Comedia bună face concurenţă televizorului, la Teatrul de Stat Constanţa

Odată cu scăderea temperaturii în termometre, şi spectatorul constănţean devine... comod, mai ales că în grilele de toamnă ale televiziunilor consacrate reapar emisiuni considerate de succes în rating. Motiv în plus pentru Teatrul de Stat Constanţa să programeze pentru finalul acestei săptămâni trei comedii de mare succes în rândul publicului.
 
Astăzi, de la ora 19, spectatorii se vor întâlni cu „Cea mai frumoasă soţie” de Eugène Labiche, o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei.
 
„Cea mai frumoasă soţie” de Eugène Labiche, în traducerea lui Tudor Țepeneag, este un text montat de către MC Ranin. Artistul a semnat atât regia spectacolului, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală, iar rezultatul este o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei. Actorii Teatrului de Stat Constanţa sunt savuroşi în această comedie bufă: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Medveghi, Laura Crăciun, Georgiana Rusu, Cosmin Mihale.
 
Sâmbătă, 28 septembrie, ora 19, spectatorii vor putea revedea îndrăgitul spectacol „Gaiţele” de Alexandru Chiriţescu - o piesă tristă la care se râde mult.
„Gaiţele” este una dintre cele mai cunoscute piese de teatru din dramaturgia românească, o tragi-comedie montată la Constanţa de Lucian Iancu, care se joacă de fiecare dată cu săli arhipline. Din distribuţie fac parte Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Cazan.
 
Duminică, 29 septembrie, tot de la ora 19:00, o comedie mai aparte – „Testosteron” de Andrzej Saramonowicz - jucată cu mare succes pe multe dintre scenele lumii. Varianta de la Constanţa a regizorului Traian Şoimu a câştigat aprecierile publicului, bucurându-se şi de un mare succes la Gala Naţională a Comediei de la Galaţi: „Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor”, declara Traian Șoimu.
 
În „Testosteron”, şapte bărbaţi cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi.  Distribuţia este alcătuită din Marian Adochiţei, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu.
 
Fie că este vorba despre texte clasice, fie ca este vorba despre texte contemporane, spectacolele acestui sfârşit de săptămână au un numitor comun: comedia de bună calitate!
 
Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa se pot achiziţiona fie online, prin platforma mystage.ro fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la următoarele preţuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) şi 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenţi, pensionari). 

Programul agenţiei de bilete: luni: 09:00 – 17:00;  joi - duminică: 11:00 – 19:00.
 
Sursa foto: Teatrul de Stat Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 590

Teatrul de Stat Constanța caută colaboratori pentru proiectele derulate pe perioada verii. Unde trimiți CV-ul

09 Apr 2024 494

Manageri la raport Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 622

Patru spectacole în luna aprilie la Teatrul de Stat Constanța, printre care și noua producție, „Casa Bernardei Alba”

30 Mar 2024 766

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 621

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

25 Mar 2024 815

„Memoria apei”, o tragicomedie excepțională, pe scena Teatrului de Stat Constanța

23 Mar 2024 769

„Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, noul spectacol pregătit de Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 634

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 486

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 655

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 539

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 483

Achiziții de aproape un milion de lei la Teatrul de Stat Constanța. Iată firmele câștigătoare (DOCUMENT)

05 Mar 2024 524

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1053

Început de primăvară la Teatrul de Stat Constanța, cu „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”

02 Mar 2024 708