Eveniment cultural la Casa de Cultură „I.N.Roman“ din Medgidia Tasin Gemil lansează o nouă lucrare - „Un tătar din România“


 
  • Sâmbătă, 11 mai 2024, Profesorul Universitar Dr. Tasin Gemil de la Universitatea Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, își va lansa o nouă lucrare dedicată relațiilor interetnice dintre tătari, turci și români - - „Un tătar din România“.
  • Evenimentul va avea loc, la ora 11.00 la Casa de Cultură „I.N.Roman“ din Medgidia.

Născut pe 21 septembrie 1943, la Medgidia, judeţul Constanţa, Tasin Gemil este unul dintre cei mai prestigioși slujitori ai muzei Clio din România.  

Profesor, timp de două decenii, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, actualmente îndrumător de doctorat la universitatea clujeană Babeș-Bolyai, cercetător neobosit al istoriei moderne și contemporane, fondator și director al Institutului de Turcologie şi Studii Central-Asiatice, Tasin Gemil, va lansa o nouă lucrare dedicată relațiilor interetnice dintre tătari, turci și români - „Un tătar din România“.

Lansarea va avea  loc, sâmbără, 11 mai, în orașul său natal, al cărui cetățean de onoare este, evenimentul fiind organizat de Primăria municipiului Medgidia, în colaborare cu Asociația Culturală “Mehmet Niyazi”.

La eveniment vor participa E.S. Gudsi Osmanov - ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, E.S. Emre Yurdakul -  consulul general al Turciei la Constanța, dr. Ernes Oberlander – directorul general al Muzeului Național de Istorie a României, prof.univ.dr. Lascu Stoica de la Univresitatea Ovidius, dr. Faxri Kerimli – consilier al Amnasadei Republicii Azerbaidjan, dr. Melek Fetisleam de la Institutul de Turcologie, Universitatea Babeș-Bolyal, Cluj Napoca.

Evenimentul va fi moderat de profesorul de istorie Ekrem Gafar. De la evenimentul de lansare a lucrării nu va lipsi momentul artistic, care va fi asigurat de Melia Iusuf.

Evenimentul organizate de Asociația Cuturală Memen Niyazi și Primăria Medgidia va avea loc la Casa de Cultură „I.N.Roman“ din Medgidia.

Tasin Gemil se poate lăuda cu o carieră de anvergură, atât în domeniul academic, cât și ca scriitor, cercetător sau diplomat, fiind primul ambadador musulman al României.

Citește și:

#citeșteDobrogea Istoricul Tasin Gemil, la ceas aniversar. Biografia unui dobrogean de rang înalt


#citește: Dobrogea Prof.univ.dr.Tasin Gemil, la aniversare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volumul „Un tătar din România“, apreciat de cititori și istorici Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române - „Cartea semnată de Tasin Gemil vibrează de sentimente, emoții și adevăr“

13 May 2024 1141

Profesorul Tasin Gemil, lecție de istorie despre războiul declanșat de ruși împotriva Ucrainei - „Ceea ce a făcut Putin, este lovitura finală pentru Rusia“ - VIDEO

12 May 2024 2268

LIVE TEXT și VIDEO Profesorul Tasin Gemil își lansează volumul "Un tătar din România". Evenimentul, găzduit de Biblioteca I.N.Roman din Medgidia (FOTO)

11 May 2024 1427

Știri Constanța Profesorul Tasin Gemil, experiență neplăcută cu un medic din Constanța- „Pentru asemenea medici pacientul nu este om, ci doar pacient“

10 Oct 2023 3514

LIVE TEXT Profesorul Tasin Gemil, în centrul unui dublu eveniment desfășurat la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Oct 2023 1216

Eveniment de marcă în Medgidia Profesorul Tasin Gemil, omagiat la împlinirea vârstei de 80 de ani și lansarea lucrării sale stiințifice

06 Oct 2023 921

Lansare de carte a Prof. Univ Dr. Tasin Gemil Eveniment de anvergură culturală, istorică dar și cu valențe geopolitice!

09 Oct 2022 1603

Imagini de la eveniment LIVE. Prof. Univ. Dr. Tasin Gemil lansează lucrarea „Tătarii - Relații cu otomani și români” (GALERIE FOTO)

08 Oct 2022 2436

Lansare de carte Prof. Univ. Dr. Tasin Gemil lansează lucrarea „Tătarii - Relații cu otomani și români”

08 Oct 2022 2030

Lansare de carte Prof. Univ. Dr. Tasin Gemil lansează lucrarea „Tătarii - Relații cu otomani și români”

05 Oct 2022 1521

Destinul tragic al tătarilor

18 May 2022 4543

Dreptul istoric asupra Crimeii

18 May 2022 6890

Volumul „Relațiile Româno-Turce în perioada modernă”, lansat în ediție bilingvă română și engleză

21 Feb 2022 3357

Tendinţe noi în istoriografia mondială, privind istoria tătarilor

19 Feb 2022 5138

NATO este garanția vitală a Rusiei

03 Feb 2022 2257