Cernavoda vrea un nou primar - Mariana Mircea

1211900495.jpg

In preferintele electoratului, in proportie de peste 50%, este actualul candidat social-democrat, Mariana Mircea

Situatia electorala in Cernavoda este pe zi ce trece mai tensionata. Ultimele sondaje efectuate arata faptul ca cernavodenii doresc cu ardoare schimbarea actualei administratii, care troneaza in oras de opt ani. Amenintarile primarului in functie, care face presiuni asupra tuturor celor pe care ii are in subordine, din aria de activitate a primariei, contribuie la agravarea situatiei si determina populatia sa-si doreasca mult o inlocuire a conducerii urbei. In prezent, candidata inscrisa in cursa electorala din partea PSD, Mariana Mircea, se afla pe primul loc in preferintele electoratului, cu peste 50% din optiuni. Conform aprecierilor, sansele ca primarul Cernavodei sa fie ales din primul tur sunt foarte mari: "Avem toate sansele. Ar fi bine daca s-ar intampla acest lucru, pentru ca am economisi timp, energie si putem demara mai repede proiectele pe care le avem pentru oras". In eventualitatea in care va exista un al doilea tur, sunt doar doua variante: Mariana Mircea si Gheorghe Hansa sau Mariana Mircea si Ionel Soare. In ambele situatii, potrivit aprecierilor exprimate de localnici, Mariana Mircea va iesi primar pentru ca intruneste calitatile dorite de electorat. Actualul primar a incercat, la startul campaniei electorale, timp de doua saptamani, sa intreprinda diferite actiuni, prin care sa denigreze candidatul PSD. Contrar asteptarilor acestuia, si-a facut singur un deserviciu. Ca actual conducator al orasului se impunea o atitudine de respect fata de ceilalti candidati si o "lupta" cu arme expuse la vedere. Cei mai multi dintre cetateni au fost revoltati in momentul in care au remarcat un asemenea comportament la cel pe care il considerau un domn respectabil. In ultima saptamana, simtindu-si scaunul in pericol, a schimbat tactica. "Incearca sa faca un joc al imaginatiei, sa induca o situatie ipotetica, negativa, cu mine primar. Acesta incearca sa-i impresioneze pe alegatori, spunandu-le ca sunt un om rau". Spre surprinderea declarata a Marianei Mircea, au fost persoane care, cunoscand metodele aplicate de actualul edil, au venit la sediul PSD, cerand lamuriri referitoare la acest aspect. "Eu ma gandesc cum sa-i ajut mai mult, in niciun caz sa-i las si fara acest minim ajutor", a explicat Mariana Mircea.

Listele lui Hansa si atacurile lui Soare

Este binecunoscut faptul ca edilul cernavodean tine asa-numitele "liste negre", cine s-a uitat urat, cine nu a miscat cum trebuie, cine intentioneaza sa voteze altfel. "E anormal ca, in 2008, cineva sa planifice oamenilor raul. Amenintarile trebuie sa inceteze", s-a revoltat Mariana Mircea. Candidata PSD dezvaluie faptul ca nici contracandidatul PD-L, Ionel Soare, nu se lasa mai prejos, adoptand atitudini asemanatoare actualului primar. "O doamna de pe lista de consilieri PSD, intorcandu-se intr-o seara de la spital, a nimerit intamplator intr-o intalnire a PD-L-ului. Cunoscand-o, au inceput sa o agreseze, sa-i loveasca masina. Este prea mare infocarea electorala", a remarcat Mariana Mircea. Mai mult, in incercarea contracandidatilor de a castiga cat mai multe din voturile electoratului, acestia incearca prin toate metodele posibile sa impiedice desfasurarea in bune conditii a diferitelor actiuni intreprinse de PSD. "De multe ori s-a intamplat sa vina convoaie de masini ale altor partide si sa ne perturbe discutiile pe care le aveam in cartiere. Nu este fair-play, pentru ca noi nu procedam asa". Din fericire, reactia publicului este una inedita: acestia incep sa scandeze PSD si Mariana Mircea.

Primarita preferata a copiilor

In privinta celor mai mici dintre locuitorii cernavodeni, actualul aspirant PSD considera ca acestia sunt primii care simt si inteleg care dintre candidati este sincer, adevarat. "Toti ma imbratiseaza, imi poarta afisele". Zilele trecute, PSD a organizat o excursie la Constanta pentru 200 de copii care nu aveau posibilitatea unei asemenea deplasari. Acestia s-au bucurat de un spectacol la teatrul de papusi si de o vizita la acvariu si delfinariu. "Ma gandeam ca lumea o sa creada ca am planificat o manifestatie, copiii mergeau in grup si strigau numele meu. In fata adultilor nu am probleme cu emotiile, dar in fata copiilor, acestea ma coplesesc. Responsabilitatea este mare, nici nu am ajuns primar si deja ma gandesc serios cum sa ii ajut pentru a creste frumos. Avem in plan, printre altele, construirea si amenajarea a cinci centre ale copiilor in cartiere. Aici vor putea sa-si faca temele supravegheati, sa se joace, sa mearga organizat in excursii", a declarat viitoarea primarita.

Scris de: {autor}Claudia CANDET {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 897

CNMB Asociația Europeană a Profesorilor a emis o moțiune de solidaritate cu profesorii și elevii din Ucraina, expuși agresiunii militare

29 Mar 2022 1422

#DobrogeaDigitală „Regele și regina Mării Negre“, de Marian Moșneagu. Cariera distrugătoarelor tip R în Marina Română

29 Sep 2021 2870

„Automutilare“ sau „act decizional neinspirat“? De ce i-a dat dreptate Curtea de Apel Constanța tinerei aflate la un pas să piardă cariera în Poliție. Motivarea judecătorilor

23 Apr 2020 1651

Un fost candidat pentru funcţia de procuror general al Constanţei, în atenţia CSM

30 Sep 2019 2458

Centrul de Scafandri își cinstește eroii pierduți în tragicul accident produs la Tuzla

03 Jul 2019 2037

Un aspirant liberal la statutul de candidat la Primăria Constanţa Ce principii trebuie să respecte PUZ-ul peninsulei?

15 Jan 2019 3713

Schimbare de nume sau de destin? Ultima dorinţă (galerie foto)

26 Oct 2018 3850

Gala absolvenţilor Tresa de aspirant (galerie foto)

03 Aug 2018 3677

Cătălin Anghel - „Ştim ce ne aşteaptă şi suntem pregătiţi“ Aspirantă la locul trei, FC Viitorul joacă astăzi cu Poli Iaşi în play-off

06 Apr 2018 2370

Regele marinarilor Demnităţi militare şi privilegii regale (galerie foto)

15 Dec 2017 7099

Colegiul Tehnic „Pontica“, aspirant la titlul de şcoală-ambasador a Parlamentului European

16 May 2017 2608

Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Prima sesizare la BEJ Constanţa

11 Dec 2016 3312

Averi de aspirant în Parlamentul României Ce avuţii au candidaţii PER Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3221

Averi de aspirant în Parlamentul României Cât de bogaţi sunt candidaţii UDMR Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3363