedinţa de Consiliu Local de astăzi (n.r. ieri) are la bază şi refuzul administraţiei publice locale de a organiza, înainte ca aleşii locali să voteze, o dezbatere publică în care constănţenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu preluarea pachetului suplimentar de acţiuni şi cu trecerea administrării Portului la Primărie“.

De asemenea, în acelaşi comunicat de presă, reprezentanţii PDL Constanţa îi atrag atenţia primarului Radu Mazăre, „care a declarat că trimisul CLM în AGA CN Administraţia Porturilor Maritime va analiza tarifele mici plătite de companiile din Port, să nu uite anumite societăţi comerciale“. „Considerăm că locuitorii Constanţei merită să afle cât plăteşte societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma controlată de Valentin Gheorghe Ionescu, prietenul lui Radu Mazăre, pentru concesionarea Portului Turistic Tomis, şi dacă de la data semnării contractului, până acum, a fost majorată, recalculată sau reanalizată chiria pe care o plăteşte Portului“, se mai precizează în comunicat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea cumpără servicii de consultanță implementare cerere de finanțare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 320

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 743

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 824

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 466

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 481

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 800

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 411

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 660

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 439

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 340

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 974

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 738

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 346

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 471

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 419