Întâlniri artistice creative cu studenții, la Muzeul de Artă „Redescoperind Muzeul de Artă. Modele exotice în pictura interbelică românească“


 
  • Studenții Facultății de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa organizează o serie de întâlniri artistice creative cu studenții de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, anii I și III și masteranzii de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, anii I și II.
  • Scopul acestor întâniri este ca studenții și masterabzii care vor participa să realizeze interpretări după maeștri ai picturii moderne românești din perioada interbelică. 

„Redescoperind Muzeul de Artă. Modele exotice în pictura interbelică românească“ se numește inițiativa care stă la baza măiestririi artiștilor. Aflați la început de drum, dacă îi putem numi așa, studenții și masteranzii au primit o provocare pentru a le pune creativitatea și talentul în aplicare.

Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa organizează în colaborare cu Muzeul de Artă Constanța,  Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, Muzeul de Artă Brașov și Muzeul de Artă Tulcea o serie de întâlniri artistice creative cu studenții de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, anii I și III și masteranzii de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, anii I și II.

Evenimentul se va desfășura în cadrul a două serii de întâlniri, care vor avea loc la Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul de Artă Brașov și Muzeul de Artă Tulcea în zilele de joi, 25 noiembrie 2021, respectiv 2 decembrie 2021, începând cu ora 10.00.
 
„În cadrul acestor sesiuni de lucru, studenții și masteranzii participanți vor realiza interpretări după maeștri ai picturii moderne românești din perioada interbelică, artiști care, descoperind Dobrogea și Balcicul, au surprins în lucrările lor exotismul lumii orientale.
Atelierele se vor organiza  în săli ale expozițiilor permanente din cadrul instituțiilor culturale constănțene, brașovene și tulcene, dedicate lucrărilor unor artiști precum Iosif Iser, Ștefan Dimitrescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Pătrașcu. Studenții, fie ca se află la Constanța, Brașov sau Tulcea, vor interacționa cu ajutorul platformelor de comunicare online, în timp ce vor picta după lucrările aflate în cele trei muzee.

Scopul activității este unul didactic, practica reinterpretării după marii maeștri fiind utilizată de-a lungul vremii și fiind considerată un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic.

Studenții și masteranzii de la cele două specializări ale Facultății de Arte din universitatea constănțeană vor analiza tehnicile de pictură și le vor experimenta într-un mod personal.

Grupele de lucru vor fi coordonate de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu și conf.univ.dr. Ovidiu Felipov. “, a fost precizat în comunicatul oferit de Muzeul de Artă Constanța.

 
Sursa foto:  Muzeul de Artă Constanța
 

Citește și:

Expoziție la Muzeul de Artă Constanța: Interviu exclusiv cu Dumitru Gorzo, despre drumul artei și mesajul pentru noile generații


 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Constantin Noica - „Cel mai mic lucru e o piatră pe care ţi-o legi de gât. Când o arunci, apoi, ea te trage după ea, şi…“

28 Jan 2022 519

Revista ExPonto, cel mai recent număr Ovidiu Dunăreanu, despre revistele literare în spațiul cultural românesc

28 Jan 2022 409

CNA Inițiativa AUR privind depistarea „celor mai toxice şi false organe de presă"

27 Jan 2022 396

Conferință închinată scriitorului Ion Luca Caragiale, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la naștere - „Caragiale, contemporanul nostru“

27 Jan 2022 420

#DobrogeaDigitală „Mathesis sau Bucuriile simple“, de Constantin Noica - Despre Dumnezeu

27 Jan 2022 1018

Aleșii USR PLUS Carmen Dumitrescu și Romeo Stavăr-Vergea și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

27 Jan 2022 528

GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)

26 Jan 2022 571

Furt din avutul Arhiepiscopiei Tomisului! Prima condamnare (DOCUMENT)

26 Jan 2022 446

#DobrogeaDigitală „Mathesis sau Bucuriile simple“, de Constantin Noica - Despre imposibilitatea de a face orice

26 Jan 2022 1294

Muzeul de Artă Populară Constanța Credințe și superstiții în calendarul popular românesc

26 Jan 2022 637

Cum a decurs premiera spectacolului „#acedesiguranță“, la Constanța (galerie foto)

26 Jan 2022 669

Ministrul Sănătății, întâlnire cu reprezentanți ai Alianței pentru Cultură, Turism, Eveniment și Fitness. Ce s-a discutat

25 Jan 2022 447

#DobrogeaDigitală „Mathesis sau Bucuriile simple“, de Constantin Noica - „Drama omului contemporan ni se pare că nu e alta decât aceasta... nu ştie să uite“

25 Jan 2022 1321

Evenimente la sfârșit de lună, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ (galerie foto)

24 Jan 2022 1294

GastroArt Friptură fragedă de curcan (rețetă interbelică)

24 Jan 2022 871