Nu se mai pot ridica constructii in Mamaia

Pregatirile de sezon, aproape de final

DCC nu va aplica amenzi deoarece agentii economici s-au conformat

Directia Corp Control din cadrul Primariei Constanta se preocupa, la ora actuala, in special de actiunile de pregatire a statiunii Mamaia si a Satului de Vacanta pentru sezonul estival. Astfel, in cele doua locatii, actiunile de curatenie si renovare a tuturor cladirilor trebuie finalizate pana pe data de 1 iunie. Reprezentantii institutiei de control spun ca pregatirile vor fi finalizate la termen deoarece lucrarile se afla intr-un stadiu extrem de avansat. In statiunea Mamaia, pregatirile specifice de sezon au fost demarate de aproximativ trei saptamani. Actiunea consta in inlocuirea si varuirea bordurilor, toaletarea si, de asemenea, varuirea arborilor, tunderea ierbii si strangerea gunoaielor generate de toate aceste activitati. Totodata, nisipul care a fost adus de vant pe promenada este, de asemenea, adunat si redat plajei. Toate aceste actiuni sunt supravegheate de inspectori ai Directiei Corpului de Control din cadrul Primariei Constanta. Acestia urmaresc, de asemenea, si stadiul zugravirii fatadelor tuturor hotelurilor din statiune. Dayan Fetislam, director adjunct al Corpului de Control a declarat ca, pana la aceasta ora, s-au finalizat lucrarile in proportie de 90%. Acesta a adaugat ca, spre deosebire de anii trecuti, in acest an, in statiunea Mamaia s-au plantat foarte multe flori. De asemenea, in prezent se verifica starea spatiilor verzi. Majoritatea dintre acestea s-au mentinut, insa exista si cazuri in care este necesara decaparea anumitor portiuni unde se va inlocui pamantul si se vor replanta gazon si flori. Si in Satul de Vacanta, lucrarile se afla in plina desfasurare. Aurora Parvu, director adjunct al Directiei Corp Control, a precizat ca toti agentii economici au fost somati ca, pana pe 1 iunie, sa finalizeze lucrarile de curatenie si renovare. De asemenea, cei care isi desfasoara activitatea in aceasta zona au fost avertizati cu privire la faptul ca, incepand cu 15 mai, nu mai au voie, conform legii, sa mai ridice constructii. Acestia s-au conformat si, la ora actuala, se ocupa de mici retusuri. Aurora Parvu a mai adaugat ca, in cazul in care curatenia nu este finalizata la termen, exista sanctiuni contraventionale cuprinse intre 5 si 10 milioane de lei, pentru persoane fizice, si cu valori cuprinse intre 10 si 25 de milioane, pentru agentii economici. Aceasta este de parere ca nu va fi necesara aplicarea de amenzi intrucat cei care detin hoteluri sau unitati de alimentatie au inteles ca este important ca acestea sa fie cat mai bine amenajate si intretinute pentru a atrage clienti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Transilvania Estival 2002 SA. Aprobarea repartizării dividendelor, printre punctele de pe ordinea de zi a AGOA

20 Apr 2024 385

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1565

Cumpărări directe Constanța Geco M.E.C. 2003 SRL evaluează mai multe terenuri, dar și alte bunuri pentru Primăria Eforie. Contract de aproape 40.000 de euro (DOCUMENT)

10 Apr 2024 477

Firme Constanța Conducerea THR Marea Neagră - S.A, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

01 Apr 2024 622

Firme Constanța Nicolae Bucovală își deschide o firmă nouă!

20 Mar 2024 672

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1133

Firme Constanța Adunarea Generală a Hoteluri Restaurante Sud SA a decis numirea Gabrielei Alexe ca administrator unic

16 Mar 2024 589

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 716

Firme Constanța Noi puncte de lucru deschise de Hoteluri Restaurante Sud SA, pe litoral

01 Mar 2024 633

#DunăreaTuristică Sulina în anii 1930 - „Se găsesc în Sulina hoteluri, câteva restaurante, băcănii, cofetării, ceainării“

14 Feb 2024 5285

Metoda Loverboy, face victime! Tinere recrutare și obligate să se prostitueze în hoteluri din Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 1111

Firme Constanța Schimbări semnificative anunțate de administratorul Hoteluri Restaurante Sud SA

05 Feb 2024 839

Acționarii THR Marea Neagră, convocați în adunare generală și extraordinară

23 Jan 2024 768

Firme Constanța Steaua de Mare H&R SRL a fost preluată de Complex Hotelier Steaua de Mare SRL

12 Jan 2024 1309

OMD Mamaia Constanța Noaptea dintre ani pe litoralul românesc – alternativa Revelionului la munte. Anumite hoteluri din stațiunea Mamaia, ocupate în proporție de 90% (FOTO)

18 Dec 2023 759