Administratie

Solii lui Făgădău Viceprimarul, consilierul personal şi o echipă de aleşi locali constănţeni pleacă într-o misiune de cooperare în Turcia

O delegaţie formată din oficiali ai municipalităţii şi aleşi locali pleacă astăzi într-o „misiune“ de cooperare în Turcia. Bugetul local le suportă costurile de călătorie şi diurnele legate de deplasare, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptate în luna aprilie. În invitaţia transmisă de primarul turc se arată că toate cheltuielile vizitei legate de cazare şi masă vor fi suportate de oaspeţi.
 
Municipiul Constanţa este înfrăţit cu 28 de oraşe din toată lumea. În luna octombrie 2014, municipiul Constanţa se înfrăţea cu oraşul Eskişehir-Tepebasi din Turcia. La trei ani de la acest moment, la invitaţia primarului din Eskişehir-Tepebasi, o delegaţie formată din nouă oficiali ai Primăriei şi aleşi locali constănţeni se deplasează în Turcia, în perioada 9 - 12 mai 2018.

Iată, nominal, şi componenţa delegaţiei care va pleca în Turcia, aprobată prin HCL 177/2018: Costin loan Răsăuţeanu - viceprimar, Marian Pârjol - consilier personal cabinet primar, Cornelia Maria Petcu - inspector Compartimentul relaţii externe şi investitori, Dede Perodin - consilier local PSD, Teodor Patrichi - consilier local PSD, Marioara Cojoc - consilier local PSD, Adriana-Teodora Câmpeanu - consilier local PNL, George-Andrei Popescu, consilier local independent şi Papuc Cătălin - consilier local PMP.
 
Iată şi mandatul cu care delegaţia constănţeană pleacă în oraşul din Turcia! Conform art. 5 al înţelegerii de cooperare şi parteneriat din acordul de înfrăţire între municipiul Constanţa şi Eskişehir-Tepebasi din Turcia, părţile vor evalua posibilităţile de promovare a unor proiecte de dezvoltare economică şi socială care să fie benefice comunităţilor pe care le reprezintă. De aceea, este necesar să se efectueze această deplasare în scopul identificării la faţa locului a oportunităţilor existente.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație turcă în vizită la Primăria municipiului Constanța. Ce subiecte au fost dezbătute (galerie foto)

24 Apr 2019 534

Delegație a Forțelor Navale Române și a Marinei Regale Britanice, în vizită la Primăria municipiului Constanța (galerie foto)

22 Apr 2019 438

Comandantul vânătorului de mine francez „Capricorne" în vizită la Primăria Constanţa

01 Apr 2019 404

Legea a fost promulgată Delegaţiile străine prezente în România pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, însoţite de Poliţia Rutieră (document)

07 Jan 2019 433

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 445

Proiectul programului satelitar de telecomunicații destinat Sistemului Național de Securitate, în discuție la MApN

22 Nov 2018 438

Deputatul Mircea Dobre, ales trezorier al Pro România. Mircea Banias coordonează departamentul de transporturi

08 Nov 2018 801

Premierul Viorica Dăncilă la întrevedere cu o delegație de parlamentari și europarlamentari germani

01 Nov 2018 343

„Fără penali în funcţii publice“ este singurul pact pe care USR îl recunoaşte şi îl susţine

27 Oct 2018 744

Oameni de afaceri turci, la Constanţa Protocol de colaborare semnat între CCINA Constanţa şi CCI Iskenderun din Turcia (galerie foto)

12 Oct 2018 1278

Călin Popescu-Tăriceanu, întrunire cu delegaţia franceză a Grupului parlamentar de prietenie cu România

26 Sep 2018 333

Viorica Dăncilă, discuţii cu președintele BERD despre dezvoltarea și modernizarea spitalelor din România și proiecte de infrastructură

17 Sep 2018 388

Delegaţia Comisiei de la Veneţia vs membrii Comisiei Iordache. Deputatul Stelian Ion a atras atenţia experţilor asupra încălcărilor Constituţiei

15 Sep 2018 752

Delegația medicală a Ministerului Apărării din China viziteză România

06 Sep 2018 475

Delegaţie din Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, la Reuniunea Satelor, în Săpânţa (galerie foto)

21 Aug 2018 698