Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Mesaje de interes public Florin Mitroi, primar Valu lui Traian – “Este absolut necesar ca fiecare să dea dovadă de responsabilitate. Izolați-vă pe cât posibil. Nu chemați la dvs persoane din alte localități”

Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
Și în comuna Valu lui Traian, în această perioadă se dezinfectează în mod repetat arterele rutiere principale și cabinele de călători.
Primăria localității a suspendat programul cu publicul, însă pentru orice solicitari, administrația locală a pus la dispozitie adresa de e-mail primar@valu-lui-traian.ro și o căsuță poștală instalată în fața sediului primăriei. Cetățenii sunt rugați ca pe orice solicitare să menționeze și un număr de telefon de contact. Și impozitele se pot achita online iar pentru urgențe (eliberare certificate deces, căsătorie, etc), locuitorii se pot prezenta la sediu.
Primarul localității, Florin Mitroi le-a transmis locuitorilor să evite să iasă din locuințe și să primească musafiri.
“Până la acest moment nu există cazuri confirmate în comună, însă pentru a menține această situație este absolut necesar ca fiecare dintre noi să dea dovadă de responsabilitate. Izolați-vă pe cât posibil și nu chemați la dvs persoane din alte localități. Izolarea nu este motiv de petrecut cu prietenii, nici o glumă. Este singura soluție. Nu vă părăsiți  locuințele decât atunci când este absolut necesar. Prevenția este foarte importantă, cu atât mai mult cu cât virusul s-a răspândit în localitați din tot județul”. Comandamentul de urgență a fost constituit la nivelul comunei și stă la dispoziție locuitorilor, care pot apela numărul de telefon: 0733002122, pentru probleme legate de COVID-19 iar pentru orice problemă administrativă urgentă la telefon: 0241.231.006 sau e-mai primar@valu-lui-traian.ro. Totodată, la nivelul localității, Politia Locală împreună cu angajații compartimentului de asistență socială efectuează un recensământ al persoanelor de peste 65 de ani. Practic, se merge la fiecare adresă, pentru a se centraliza fiecare caz în parte iar cine are nevoie de ajutor este sprijinit de administrația locală.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Arestări preventive în dosarul gardianului de la Penitenciarul Poarta Albă acuzat de luare de mită

30 May 2020 6063

Gardian de la Penitenciarul Poarta Albă, reținut. Ar fi primit țigări, papuci, bani și un trening. Care sunt acuzațiile procurorilor

29 May 2020 1713

Cod galben, astăzi, în județul Constanța! Grindină, descărcări electrice, dar și vânt și averse

28 May 2020 736

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral reactualizează studiul de fezabilitate pentru Bazinul Valea Seacă (document)

28 May 2020 253

Declarație de avere – Elena Sima, consilier superior la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

27 May 2020 1556

ANM Cod galben la Constanța. Ploi, descărcări electrice și grindină. Iată localitățile vizate

26 May 2020 1395

Accident rutier la Valu lui Traian! O persoană, în stare de șoc

26 May 2020 1000

Accident rutier cu victimă la intrare în Valu lui Traian. Echipajele de intervenție, la fața locului (galerie foto)

21 May 2020 2928

Tânăr din Valu lui Traian, reținut pentru furt. Ce ar fi sustras din anexa de la parterul unui imobil

20 May 2020 1027

Constănțenii pot călători fără declarație pe proprie răspundere în interiorul Zonei metropolitane Constanța

15 May 2020 20230

Magazin Penny Market, în comuna Valu lui Traian. Iată ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului Constanța

12 May 2020 1197

#ConstantaEsteBine Punct de lucru nou pentru ambulanțierii constănțeni. Primăria Valu lui Traian oferă spațiu, cu titlu gratuit

12 May 2020 2491

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, convocat în ședință ordinară. Vezi ordinea de zi completă

11 May 2020 648

Cine era curierul și cum a încercat să scape de vină Un transport uriaș de țigări de contrabandă, care trebuia să ajungă la Valu lui Traian, interceptat

11 May 2020 2321

#citeșteDobrogea Valu lui Traian – Hasanca, o localitate a tătarilor crimeeni și a mocanilor din Teleorman

06 May 2020 3295