Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

LIVE VIDEO. Ministrul Educației, Monica Anisie „Reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România“

Ministrul Educației, Monica Anisie susține în aceste momente o conferință de presă.

Amintim că, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat la Realitatea Plus că anul școlar nu va fi înghețat.
 
Monica Anisie a mai spus că simulările examenelor sunt anulate și că ele au fost înlocuite cu testele de antrenament pentru clasele a VIII-a și a XI-a.

Aceasta a menționat că, elevul trebuie să se pregătească pentru evaluările naționale și pentru bacaluareat. Examenul de rezidențiat s-ar putea susține în luna noiembrie. Salariile profesorilor se plătesc în continuare, nu se pune problema șomajului tehnic.

Suntem nevoiţi să stăm cât mai mult timp acasă. S-a decis suspendarea cursurilor pentru o perioadă, iniţial, de două săptămâni.

Apoi, preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă şi cursurile au rămas suspendate Ministerul Educaţiei a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice şi cu Inspectoratele Şcolare.

Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene şi m-am aflat în contact cu ceilalti miniştri din Europa. Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România și în funcție de deciziile Comitetului National pentru Situații de Urgență.

Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamant dupa încetarea stării de urgență  și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca toată lumea să fie în siguranță în funcție de data la care se reiau cursurile, Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi organizate în luna iulie. Nu va fi curprinsă materia din semestrul II.

Am anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele II, IV și VI, dar și olimpiadele și concursurile școlare.
 

 Sursa foto-video: Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incertitudini în procesul de învățământ. Un senator de Constanța îi cere ministrului Educației strategia privind formele de învățământ online

26 May 2020 658

Nota minimă de promovare a Definitivatului este 8

26 May 2020 1028

Camera Deputaților. Monica Anisie „Şcoala românească e sub nivelul provocărilor generaţiilor actuale de elevi“ (video)

25 May 2020 301

Noul calendar al Bacalaureatului 2020

25 May 2020 1150

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

25 May 2020 957

Absolvenții 2020 au scăpat de probele orale la Bac. Părinții continuă să ceară anularea examenelor naționale

19 May 2020 2868

Metodologia Evaluării Naționale a fost modificată. Contestații depuse online, în două zile

18 May 2020 1882

În premieră pentru învățământul constănțean 235 de directori și inspectori școlari s-au aflat în direct, on line, cu ministrul Monica Anisie

14 May 2020 2713

Primarii de orașe au discutat cu ministrul Educației pe tema măsurilor de protecție pe perioada organizării examenelor naționale

13 May 2020 341

Ministerul Educației și Cercetării a finalizat componenţa comitetelor de selecţie pentru comisiile de specialitate CNATDCU

11 May 2020 986

Ministrul Educației, Monica Anisie, despre proiectul achiziționării de tablete – vor avea și conexiunea la Internet asigurată!

07 May 2020 1159

Ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. Când are loc și cine va participa

06 May 2020 638

Inspectorul general Sorin Mihai, despre situația din județul Constanța „Stăm mult mai bine decât alte județe în ceea ce privește accesul la cursurile online”

06 May 2020 2501

Ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. Când are loc și cine va participa

04 May 2020 854

Ministrul Educaţiei, despre calendarul pentru înscrierea la grădiniţă şi la clasa pregătitoare

03 May 2020 826